10 Mayıs 2021 Pazartesi

Arda Turan'ın opsiyonu devreye girmiş, girmemiş çok önemli değil


Arda Turan'ın opsiyonu devreye girmiş, girmemiş çok önemli değil. Devam etmek istiyorsa edecektir zaten. Etmeli de, saha içi / dışı önemli bir katkısı var. Transfer olduğu gün, saha içi bu denli katkısı olacağını düşünmüyordum. Sezonun önemli bölümünde çok iyi performansları oldu. Takımı taşıdığı, oyun aklı olduğu dönemler var. Son zamanlarda biraz daha kulübeye geldi ve oyuna sonradan dahil olmaya başladı. Orada dahi, görev aldığı sürede farkını ortaya koyuyor.

Antalyaspor deplasmanı mesela. Oyuna girdikten sonraki etkisini hatırlarsınız. Beşiktaş maçında da, süre aldığı dakikalarda seni rakip yarı sahada tutan, oraya akıl koyan isimdi ki, golünü de attı. 30 maçta 4 gol 2 asist ve son derece istikrarlı, sakatlık dönemleri olmadan devam ediyor. Bu da çalıştığının, formayı istediğinin göstergesi. 34 yaşında, son derece tecrübeli. Vereceğin doğru rolle birlikte, en az 1-2 sezon daha katkı almaya devam edersin.

Yine benim esas beklentim maçların son 15 - 20 dakikası olur. Oyuna girer, ya oyunu tutar, ya akıl katar. Yani o an ne gerekiyorsa onu yapar diyelim. Bazen olur 11 başlar, yine oyun içi akıllarından biri olur. Çalışmaya devam ediyor, hırslı, istiyor. Eminim ki herkesin beklentisini de fazlasıyla aştı. Fatih Hoca da devam ediyorsa, Arda Turan onun adına çok büyük bir koz. Sadece oyun içi olarak da düşünmeyin, saha dışında da.

Diğer etki de bu işte. Galatasaray'da yardımcı antrenörleri görüyor ve eleştiriyoruz. Özellikle de Levent Şahin ve Ümit Davala'yı diyelim. Arda Turan bence hepsinden daha aktif halde. Dün mesela, hoca çıldırdığı anda hocanın önüne geçti ve hakemle arasına girdi. İsyanı Arda Turan sergiliyordu. Diyoruz ya, hocadan sonra kim olacak, kim hazırlanacak. Orada da plan Arda Turan gibi, gelecek adına hazırlanmaya devam ediyor.

4 yorum:

  1. Fatih Terim Mustafa Denizli gibi önemli hocaların da gerek futbolculuk gerek yardımcılıkları dönemlerinde hocalarına itiraz eden taktik olarak fikir sunan isimler oldukları hep söylenirdi. Arda da öyle bir karakter. Yeni nesil önemli bir teknik direktör de olabilir beş altı seneye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım o işi iyi yapar diyelim. Beklentim var.

      Sil
    2. Yazdigin her seye katiliyorum ama bir de siyasi yonü var bu isin ve maalesef o taraftan defalarca sinifta kaldi Arda, bu son doneminde uzak durmaya calissa da hepimiz durusunu biliyoruz, benim Fatih Hocaya olan saygim biraz da bagimsiz durusundan gelir.
      Mesela Albayrak ve onun gibilerin Galatasaray'i ne kadar sevseler de bizi siyasi irade karsisinda, TFF vs karsisinda dusurdukleri durum ve pasiflikleri ortada, bu acilardan bakinca Arda'dan bir hocanin yerini doldurmak Arda'ya cok buyuk gelir diyorum.

      Sil
    3. Arda Turan'ı affettim ben, gönlüme de girdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir