2 Mayıs 2021 Pazar

Böyle yazınca "orta saha" deniyor da, unutulan bir şey var


Beşiktaş - Hatayspor maçı öncesi Beşiktaş "şampi" idi, galibiyetin ardından ise "şampiyon" oldu. Sergen Yalçın'ın "cumartesi ne olacak göreceğiz" demesinin ardından, 15 dakikada maçı bitiyor olması ve 7-0'lık galibiyet büyük bir meydan okumaydı. Büyük takım hocası oldu artık, bundan sonra kariyeri ne yöne evrilir göreceğiz. Bunu da toplama diye adlandıracağım, son gün birçok transfer sonrası, olabildiğince de dar kadroyla yapıyor. "Dar kadro", inkar edilemez bu.

En büyük kadro derinliği bana göre önce Fenerbahçe'de, sonra Galatasaray'da. Beşiktaş sonra gelir, bu anlamda 2 takımın arasında ya da yanında değil. Böyle yazınca "orta saha" deniyor da, unutulan bir şey var. Beşiktaş'ın orta sahası sayısal anlamda kabarık. 40 yaşında Atiba, Suudi Arabistan'dan gelmiş Josef de Souza ile oynuyorlar. 3. bir istikrarlı katkı yok. Oğuzhan Özyakup kayıp, Mensah olmadı, Ljajic son dönemde biraz olsun toparlasa da beklenti daha büyük.

Belhanda'yı göndermiş olsan da, elinde kötü bir orta saha yok ki. Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'ı sen kazandın, neden kaybediyorsun? Etebo'yu kullanıyorsun, Gedson yükseliyor, orada iyi performans verecek Feghouli olsa da kullanmıyorsun. Ocak ayında sen 5, Beşiktaş 1 transfer yaptı. Aldıkları isim de Cenk Tosun ve 0 katkı aldılar. Sen ise o 5 transferin ardından gerilerken, Beşiktaş daha ileri gitti. Bu nasıl oluyor, biri bana açıklasın?

Beşiktaş'ın Hatayspor karşısındaki yedek kulübesine bakın. Orada yazılı 3 ismi tanımadım bile, gençlerle orayı dolduruyorlar. Galatasaray'ın kulübesinde ise Feghouli, Arda, Babel, Falcao, Saracchi diye diziliyorlar. Sağ bekte, forvette yedekleri yok. Takımın 4. stoperi kim bilmiyorum bile. Gökhan Töre'den sahte 9 deniyor ve sonuç alıyorlar. Az'dan çok almak işte, bunun adı teknik direktör dokunuşu. Bunu övmek ya da hakkını vermek de ayıp değil.

Kaçan şampiyonluk benim için şu oranda. Yüzde 33 Tff ve hakemler, yüzde 33 Fatih Hoca, yüzde 33 de Galatasaray yönetimi. Nereden bakarsanız bakın, benim açımdan oran bu. Yine de, özellikle Burak Elmas'ın başkan seçilmesi halinde, daha iyi bir yönetim çatısı altında, Fatih Hoca'nın ne yapacağını merak ediyorum. O krediye de fazlasıyla sahip. Topyekun değişim derken, Burak Elmas'in açıklamaları fazlasıyla kafamı karıştırdı ve heyecanlandırdı.

16 yorum:

  1. Ben de Fatih hocayı yeni yönetim ile görmek istiyorum. Son 2 sene başarısız ama unutmayalım ki Galatasaray'da hak arayamayan silik bir yönetim var. TFF içerisinde de başını Servet Yardımcı'nın çektiği Fatih Terim düşmanı bir yapı var. Bunlardan dolayı hoca kafasını sahaya veremiyor. Saha dışını Fatih hocaya bırakmadan halledecek, siyasi iktidara boyun eğmeyecek bir yönetim gelirse, hoca yine başarıdan başarıya koşacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Hocayı savunmak için şu orta saha argümanı gerçekten saçmalık ya, souzayı biz istemedik bu arada veto ettik yani etoboyı falan aldık onun yerine,bu arada illa souza olmasına gerek yok şampiyon olmak için Taylan da takır takır oynuyordu gayet hatta daha iyi özellikleri de var Taylan ın souzadan, fb maçından sonra belonun kesilişi Taylanın anlamsız kesilişi Kılınç boş kaleye kaçırdı diye kesik yemesi derken eldekini kaybetti hoca, akbaba etoboya verdiği değerin çeyreğini vermedi Taylan a, sonuç olarak hakedilen oldu seni taşıyan adamların yüzüne bakmazsan böyle çer çöple rakibin sana fark atarak şampiyon olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro konusunda asla bir hak çıkarımı yapmam. Ligin ilk yarısı neyse de, hele ki Ocak transferi sonrasına.

      Sil
  3. Yılların tecrübesi var hoca da ama aldığı cezalar yüzünden kaç maç ceza aldı? Sadece bu sezon değil tüm sezonlarda. Konuşma abi verme cevap kimseye... tff öyle demiş rakip takım başkanı böyle demiş. Bak abi sen takımına. Kötü gidiyorsun ama hala derdin ona buna laf yetiştirmek. Hem de sadece dışarıya değil kendi yönetimine de laf yetistiriyorsun. Teknik direktörün işi belli sen önce yapman gerekeni yap ama hem takım sürekli kötüye gidiyor hem de işin olmayan şeylere de el atıyorsun. Birinci görevin takımın başında olmak takımı çalıştırmak. Oyuncuları hem mental hem fiziksel olarak maçlara hazırlamak. Hem bunu yapmayacaksın hem de herkese laf yetistirceksin. Burak elmas kazanırsa ve fatih hocayla devam ederlerse eminim ki hoca o yönetimle de kavga edecek bir sebep bulacaktır. Bu tavırları artık takıma ve kulübe zarar veriyor. Hocanın artık teknik direktörlüğü bırakıp yonetimde yer alma zamanı geldi. Ayrıca öyle hocanin hatası %33 falan degil bu sezon en az %70 Hocanın hataları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cezalar yüzünden kaç maç aldı da, senin yönetimin çıkıp konuşuyor mu. Hak arıyor, hak alıyor mu. Tff'deki insanlar çok iyi diyor. Sen de böyle düşünüyorsan yanlış platformdasin demektir.

      Sil
  4. Sergen Yalçın kesinlikle takdir edilecek bir başarı sergiliyor. Ve bu başarıda tesadüfi değil çünkü gittiği her takımda dokunduğu geliştirdiği bir şeyler var ki bu adam yetenek sizsiniz de jüri üyesiydi geçen senelerde :) tek tek oyuncu bazında bakıp galatasaray kadrosu ile karşılaştırınca elindeki takımın kalitesi ise ortada. Sen de yazmışsın orta sahada atiba 40 yaşında neredeyse keza souza da yaşı ilerlemiş durumda... forveti yok son haftalarda ama yine de kadro içerisinden bir şeyler çıkarmaya çalışıyor ve başarılı da oluyor. İsyan ediyor rakip takıma ve takımı da çıkıp 7 gol atıyor... bizim uzun zamandır göremediğimiz teknik adam dokunuşları ve davranışları. Geçmişi inkar etmek gibi bir düşüncem asla yok olamazda. Fatih hoca bu takımın tarihinde önemli bir yerde evet ama 4 sezondur gelinen nokta icin söylenecek çok şey de var. Beşiktaş maçlarını izlerken oynanan oyundan belli bir miktar keyif aliyorken kendi takımımın maçları her seferinden acı veriyorsa, takım sahada takım olmak adına ortaya bir şey koymuyorsa, belli dakikalarda oyuna kimin girip kimin çıkacağını ve sonucun ne olacağını artık tv den izleyen ben bile biliyorsam, hiç bir maçta taktik değişiklik adına bir şey görmüyorsam ama takımın fizik gücünün sürekli düştüğünü de fark ediyorsam benim tüm bu gördüklerimi rakip takımın hocaları da görüyordur eminim. Bunları gördükten sonra Galatasaray a karşı oynamak ta zor olmasa gerek onlar açısından. Hoca sadece bu sezon da değil geçen 4 sezonda da aynı hataları pek çok kez yaptı ve bunlar artık hata olmaktan çok takımın genel karakteri haline geldi ve pek çoğu da yanlış şeyler. Hoca bozduysa hoca duzeltmeli öyleyse ama düzeltmesi için yeteri kadar zamanı vardı ancak o bununla ilgili herhangi bir adım atmadigina göre yanlış olarak görmüyor demek ki. Öyleyse değişimin olması kaçınılmaz hale gelmiştir demektir bu da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sergen Yalçın, büyük takım teknik direktörlüğünu kanıtladı artık. Yolu da uzun.

      Sil
  5. sağ içler: feghouli belhanda gedson etebo
    sol içler: kılınç akbaba ve ömer bayram
    ön libero: taylan. yedeği maalesef yok.

    yeteri sayıda adamımız var. bahanelere gerek yok. bi grafik dolaşıyordu dün kahkahalarla güldüm. bjk kadrosuna muhayer'i yazmışlar neredeyse asist kralı olacak ömer'den iyi yani muhayer öyle mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha konusunda da asla eleştiri getirmem.

      Sil
  6. Yüzde 50 Fatih Hoca yüzde yüz yönetim... Dışardan suçlu aramaya gerek yok bence. Oran saçma oldu ama Fatih Hoca'nın dengesini bozan da biraz yönetim oldu o yüzden Fatih Hoca'nın hatalarını da onlara yükledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var, tff ve hakemleri asla es geçmem.

      Sil
    2. Galatasaray'ın bu sene kendine verdiği zararı hickimse verememiştir dışardan. TFF hakemler deyip kendimize bakmazsak bir arpa boyu yol alamayız.

      Sil
    3. Doğru diyorsun, önce kendimize bakacağız ama bu tabloyu da es geçemeyiz.

      Sil
  7. Son paragrafta yazdigin yuzdeler ve konuyu islemen tam da benim dusundugum gibi, ama sampiyonluk TFF ve yonetime ragmen defalarca bize geldi, biz elimizle ittik, biraz isyan eden savasan ne bileyim Gedson gibi 2 futbolcumuz daha olsaydi farkli olabilirdi, eline saglik cok guzel bir yazi olmus.
    Blogu Amerika'dan senelerdir takip ediyorum kalemin de gelisti bana göre kotu bir sezon olsa da gayet guzel yazilar yazdin, ben ligin adil olmadigini dusundugumden yaklasik 2 aydir maclari izlemiyorum sen isledigin konularla bizi takimdan koparmadin, tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ilgin, alakan için :) Yazma pratiğim geçen yılların sonunda arttı sanırım. Geç gelişsem de, bir yerde yakaladım treni.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir