25 Nisan 2021 Pazar

Şener Özbayraklı, Antalyaspor maçından önceki son asistini 4 yıl önce yapmış


Şener Özbayraklı, Antalyaspor maçından önceki son asistini 4 yıl önce yapmış. Fenerbahçe'de forma giydiği birçok maç olsa da, bence beklentiyi karşılayamadı. Zaten sakatlık problemleriyle de boğuştu. Bursaspor dönemini severim, Şenol Güneş'in parlattığı isimlerdendi. O kadroda parlayıp, ciddi transfer yapan birçok isim oldu. Şener Özbayraklı da Fenerbahçe'ye gelmişti ama sözleşmesinde düşük bir serbest kalma bedeli vardı diye aklımda. Biz niye alamadık diye de üzülmüştüm.

Milli Takım bekiydi çünkü. Fatih Hoca'nın değişmez isimlerinden biriydi. Fenerbahçe'de sözleşmesi bitince de, Fatih Hoca'nın onu Galatasaray'a getireceği az çok belliydi. Yerli alternatif konusunda sorun yaşanırken, Şener Özbayraklı da denenecekti. Transferine sıcak olsam da, beklentimi hiç karşılamadı. Eminim ki çoğu kişi de benim gibi düşünüyor. Sakatlıklarla o kadar çok boğuştu ki, herkesi bıktırdı. Sahaya çıkınca da herhangi bir etkiden söz edemedik.

Şanssız takımız. Elde Omar ve Yedlin var, kullanamıyoruz. Linnes var, o da sakatlık dönemine girdi. Şener Özbayraklı'ya kaldık yine, üst üste oynatıyoruz. Neyse ki fena bir dönem geçirmiyor. Trabzonspor karşısında, Nwakaeme karşısında müthiş bir maç geçirmişti. Savunma performansı oldukça iyiydi. Antalyaspor karşısında ise hücum tarafında, temposuyla o etkiyi gösterdi. Uçuk beklentim yok, orayı doldurması yeterli.

Temposu da o işi gördü işte. Sürekli hücumu zorladı ve Mostafa Mohamed'e maçı kazandıran golü attırdı. Podolski karşısında da oldukça iyiydi. Gerçi Podolski'nin de maç oynamaya pek niyeti yoktu. Bir pozisyonda Şener Özbayraklı'ya sinirlendi ve oyundan çok geç atıldı. Her faulü sarı kartlık aslında. Hızlı bir isim olmayınca da, durdurulması kolay oluyor. Şener Özbayraklı'yı kovalaması zaten imkansız. Rahat ve etkili bir maç çıkardı yani. 

4 yorum:

  1. o zaman serbest kalma bedeli 5 mio tlydi. eur kurunu düşünürsek herhalde 1.5 mio eur falandır. fener o paranın karşılığını aldı bence.
    şanssızlık konusunda katılıyorum. beşiktaşın doğru dürüst tek sağ beki var. adam hiç sakatlanmadı neredeyse. biz 4.sağ bekle oynuyoruz. beşiktaşta 4.sağ bek olarak sergen fln çıkar oynar herhalde. a takım+u21 kadrolarında o kadar sağ bek yoktur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uygun bir transferdi, düşünmedik bile.

      Sil
  2. Haftalarca oynamayan oyuncular bir maç mecburiyetten sahaya çıkınca ister istemez uyum sorunu yaşayıp kötü oynayabiliyorlar. Biz de sadece bu forma odaklanip olmayacak bu adamdan diyoruz bazen. Şener birkac maç üst üste oynayınca harika olmasa da standart bir performans yakaladı. Önemli olan sabretmek bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır önemli de, sakatlık etkisi işte. Hoca da diyor, arka adalesinden korkuyoruz diye. Sürekli sakatlanıyor, mesele de o.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir