30 Nisan 2021 Cuma

Top ayağındayken rakibi çok seri ve basit şekilde geçiyor


Konyaspor maçı üzerinden "bireysel performansları" eleştiremem. İstikrarsızlık genel bir hal ve bazı isimlerin kötü görünmesi de tamamen organizasyonsuzluk kaynağı. Halil Dervişoğlu da çok etkili görünmedi, oysa bence kötü bir maç çıkarmadı. "Bağlantı" düşünülerek, Mostafa Mohamed'in arkasında konumlansa da, Halil Dervişoğlu'yla bağlantıyı kim yapacaktı? Gedson Fernandes zaten oyunun 2 yönünde çabalıyor, sürekli hücumu zorladı. Etebo ise sadece rakibin kontra tehdidine karşı konumlanmış gibiydi.

Orta sahayla bu bağlantı olmayınca da, Halil Dervişoğlu'unn forvetle bağlantı olmasının anlamı kalmıyor. Yaratıcı, organizatör futbolcu eksikliği var. Halil Dervişoğlu / Mostafa Mohamed ikilisi, Antalyaspor karşısında 14-15 dakika birlikte oynadı ve çok şey vaat ettirdiler. Ama o sıralar sahada Arda Turan da vardı. Bağlantıyı o kurdu, seni de rakip yarı sahada daha organize kıldı. Pas yapacak, oyunu kurabilecek futbolcu eksikliği var.

Hadi Feghouli'yi sildin, saygı duyarım. Arda Turan, Antalyaspor karşısında iyi bir maç çıkarmışken, Konyaspor karşısında oyuna dahi giremedi. 2. yarı ona bakıyordu oysa. 45'de oyuna alsan, bence maçı daha erken koparırdın. Rakip yarı sahasında oynuyorsun zaten ve ısrarla akıl aradın. Fatih Hoca ise işi tamamen kaosa ve Babel'in uzaktan atacağı şutlara yıktı. Golü böyle bulman bir şey ifade etmez. Bu doğru bir oyun değildi.

Mevzu çift forvet oynayamamak değil yani. Mostafa Mohamed / Halil Dervişoğlu ikilisi bir arada gayet olur. Yeter ki sen orta saha ya da kanatlardan biri oyun kurucu özellikli biri ile kur. Ya da Etebo yerine, daha pasör bir ismi oynat. Gedson Fernandes'in yanı, Selçuk İnan'ın iyi dönemlerinden birini istiyor mesela. Topu tutacak, o pası atacak biri lazım. Mostafa Mohamed ve Kerem Aktürkoğlu, kaç kez boş koşu gösterdi. 1 top alamadılar, o pası atacak kimse yok. Topu ayağına alan ya yana, ya geriye dönüyor. Gedson Fernandes sürekli dikine düşünüyor, onu ayırıyorum.

Halil Dervişoğlu, rakip ceza sahasında 8 kez topla buluşmuş, 4 de çalım atmış. Bu anlamda sahanın en iyisiydi. Bunlar iyi istatistikler. Yusuf Şimşek'den bu yana bir yerli futbolcunun, yürüye yürüye çok net çalımlar atabildiğini ilk kez görüyorum. Çok hızlı değil ama o kadar teknik ki, top ayağındayken rakibi çok seri ve basit şekilde geçiyor. Faul alabilmesine kadar özel bir yeteneği var, üstüne düşmeye devam etmek lazım.

12 yorum:

  1. Halil ve mohamed de ısrar edilmeliydi ama akbaba babel falcaoya dönüş olur her zamanki gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'yu sanmıyorum da, diğer 2 isme dönüş ufukta gibi.

      Sil
  2. Abi halile ve mohammede lafım yokta şuan ki kadro yapısı ile çift fw oynanmaz ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar bence, imkansız değil. Forvet profilleri önemli burada.

      Sil
  3. çalım diyince aklima bruma geldi. keşke yine alabilsek onu. tam bi çilingir.

    YanıtlaSil
  4. Şampiyonluk mücadelesi verilirken oyuncu silinir mi hiç anlamıyorum. Ligin ikinci yarısıyla birlikte Oğulcan'la başlayıp bir sürü oyuncu sildik. Hem yönetim hem Fatih Hoca ortaklaşa katkısı ile şampiyonluktan olduk diyebilirim.

    Yakın zamanda Mostafa'yi da silecek gibiyiz galiba.

    YanıtlaSil
  5. Halil'in Sparta'da sağ kanatta oynadığı maçları biliyorum. Kılınç sağda vasatken acaba pozisyonları degiştirip 4141e dönsek nasıl bir görüntü ortaya çıkar sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum, görmek lazım. Kanatlarda oynayabilir, 2. forvet gibi olur. Çok hareketli olmadığında, kafama takılan o. Hareketlilikten kastım hız biraz da.

      Sil
  6. Galatasaray'ın geleceğini bu gençlerin üzerine kurması gerek. Babel, falcao, Feghouli gibi yüksek maaş alan, yaşlanmış ve temposunu yitirmiş etiket isimlerle bir yere varılamayacağını görmek için daha ne kadar para ve şampiyonluk vermemiz gerekiyor. Bir oyuna, sisteme, organizasyona ihtiyacımız var. A planında ısrara ihtiyacımız var. İstikrara ihtiyacımız var.
    Emre akbaba gibi modern futbolda yeri olmayan oyuncularla sistem kuramazsın.
    Ben gelecek adına eğer Fatih Hoca kalırsa umutsuzluğa kapılıyorum. Yeni yönetimle birlikte FFP'nin de bitmesi ile yine bir sürü transfer yapılacak. Artık transfere endeksli denemelerin bitmesi gerekiyor. Burası PSG, City gibi sınırsız bütçelerin olduğu bir kulüp değil. Ciddi borçları olan, gelirleri pandemi ile birlikte sekteye uğramış bir kulüp. Akıllı, planlı scout hamleleri ile iş yapmak lazım.
    Fatih hoca sabırsız ve kafasında artık ne hayal ediyorsa onları hemen istiyor.
    Gerçekten bilemiyorum. Nasıl olacak? nasıl olmalı? yeniden Fatih hoca bir maceraya başlamak ne kadar doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Elmas benim kafamı karıştırdı. Yeni bir yönetim çatısı altında hocayı görme düşüncem oluştu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir