21 Mayıs 2021 Cuma

Babel'in, gelecek sezonu Galatasaray'da tamamlayacağını düşünüyorum


En baştan düşüncemi söyleyeyim, yolların ayrılma ihtimali oluştuğu an düşünmem bile. Bu da, Babel'e reddedemeyeceği bir teklif geldiğinde oluşur. Nedir o reddedemeyeceği teklifler dersek de, MLS, Suudi Arabistan, Katar ya da Çin Ligi. Gerçi Çin'e gideceğini çok düşünmem, diğer ligler bir ihtimal olabilir. Yine de, kontratındaki son 1 yılını Galatasaray'da geçirecek gibi. Babel'in istikrarsızlığı ve hedefsiz kalması halinde içine girmesi muhtemel ruh hali düşünülünce kafalarda soru işareti oluşuyor.

İlk sezonu hayal kırıklığıydı, 2. sezonu ise şampiyonluk yarışının en iddialı isimlerinden biri. Biten sezonda, Babel'i de iyi isimlerin arasında, hatta en başlarda anmak mümkün olacak. Ligde 7 gol 5 asisti bir yana, son haftalarda yapmış olduğu çıkış da takdir edilesi. Ondan artık kanat olmaz, forvet oynamalı derken, her 2 kanatta da ciddi bir etki bıraktı. Bugün de "forvet olmaz, kanat oynamalı" deniyor. Fatih Hoca ondan ne alması gerektiğini iyi bildi.

Hoca da tutuyor gibi. Nice isimler kesildi, Babel ise sahadaydı. Yeni sezonda da takımda kalması halinde, rotasyon içinde yeri hazır gibi. Gerek her 2 kanat, gerek forvet. Kalitesine ve fiziğine zaten laf yok. Yaş ilerledi, doğal olarak gücü ve dayanıklılık azaldı ama oyun aklı, şut kalitesi hala yukarıda. Seni ipten de aldı, tek başına kazandığı maçlar var. Euro 2020 motivasyonu deniyor da, geçen sezon neredeydi o motivasyon?

Galatasaray'a aidiyet gösterdi diye bakıyorum. Tabii bu etkisi gelecek sezon da devam eder mi bilmem. Ciddi bir maaşı var, keşke imkan olsa da yollar ayrılsa. İmkan yoksa da, onu Falcao ya da Feghouli gibi isimlerle bir tutamam. Kalırsa katkı verir, hoca faydalanır. Sözleşmesi bittiğinde de takımdan ayrılır. Bu sezonunu unutmayacağım, transferi 2. sezonunda ciddi anlamda değer kazandı. İlk sezonunda da bu etkiyi gösterse, farklı şeyler de konuşuyor olabilirdik.

8 yorum:

  1. Falcao'nun da Babel'in de hic hesaplarimizda yokken katki verip maclara etki ettigini gördük bence isimlerini Feghouli ile ayni cumlede gecirmemek gerekiyor ve ikisi de kalirsa bir sekilde katki verecektir, sonucta Falcao ve Babel'in ölüsü ile yarista kaldik, odak noktamiz Feghouli'yi gondermek olmali oncelikle zira oradan gelecek paraya ihtiyacimiz var 1.5 senedir gelirler yüzde 30lara düstü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao katkı verdi de, sahada yok ki. Babel hep sahada, farkı bu. Feghouli'nin de geçmişinde var bu, şampiyon yaptı seni.

      Sil
    2. Evet Falcao'nun yarin oynayacaginin garantisi yok, mac oncesi de agri hissedebilir orada haklisin ama Feghouli o sampiyon yaptiyi sezon harici hic katki vermedi ve hatta bu sezon iyice antipatiklesti, su an anket yapsak eminim herkes en cok Feghouli'nin gitmesini ister.

      Sil
    3. Falcao da vermiyor, istikrar yok ki :) Anket yapsam en çok Falcao çıkar, sonra Feghouli denir :)

      Sil
    4. Twitter'dan yapilir o zaman bir anket :)

      Sil
    5. Yapıldı bu anket :) ben sonucu yazıyorum.

      Sil
  2. Aldığı maaşın hakkına en çok yaklasabilen Babel aralarında. Fatih Hoca kalırsa sözleşmesini tamamlar bence de. Sezon sonuna doğru belli bir karakter koydu. Tecrübesini ve kalitesini sahaya yansıttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa şampiyonasıyla da alakalı değildi bu bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir