30 Nisan 2021 Cuma

Yerleşim değil de, yerleşememe haritası


Row-Z Report (@RowzReport) pas ve yerleşim haritasını atmış da, aslında bu "yerleşememe" haritası. Konyaspor'un örmüş olduğu duvarı görüyorsunuz. Hücumla zerre alakaları yoktu ve bu denli kapanan takımı da az görürüz. Rakibe kontra imkanı vermemek meziyettir, hele ki stoperlerini orta sahanın önüne kadar çıkarmışken. Savunma tamam da, hücuma yansıması kötü bu işin. Rakip yarı sahasında 10 futbolcuyla oynayıp, neredeyse hiçbir şey üretemedik.

Mostafa Mohamed için üzülüyorum. 45'de kenara geldi, soran olursa da kötü oynadı mı diyeceğiz. Tek 1 top dahi alamadı bu adam. Rakip ceza sahası içini geçtim, çevresinde dahi bulamadık onu. O da ne yapsın, ekmeği taştan çıkarmak adına geriye geldi ve Gedson Fernandes'in arkasında oynuyormuş gibi görünüyor. Halil Dervişoğlu aslında bağlantı futbolcusu. Haritadaki konumu da maçın 2. yarısıyla alakalı ama ilk yarıda da Halil Dervişoğlu / orta saha bağlantısı olmadı.

Etebo'yla olmuyor orası. Hele ki topu ayağında tutman, pas oyunu oynaman gereken ortamda. Topla ilişkisi zayıf, hızlı düşünemiyor. Stoperler orta sahaya kadar gelirken, kontra tehdidine karşı "emniyet kemeri" görevini görse de, hücuma yansıması olmadıktan sonra bir anlam ifade etmez ki. Bu tarz maçlar "hücum" istiyor, biz ise bundan ödün verip, rakibe pozisyon vermedik üzerinden övünç kaynağı arıyoruz. 

Solda yine kümelenme, sağda yalnızlar rıhtımı. Şener Özbayraklı / Emre Kılınç ikilisi felaket bir maç oynadı diyelim. Antalyaspor maçında bu sağ kanadı ne kadar övdüysem, bu maçta kayıptılar. Bu gelgit hali, Gedson Fernandes hariç herkes içi geçerli. Dış sahada oyun iyi, iç sahaya yansıması felaket. Bu istikrarsızlığın nedenini de anlamıyorum. Neyse ki kazandık da diyemiyorum, lig bitti artık. Son dakikalarda kazanırken, atılan gole reaksiyon veremez haldeyiz.


Konyaspor'u konuşmaya bile gerek yok, adamların hücumla işleri olmadı. Galatasaray da 16 şut atmış gibi görünse de, gol beklentisi yerlerde. Net bir pozisyonu yok bu takımın. Uzaktan atılan şutlar ancak. Antalyaspor maçı böyle değildi, rakip ceza sahası içinde birçok net imkan vardı. Konyaspor karşısında ise bundan uzak kaldık, haliyle de 2. yarıda Babel'in şutları tek çare oldu. Ceza sahası dışında atılan şutların çoğunda da onun adı vardır.

2 yorum:

  1. Mohamed orta saha gibi oynamış. Demek ki ondan istenen farklı şeyler vardı. Ama bu adam ceza sahası içinde net bitirici değil mi niye ısrarla en iyi yaptığı şey yerine farklı şeyler isteniyor anlamıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir