22 Mayıs 2021 Cumartesi

Biten sezona baktığımızda, belki de takımın en beklenmedik katkısı


Biten sezona baktığımızda, belki de takımın en beklenmedik katkısı. Galatasaray yönetiminin beceremeyip de orta saha transferi (6 / 8 numara) yapamadığı ortamda, Fatih Hoca bu tarz kazanımlar yapmak durumunda kaldı. Taylan Antalyalı'yı 6, Emre Kılınç'ı da 8 numaraya çekti. Bunun da suçlusu hoca oluyor tabii. Öyle bir başkan ki, Fatih Hoca'yı eleştireyim derken, aslında övdüğünün farkında değil. Stoper yok en az gol yiyen, forvet yok en çok gol atan takımız diyor. Sürekli dediğim gibi, Fatih Hoca'yı denklemden çıkarım, bu yönetimden geriye bir şey kalmıyor.

Taylan Antalyalı, takımın en az kazanan 2-3 futbolcusundan biri. 4 yıllık sözleşme yapmıştı ve her yıl zam alıyor gibi dursa da, rakam düşük. 3. sezonuna girecek ve 2.5 milyon TL kazanacak mesela. Haliyle de, göstermiş olduğu performans neticesinde bu rakam yükselmek zorunda. Takım içi dengeleri geçtim, zammı da fazlasıyla hak ediyor. Sözleşme işini son 1 yıla bırakmamak da gerekir. Böyle olunca sorun oluyor çünkü. İpler futbolcunun eline geçiyor.

Taylan Antalyalı, 26 yaşında. İlerleyen dönem adına iyi bir bonservis girdisi sağlayabilir. Şu dönem yeni sözleşme almalı ki, sonrasında kafalar rahat olsun ve ipler kulüpte kalsın. Zammı hak etmesi de cabası, bunu da es geçemezsin. Talipleri olduğu da söyleniyor. İtalya ve Fransa kaynaklı bazı takımlar kendisini istiyormuş. 7-8 milyon avro'lar da konuşuluyor. Bence maksimum ederi 10 milyon avro olur, 7-8 milyon avro'nun önerildiği ortamda da kulüp bu duruma hayır demeyebilir.

Tabii bunu düşünmek yeni yönetimin hakkı. Şu dönem bazı "bedelsiz" isimlere imza attırırsın da, o da hocanın listesi dahilinde olmalı. Ya da iç transfere girişirsin diyelim. Bu tarz büyük hareketleri düşünmezsin bile, 1 Haziran'dan itibaren görev süren dolmuş oluyor. Aslında çok öncesinden doldu da, dua etsinler pandemiye. Taylan Antalyalı'ya gelince, söylediğim gibi zam almayı hak etmiştir ve sözleşmesi uzatılmalıdır. Yine de onun şartları dahi bellidir.

7 yorum:

  1. taylan a bu rolü veren bu performansı alan terim.
    kılınç ı sol iç yapan da terim.
    taylan kılınç belhanda ile galibiyetler gelirken bozan da terim. insan buna kızıyor işte. göz göre göre verdik şampiyonluğu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol performans oyunudur.Sürekli aynı oyuncular ile oynayamazsınız.Fizik olarak düşüşler olur sezon içerisinde.Düşen oyuncunun yerine bekleyen diri oyuncu ile oynanır.

      Sil
    2. Ben de kızıyorum işte, bu konuyu da eleştiriyoruz :)

      Sil
  2. Yurt dışından isteyen varsa 7-8 milyon Euro gayet iyi para. Gönderilebilir bence. Mantıklı bir hamle ile orayı iki oyuncuyla doldurabiliriz o parayla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gönderilebilir, o paralara hayır deme lüksümüz pek yok.

      Sil
  3. Açıkçası 7m avro çok iyi bir gelir. Ben sanmıyorum o fiyatları görebileceğimizi ama eğer görürsek bu fiyat düşünülmeli bence. Bartuğ'u rotasyona katarız(yetiştirmek şartıyla). Taylan yerine o paralara daha iyi isim bulabiliriz ama işte insan da ondan korkuyor. Ya bulamazsak.Gomisi sattık ama yerine bulamadık.Haliyle bir girdi oldu ama çıktı daha fazla oldu. Eğer varsa Taylan yerine adam ve Fatih hocanında istediği bir isim çok iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zannediyorum, o paralar imkansız değil. Bir de Euro 2020 etiketini alırsa, o zaman daha net konuşuruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir