1 Mayıs 2021 Cumartesi

Burak Yılmaz & Galatasaray, Lille'deki misyonu ile alakalı


Bir iddia da Burak Yılmaz tarafında. Kaynağına çok güvenmemekle birlikte, zaafım olan bir konu olduğu için düşünmeden edemiyorum. Beni takip edenler, Burak Yılmaz'a olan sevgimi değil. Bu sevgi, son dönemdeki yükselişi ile alakalı, herkesin yapmış olduğu övgüden oluşmuyor. Galatasaray günlerinde başladı ve gittiği dönem kahrolmuştum. Olmadık bir rakama Çin'e gitti ve yeri dolmadı. Gerçek anlamda mobbing uygulandı, kendini bir türlü beğendiremedi. Onu da anlamamıştım. Yabancı sayısının 14'e çıkmasıyla birlikte, bir anda yabancı ve etkiletli forvet sevdası oluşmuştu.

Mükemmel bir Galatasaray kariyeri var, tartışmıyorum bile. Şampiyonlar Ligi'nde de kendini kanıtladı, Drogba gibi bir ismin altında da asla ezilmedi, döneminde gelen her başarıda da imza sahibi. Öyle bir durum oluştu ki, herkes daha iddialı, yabancı bir forvet istedi. Sonra da Burak Yılmaz'a eleştiri, tribünden tepki dönemi başladı. Gittikten sonra yaşadıklarımız ortada, yeri Gomis gelene kadar dolmadı. Çin'e giderken ki getirdiği bonservis de hiçbir işe yaramadı. Burak Yılmaz'ı kaybettiğimizle kaldık.

Diğer hatamız, Çin'den Trabzonspor'a döndüğü dönemde onu transfer etmememiz. Bir hata daha var, orada da bugün geleceğimiz noktayı bilmiyorduk. Fatih Hoca'nın Arda Turan ile barışacağını bilsem, Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'dan Beşiktaş'a geldiği dönem, bize gelmesini isterdim. O Ocak ayında Diagne ve Mitroglou'nu almıştık. Düşünün, Burak Yılmaz'ı bonservissiz şekilde aldık. Üstüne Vedat Muriqi'yi de transfer ettik, şartları daha uygundu. Paran cebinde kalıyordu ve çok daha iyi katkı alabilirdin.

Burak Yılmaz, her geçen dönem üzerine koyup, oyununa yön katmayı başardı. 35 yaşında Lille'e gidip, Fransa Ligi şampiyonluk mücadelesine damga vurmak büyük olaydır. Biraz daha bağlantı oyuncusuna döndü ve fiziğini bu sayede korumayı başardı. Oyun görüşü gelişti, artık sahaya daha hakim ve oyun kurucu edasıyla hareket ediyor. Savunma arkasına koşuları, şut özelliği, duran toplardaki etkisiyle de büyük fark yarattı. Çok daha erken yaşlarda Avrupa yapsa, nereye gelirdi inanın bilmiyorum. Çok çalışkan, kendine iyi bakıyor. 

Galatasaray konusuna gelirsek. Sezon sonunda bu transferin olabileceği yazılmış. Lille'deki misyonu ile alakalı bu. Orayı kaç yıllık görüyor, devam mı edecek yoksa Galatasaray'da mı bitirecek? Burada bitirmesini isterim, ona yakışan da budur. Takımın saha içinde yeni lideri olur ve hücumun seviyesini de yukarı taşır. En iyi dönemlerini Galatasaray'da geçirdi diye düşünüyorum. Beşiktaşlı olabilir, Trabzonspor formasını da giymiş olabilir ama geriye dönüp bakınca Galatasaray'da yaşadıkları başka yerde.

4 yorum:

  1. Falcao'yu gonderip Mohamed emve Burak ile hem daha ucuz hem daha iyi ve garanti katki aliriz. Burak'in da Galatasaray'in ortamini sevdigi ortada gelirse seneye sansimiz olur yoksa o kalitede forvet alacak gucumuz yok, seneye elimizde avucumuzda ne varsa orta sahaya harcamamiz gerekecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya gelirken de para demeyecektir. Güzel bir final olurdu.

      Sil
  2. Mümkünse Avrupa'da bir takıma daha gidip orda başka bir mücadeleyi de denemeli bence. Türkiye'ye gelirse bu sene gösterdiği vizyonu çöpe atmış olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir