7 Nisan 2021 Çarşamba

Opsiyonu kullanmalı mıyız konusu bence soru işareti


Onyekuru'yla alakalı bir takıntım yok, tekrar etmek isterim. Transferi öncesinde çekincelerim vardı ve o çekincelerin gerçekleşmeye başladığını görüyorum. Galatasaray'ın hücumda varlık gösterememesi de etmen olsa da, Onyekuru da ligin 2. yarısının başında gösterdiği etkinin uzağında. Monaco günlerine bağladı yine, geçen sezon da böyleydi. Bu haliyle katkı vermesi zor. Kenardan getirdiğinizde etkili olur desek, o rol adına da lüks.

Fatih Hoca'nın elinde büyüyor bir de. Gelecek sezon Fatih Hoca devam eder mi orası da muamma. Onyekuru'nun yaşı ufak, opsiyonu düşük olsa da, kullanmalı mıyız konusu bende soru işareti. Hatta kullanılmaması tarafına biraz daha yakınım. Yeni bir teknik adamın elinde ne olur diye düşünsek, Monaco'da birçok teknik direktör geldi ama Onyekuru etkisini izleyemedik. Bu da işi biraz olumsuzluğa sürüklüyor.

4 milyon 350 bin avro az bir rakam diye düşünmeyin. Bu parayı ülke içi transferinde kullansak, 3-4 net genç isim alınabilir. Barış Alper Yılmaz mesela, buram buram potansiyel. Kerem Aktürkoğlu'nu 11'de kazanıp, Barış Alper Yılmaz'la da rotasyona sokmak isterdim. Bursasporlu Batuhan Kör ve İsmail Çokçalış, bu isimler de ciddi potansiyeller. Sözleşmelerinin son 1 yılına girecek olmalarından dolayı da şartlar uyar. Altınordu forması giyen Burak İnce dahi ihtimal. Yeter ki elinde para girdisi olsun.

Bir de bu isimlere şans verecek ortam tabii. Kerem Aktürkoğlu dahi yeni yeni rotasyonda yer alıyor ama bir türlü 11'e yerleşemedi. Bu yapı oluşursa, bir de bu tarz isimlere şans vermek gerekecek. Daha kiralıktan dönecek Yunus Akgün ve Atalay Babacan gibi gençler de olacak. Bence onların da şansı var, bu sezon ciddi şans buluyorlar ve gelişim sağladılar. Aklımda bir teknik adam var, sanırım herkes de onu düşünüyor. Şu yeni yapıyı görmek istiyorum.

25 yorum:

  1. Okan Buruk mu abi aklındaki td?

    YanıtlaSil
  2. Lüks demek doğru değil bence sonuçta daha alt seviye bir kanat oyuncusu bulunduracağıma kenar da onyekuru gibi net bir tehdit bulundururum, hani o gençlere kim sabır gösterecek taraftar profili malum,hoca devam ederse genel de gençlere pek önem vermiyor son yıllar da artık, çünkü tahammülü kalmadı yani onyekuru konusunda hızlı düşünmek doğru değil bence biraz daha beklemek lazım lig de bu kadar etkili kontra oyuncusu yok skor yapan iş bitiren..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lüks derim, yüksek maliyet olur o rol adına. O rolü üstlenebilecek, daha düşük maliyetli isimleri hem bulursun, hem elinde var.

      Sil
  3. Hocayı ve onyekuruyu bu kadar kolay gözden çıkarmak enteresan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kolay değil, yeni yazdığım şeyler değil. Özellikle Onyekuru için.

      Sil
  4. Gol atsa da oyun içi katkısı çok düşük ben o paranın verilmesi taraftarı değilim. Kerem'in oyun için katkısı çok daha fazla. Daha az gol atsın Kerem gibi olsun bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu benim de görmeyi istediğim isim.

      Sil
  5. O parayla ülke içinde yerli potansiyelli gençler alınır, evet. Ama bize vermiyorlar işte. 3 olana 10 istiyor, 10 olana 20 istiyor. Sonra bir bakıyoruz, başka takıma daha ucuza gitmiş. O yüzden de o paralarla kesin çok iyi yerliler alabiliriz, yabancıya harcamayalım diyemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum. Potansiyelli gençleri ucuza getirebilen yönetim göremedik yıllardır, Kerem büyük istisna buna.

      Sil
    2. Alırsın abi, alabileceğin isimler de var. Senin yönetimin kötü maalesef, iş bitiremiyorlar.

      Sil
  6. Dün de yazmıştım Onyekuru hakkında, senin de söylediğin gibi benzer yerdeyiz abi. Opsiyon genel piyasaya göre düşük ama bizim bütçemize göre önemli bir para.

    YanıtlaSil
  7. Abi onyekuru konusunda aceleci davranmamak lazım bu adam 2 senedir doğru dürüst oynamadı sezon başı kampıyla birlikte eskiye dönecektir onun sıkıntısı biraz da atamamak atsa görüntü değişecek de atamadığında takıma çok eksi yazıyor maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamadı da, bize geliyor oynuyor, görüntü değişmedi.

      Sil
  8. onyekuru geçen sene de kötüydü. kadıköy hariç hiçbir işe yaramadı. romantik baktık. bu sene de kötü.

    zaten gelmesini istemiyordum ama son anda fikrim değişti. neden mi? fener e gider diye korktum. tek sebep bu.

    YanıtlaSil
  9. bjk'de larin yerinde olsa şov yapar bence o ayrı. takım olarak o kadar kötü o kadar saçma bi pas futbolu oynuyoruz ki. onyekuru da kötü gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da teknik direktör dokunuşu, düzen, sistem. Bizde olmayan şeyler.

      Sil
  10. Onyekuru'yu ver Okan Buruk'a ya da Sergen'e bak nasil oynatiyor, daha önce de yazmistim Onyekuru'nun yasadiginin benzerini Osayi de Fenerde yasiyor, iki takimda da sistem yok, kadro istikrari yok, Onyekuru'ya verecegin parayla Tr piyasasindan is yapan kimseyi alamayiz, inanmiyorum kesinlikle yönetim degisse de olmaz kulupler birliginde bize takinilan tavir belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Monaco'da tonla hocanın eline verdik, nasıl da oynatamadı. O nasıl olacak :) Osayi bambaşka bir adam ve bana çok sıradan bir tarz geliyor. Çok bir özelliğini göremedim. Hızlı, patlayıcı gücü var ama bu kadar yani.

      Sil
  11. Osayi yorumuna katiliyorum daha once de yazmistim bence de Henry ayarinda degil ama orada soylemek istedigim sey hizli kanat oyuncularinin ligimizde her zaman is yapmasina ragmen Galatasaray ve Fenerbahce'nin son donemdeki kaotik ortamlarinda kolayca kaybolmalari idi. Monaco olayi ise bambaska zaten calistigi bir hoca kafadan benim sistemime uymuyor diye kesmisti, yine de Henry mukemmel bir profesyoneldir demiyorum elbette haklilik payin var. Ben kisaca oturmus kadrosu ve sistemi olan takimda Henry yukselir diyorum, problem direkt futbolcu problemi degil diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükselebilir, yükselmez demiyorum da bunca teknik adam görüp de sürekli düşmesi kafamda soru işareti oluşturuyor. Aksine Fatih Hoca'dır Onyekuru'yu değerli kılan. Başkasının elinde göremedik.

      Sil
    2. Onyekuru yu bugün hiç bir iddialı takım hocası sistemine uyduramaz ki. Takım oyununa katkısı hiç yok. Monaco da olmadı başka bir takımda da olmaz. Bizde de sadece oluyormuş gibi görünüyor sadece ama olmuyor. Sadece bir iki maçta kurtarıcı olarak görüldü. Boş alan bulursa faydası olur ama bu ligde takımların %90 ı bize karşı kapalı oynuyor çıkmıyor açık alan vermemeye çalışıyor dolayısıyla Onyekuru nun faydası bir anda düşüyor. Çalım atamıyor pas kalitesi düşük tüm bunların üzerine bir de bulduklarını kaçırınca iyice oyundan düşüyor. Osayi ise Onyekuru dan daha da düz bir oyuncu. Sadece koşuyor başka bir meziyeti de yok. Fener de zaten sırf Onyekuru ya benziyor diye aldı. Bu Galatasaray kıskançlığı bitirecek yakın zamanda zaten onları. Neyse. Onyekuru nun bonservisinin alınmaması en doğrusu. Monaco daha da düşerse Onyekuru da daha da az bir ücrete evet derse kenardan gelecek oyuncu olarak belki alınabilir ama onun dışında gereksiz olur.

      Sil
    3. Fatih Hoca uydurmuş, büyük de katkı almıştı. Ama o Onyekuru daha çalışkan, savunmasına yardımcı bir isimdi. Bu Onyekuru ise maalesef olmadan oldum havasında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir