27 Nisan 2021 Salı

Yasin Öztekin son haftalarda vitesi yükseltti, Hamroun'a da hoş geldin denildi


İlk 2 mi olur, play-off mu bilmiyorum. 3 takımın puanı eşit ve 3 takım da kalan 2 maçını kazanır gibi görünüyor. Play-off'u da sevmiyorum. Dışarıdan izlemesi keyifli, içinde sen olunca çile veriyor. Samsunspor da, Süper Lig'den düştüğünden bu yana, 2 kez play-off finalinde kaybetti. Sonrası çözülme zaten, uzun süre kendisini toparlayamadı. Şu an kadron iyi, imkanların var, play-off oynasan dahi favorisin. Yine de bilemiyorsun işte, 34 haftanın emeği 3 maça bakıyor. 

Süper Lig'e çıkılsa da, Ertuğrul Sağlam ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu çok daha öncesinde de yazmıştım. Yetmiyor çünkü, bu takımda "teknik direktör" dokunuşu göremiyorum. Bursaspor'da şampiyon olduğu dönemden bu yana düşüş içinde ve toparlanacak gibi durmadığını da yıllar önce zaten göstermişti. Samsunspor'la duygusal bir bağ olsa da, günümüzde bu duygusallıklara pek yer yok. Ayağa kalkacaksa burada başaracaktı, bence olmadı.

Boluspor deplasmanına gelirsek. Bence sezonun en iyi futboluydu. Maçın ilk dakikasından itibaren, baskın bir Samsunspor izledik ve 2-0 değil de, daha farklı skorları görebilirdik. Gerçi yine de bu oyun "bireysel yeteneklerle" açıklanır. Yasin Öztekin son haftalarda vitesi yükseltmişti ve takımı taşıyan isimdi. Hamroun da 2 haftadır ipleri eline aldı ve Gökhan Karadeniz'in doğru konumlanmasıyla, forvetin arkasındaki bu 3'lü tabela yapıyor.

Forvet katkısı alamıyor Samsunspor. Coureur hayal kırıklığı oldu. Sadece savunma arkasına sarkmayı hedef almış ve Samsunspor da ona uygun bir organizasyon oluşturmadı. Oluşturmalı mı, bence böyle bir lüks de yok. O zaman soru şu, neden bu tarzda bir forvet alındı? Ertuğrul Sağlam eleştiriliyor da, bu yabancı transferlere kim karar veriyorsa bence o da sorgulanmalı. İyi, maliyetli bir kadro kuruldu ama çoğu yabancı da fiyasko oldu.

Ligin ilk yarısında da forvet katkısı yoktu mesela. Nadir Çiftçi, tüm iyi niyetiyle mücadele ediyordu. Bence iyi de oynadı ama yetmedi. Bu hamleler o yüzden yapılıyor. Ligin ilk yarısında, bir önceki sezonun şampiyon çekirdeği seni taşısa da, o da yetmezdi. Hücum rotasyonu bütünüyle yenilendi ve kalite kazandı diyelim. Forvette olmasa da, arkadaki 3'lü bugünlerde seni ayakta tutuyor. Savicevic de iyi bağlantı, Djedje işin hamallığını çekiyor derken, bu yapıyı taşıyabiliyorsun.

Bugün de Nadir Çiftçi oynamalı. Tomane dönecek mi bilmiyorum da, umudu kestim. En azından ön alanda çalışkan, pivot özelliği gösterecek bir ismin olsun ve orayı süpürsün. Tabelayı zaten arkasındaki 3'lü yapacak, Corueur'un tek tip özelliğine takılı kalmamak gerekiyor. Mücahit Albayrak'ın 11'e yerleşmesi de hücum adına artı, atlamadan geçmeyeyim. Kerem Can Akyüz tüm sezon oynadı, inanamıyorum. Caner Arıcı'ya sabredildi ya da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir