25 Nisan 2021 Pazar

Sezon sonunun yaklaşması dolayısıyla da insanın içine "hüzün" düşüyor


Gedson Fernandes'i izlerken keyif aldıkça, sezon sonunun yaklaşması dolayısıyla da insanın içine "hüzün" düşüyor. Benfica'dan gelen haberlerin basına yansıması, gelecek sezon kadroda düşünüleceği yönünde. Bonservisini zaten alamayız, bu iş bizi fazlasıyla aşar. Kiralarken de bu durumu biliyorduk ve 1.5 yıllık olması isteğimiz bundandı. Futbolcuyu tam parlattık ve ayağa kalktı, 5 hafta sonra olmama ihtimali ortaya çıktı.

Fatih Hoca devam edecekse, Gedson Fernandes'i tutmak isteyecektir ve yeniden kiralamak için tüm şartlar zorlanır. Galatasaray'da devam etmek isteyeceğini düşünüyorum, o aidiyeti oluştu. Aksi haberler çıksa da, sahada gösterdiği performans ve mücadele başka bir şey söylüyor. Canını dişine takmış halde, takımı adına elinden geleni yapmakta. Sezonun son bölümündeki kıpırdanmanın ana aktörlerinden biri, hatta en iyisi diyebiliriz.

Antalyaspor karşısındaki istatistiklerini paylaşalım;

Pas: 91 
Orta: 8 
Şut: 1/4 
Kilit Pas: 2 
Pas İsabeti: %96 
Topla Buluşma: 124  
Top Kapma: 4 
Pas Arası: 1 
Hava Topu: 2 
İkili Mücadele: 12/18

Maçta da en çok top kazanan, en çok ikili mücadele kazanan ve en çok adam eksilten futbolcu oldu. Oyunun 2 tarafında da büyük etkisi var. Topla dikine harika çıkıyor ve çok rahat adam geçebiliyor. Çalım atma stili oldukça seri, bir anda büyüyor. Geri dönüp mücadele içinde de, baskı yapıyor. Transfer edildiği ilk günlerde güçsüz diye eleştiriyorduk, şu an yıkılmaz halde. Daima ayakta ve mücadelelerden üstün çıkıyor.

Antalyaspor karşısında daha farklı bir orta saha hattı vardı. Emre Kılınç sağda, Emre Akbaba merkezde oynadı. Emre Kılınç'ı sağda uzun zaman sonra ilk kez tuttum, Emre Akbaba ise etkisiz kaldı. Etebo ve Gedson Fernandes'in enerjisi o kadar yüksekti ki, Emre Akbaba'nın onları eksik kılması sorun olmadı. O pozisyona, biraz daha oyun aklı yüksek, yaratıcı bir orta saha koysak görüntü daha farklılaşır da. Feghouli merkezde olmalı derken, aranan profil o tarzda.

6 yorum:

  1. Abi yönetim belhandayı gönderirken feghouli gitmiş sadece bedenen burada duruyor gibi ondan çok bi beklentim kalmadı maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ile bağımsız bence, zaten ruh olarak burada değildi.

      Sil
  2. Gollerin ardından özellikle kendisine bakıyorum. Çok hırslı, çok mutlu oluyor. Aidiyeti oluşmuş. Yine kaçan pozisyonlardaki üzüntüsü ve top kaybı vs. varsa telafi etme isteği aynı şekilde aidiyetini gösteriyor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aidiyet var, mücadele ediyor, asla ödün vermiyor. Kiralık bu isim bir de.

      Sil
  3. Bizde oynarsa üstüne katacağı değer sınırlı en fazla 20-25 bandına çıkar. Benfica kendisi oynatirsa 50 milyona kadar yolu var. Adamlar onu düşünüyor. Bize geldiğinde bitik diye düşünüyorlardi o yüzden gönderdiler. Bizde biraz oynayınca bitik olmadığını gördüler geri istemeleri normal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de pozitif haberler var bu konuyla alakalı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir