10 Mayıs 2021 Pazartesi

Biten her maçın ardından konu dönüp dolaşıp Gedson Fernandes'e geliyor


Galatasaray'ın son haftalarda oynadığı her maçın sonunda konu dönüp dolaşıp Gedson Fernandes'e geliyor. Çünkü bu maçların hemen hemen hepsinde, maçın adamı olmayı başarıyor diyelim. Bu kaliteye ulaşacağı da bilinen bir şeydi. O yüzden kiralanması "umarım 1.5 sezondur" üstünden yorum yapıyorduk. Yeni bir aşkımız daha doğdu diyelim. Kendisini artık her dönem kiralamak adına büyük bir çaba gösteririz. Gedson Fernandes de kalmaya meyil ederse ki öyle görünüyor, gün sonunda işi uygun bonservise de getirmek gerekecek.

Benfica'daki potansiyeli biliniyordu. Tottenham'a da o şartlarda boşuna transfer olmadı. Orada olmamış olabilir, bu bir şey değiştirmez. Yaşı henüz 22, hala yolun başı. Kayıp 1 yıllık Tottenham döneminin ardından, Galatasaray'da geçirdiği yarım sezonda hayata geri döndü. Öyle bir zamanda geldi ki bir de, direkt katkı bekledik, almak da zorundaydık. Şampiyonluk mücadelesi var, gelen ismin direkt etki etmesi gerekiyordu.

Gedson Fernandes de 1 yıldır doğru dürüst maça çıkmamıştı. Bir de covid süreci var, 10 - 15 gün de öyle kaybetti. Toparlanması zaman aldı doğal olarak. Hoca da o arada ısrarcı oldu, asla kesmedi. İlk haftalarda eleştirildi, sezonu Gedson Fernandes yüzünden kaybettiği dahi söylendi. Gedson Fernandes'le devam etmek üzerinden bir planı var belli ki, Rui Costa ile ne görüştü bilmiyorum. Kazanmak istiyor, kazandı da görünüyor. 

Kazandığı an da, futbolcunun farkı büyük oldu. Bence ligin son 1 - 1.5 aylık döneminin en değerli futbolcusu. Her maç üzerine koyarak ilerlemeye devam ediyor. Ligin en iyi orta saha ikilisi için Atiba / Josef deriz. Her maçta da bu isimler üstünlüklerini ortaya koyar. Galatasaray karşısında ise Gedson Fernandes / Taylan Antalyalı ikilisi karşısında bozuldular. Gedson Fernandes, topla da o kadar iyi ilişkili ki, tabelaya da dokunmaya başladı. Bunu da yaptığı an, şu tarafı eksik diyeceğimiz bir yanı kalmayacak. Babel'e asistindeki kalite ortada.

13 yorum:

  1. Ben de Gedson'un bizde devam edeceğini düşünüyorum. Gidecek olan adam ne böyle üst seviye performans verir ne de antrenmanlarda yüzü gülerdi. Zaten hep söylerim Florya'nın havasını yiyen bir daha ayrılmak istemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım devam eder. Bence şu an ligin en iyi futbolcusu.

      Sil
  2. Sporx sayfası 2 hafta önce Gedson için benfica'nın 10 milyon istediğini yazmıştı. Eğer gerçekse Diagne'den gelecek paranın üzerine az daha koyarak bu transferi bitiririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be abim keske o meblağlara bitirebilsek.Taylan-Gedson ve avrupa gormus orta daha cok iyi olur

      Sil
    2. 10 milyon avro zorunlu satın alma opsiyonu demişti. Ben o riski alırım.

      Sil
  3. bence 1.5 senelik aldık biz bu adamı. terim ısrarla ima etti bunu. ffp yüzünden açıklanmadı. göreceksiniz.

    bu arada umarım mohammed ciddi değildir. isteyen tekrar izlesin necip çok net bilerek sakatlama amaçlı girdi. zaten her maç öyle o herif. bi gün dersini veren çıkar inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyledir. Şu ısrar ancak o vakit değer bulur.

      Sil
  4. benfica'dayken çok daha fazla çalım atan bi oyuncuydu. o yönünü daha göremedik. önümüzdeki sezon farkı daha büyük olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atıyor aslında bizde de. Çok klas çalımlarını izliyorum ben.

      Sil
  5. Avrupa'nın büyük kulüplerinde rahatlıkla oynayabilecek potansiyeli var. Yolunun bizden geçiyor olması bu açıdan çok güzel.

    YanıtlaSil
  6. Keşke on milyon euro zorunlu bedel ile kiralama ihtimali olsa, sakatlık filan olmadığı sürece o paranın misli misli fazlasını getirebilecek bir potansiyel.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir