29 Nisan 2021 Perşembe

Sizce kötü mü oynadı yoksa biz mi onu kötü kılıyoruz?


Mostafa Mohamed, 45. dakikada kenara geldi. Soru şu, sizce kötü mü oynadı yoksa biz mi onu kötü kılıyoruz. Biz mi derken, takımı sahaya süren taraftar değil elbette. Antalyaspor maçına bakıyorum, Mostafa Mohamed oyuna girdikten sonra etkili, çünkü besleniyor. Ceza sahası çevresinde topla buluşuyor, iyi kenar ortaları alıyor ve golünü atıyor. Konyaspor maçına bakıyorum, tek bir top dahi alamamış. Soran olursa "kötü oynadı" deriz.

Böyle böyle de futbolcu düşüyor, kötü kılınıyor. Devamında da yine "transfer". Son dönemin özeti bu. Kazanımlar var, kazanımı yapan isim belli ama o kazanımı kendi eliyle kaybeden de o. Özellikle bu sezon. Mostafa Mohamed, direkt olarak nasıl etki etti gördük. Milli Takım'ına gidiyor, orada da aynı performans devam ediyor. Galatasaray'da bu düşüş neden? Futbolcudan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Adamın covid dönüşü dahi oldukça iyiydi.

Israrla yazıyorum ya, organizasyon yok işte. Hücum yürümüyor, kısır, tıkanık. Beslemen halinde, ceza sahası içi ve çevresinde çılgın atacak forvetine 1 top dahi atamıyorsun. Halil Dervişoğlu'nun sahada olması da ona artı yoksa. Biraz daha gezerek, serbest oynuyor ve Mostafa Mohamed'i rahatlatıyor. Ama sen o topu oraya getiremedikten sonra ne anlamı var ki. Bu sezonun başarılı pas rekorunu kırsan ne fayda, futbol mu oynadın?

Böyle olunca da, Babel'in atacağı şuta bakarsın. Babel'in attığı o şutlar olmasa varlığın dahi yoktu. Babel de doğru isim değil bu arada, oyunu onunla hızlandıramazsın. Benim hücum düşüncem iflas etti dedin, 2. yarıdaki hamlelerin anlamı bu. Mostafa Mohamed gibi isimler adına üzülüyorum. Şu kısır yapıda maalesef kötü görünüyor. İşin kötüsü de, çift forvet onu bozdu diyenler olacak. Bence alakası bile yok.

10 yorum:

  1. Etobo gedson gibi oyun kurmaktan yoksun artı üzerine Kılınç kerem gibi onlar gibi oyun kurmayan daha çok tempo ve hızları ile ön plana çıkan oyuncular ile tabiki üretim olmaz,bekler de aynı tamamen tempo ve hız, Konya 11 kişi kapandı ve dar alanda iş yapacak tek adam Halil kaldı o da ilk 10 dk iyi başlasa da doğal olarak kayboldu önlem aldı, Konya, yani ilk 11 de en teknik oyuncular marcao ve donk resmen peki diğer teknik oyuncular nerede yüzlerine bile bakılmıyor hadi feg şu bu faln filan ee arda ne yaptı peki? Neden süre verilmedi sebebi neydi? Feg ve arda şu maç oyuna aynı anda girse akbaba babel veya Falcao gireceğine, bu maç rahat bir şekilde çözülürdü zatn rakip çıkmıyor kendi yarı alanından, bu adamlar oyunu 20 metre de oynayacaktı gedson Taylan arkayı süpürürdü Halil arda feg moho dörtlüsü işi bitirirdi, yav sadece Taylan üzerine arda değişikliği yetecekti neden akbaba babel giriyor anında, gerçekten geniş kadro ancak bu kadar kötü kullanılabilirdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane oyun aklı mutlaka gerekiyor ve bunun eksiğini yaşıyoruz.

      Sil
  2. diagne falcao mohammed. hepsi kötü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'yu bilmiyorum da, Mohamed ve Diagne bence iyi isimler. Diagne'yi herkes yerden yere vururken de bunu yazıyordum. Şimdi İngiltere günlerine bakıp da iyi diyen çok.

      Sil
  3. Bir şey farkettim hem bjk hem de fbye bakıyorum fizik kalitesini gayet iyi iki takımında peki biz niye böyleyiz son maçta özellikle tempo yerlerdeydi, bide etobo gedson Halil kerem moho Kılınç gibi yaş ortalaması 23 24 olan bir hücum ve orta saha ile oynuyorken bekler 29 ama onlar da tempolu ve dinamik oyuncular ama sahadaki takım sanki 35 yaş ortalamalı bir oyuncu grubu gibi enerjisi düşüktü,zaten fiziken her oyuncu düştü neredeyse maalesef fizik kondisyon genel olarak yerlerde uzun bir süredir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bir sorun. Kondisyoner kalitesi mi anlamadım, Piri de çare olmadı.

      Sil
  4. Abi bizim şu aşamada çift forvetten vazgeçmemiz lazım zaten üretme sıkıntısı var orta sahayı 1 eksilterek daha da derinleştiriyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift forvet değil sorun, Halil Dervişoğlu bağlantı zaten.

      Sil
  5. Mohammed ceza sahası dışından dönüp dönüp kaleye şut çekme çalışması yapsın saatlerce Fatih Hoca onu maçların devre aralarında bile sahadan çıkarmaz o kadar çok sever. (Bkz. Babel)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir