12 Mayıs 2021 Çarşamba

Daha farklı olabilirdi


Oyuncu değişikliklerine ister istemez takılıyorum. Çünkü daha kötü bir sonuç ortaya çıkabilirdi. İlk 11 tarafında eleştirim yok mesela. Belki Emre Akbaba yerine, orta sahanın merkezinde direkt Arda Turan başlayabilirdi. Sol tarafa da Onyekuru veya Kerem Aktürkoğlu'ndan birini yazıp, rakibin o kanattaki zaafını daha iyi kullanabilirdik. Orayı Babel de işledi, Arda Turan da. Yine de işte hızlı isimler değil, biri aklı, biri de fizik gücü ile ayakta. Penaltıyı da o kanattan aldık, pozisyonlara da oradan girdik.

Denizlispor'un 11'ine bakınca, amansız kapanacaklar gibi düşünmeme rağmen, ölümüne savunma da demediler. Mantıkları daha çok "mümkün olan en az gol yeme" üzerine olsa da, beklediğim ölçüde kapalı bir savunma yoktu. Onu da açmak adına, kanatlarda Babel ve Arda Turan gibi oyun aklıyla ayakta kalacak isimler tercih edilmiş. Zor açtık, açtıktan sonra ise farka yürüyebilirdik. Öyle bir ortam vardı ama Emre Akbaba o penaltıyı atamadı ve tüm momentum bozuldu.

45'de yapılacak hamleyle de bu maç yine fark tarafına dönerdi. Emre Akbaba yerine Onyekuru'yu alıp, Arda Turan veya Emre Kılınç'ı merkeze almak. Çünkü Denizlispor'un o kanadı büyük madendi ve biz orayı işlemeyi geç düşündük. Düşündüğümüzde de orta sahayı boşaltıp, yine çift forvete döndük. Maç 2-1'e geldi, 2-2 olma korkusu da yaşattı. Emre Kılınç'ı orta sahaya aldıktan sonra orayı tuttuk ve yine Onyekuru'nun o kanadı işlemesiyle penaltı geldi. Pozisyonlar ve goller de oradan oluşmaya devam etti.

Mostafa Mohamed, Kerem Aktürkoğlu, Onyekuru üçlüsünü bir anda oyundan almak yanlış. Takım durağanlaştı ve temposunu kaybetti ama orta sahayı boşaltmak anlamsız. Rakip ilk yarıda 2-0 sonrası kroki durumdaydı, 2. yarıda değil. Hücumu düşünse de, asıl amaçları mümkün olan en az golü yemek. Neyse ki Emre Kılınç'a döndük bir şekilde ve oyunu çevirmeyi başardık. Daha farklı olabilirdi, üzüntüm buna. Beşiktaş karşısında da 4'ü zorlamadık mesela. Gençlerbirliği karşısında da o maçın 2-0'da kalmaması gerekiyordu.

15 yorum:

  1. Ben puan farkı ile şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Ama bu oyun kesinlikle Avrupa'da yetmez.

    YanıtlaSil
  2. Hedefsiz kalan takımlarla oynamak avantaj gibi görünse de maçın belli bölümlerinde birden ayaklanip iyi oynayabiliyorlar. Denizli zaten haftalardır çok gol yiyen bir takım değildi. Biz 4-1 o oyunla iyi bile yendik.

    YanıtlaSil
  3. Akbabayı kazanalım diye gönlü olsun diye Penaltı attırdık bilemiyorum, akbaba uğruna sezonu çöpe atacaksın belki gerçekten hiçbir katkısı yok bu arkadaşın ama oynamaya devam ediyor,akbabayı kazanmak yerine feg kazansak şu onyekuruları keremleri bol bol kaçırırdı paslarıyla, bizdeki en büyük eksik belo dan sonra bir inceci top atıcı nın olmaması, Ömer bayram bile 82 de girdi 5 dk da ne paslar attı onun sayesinde 2 gol daha geldi, yani gedson dinamo falan ama top atıcılık yok, geçen haftaki asiste rağmen söylüyorum bunu, denemiyor riskli pas hiç,akbaba zaten topçu değil Kılınç da yaratıcı değil daha çok tempo dribbling, çok net lazım böyle bir oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli konusu farklı. Yıllardır aynı mevzu ve su an sorunu ailesel. Farklı problem.

      Sil
  4. Yahu dostlar farz edin şampiyon olduk veya ŞL'ye gittik.Eee,peki sonra?Bu oyunla avruupada ne yapacağız?Biz eziliriz,varlık bile gösteremeyiz.Kaç hafta oldu hala yanlış kadro tercihiyle boğuşuyorum ben.Şampiyon olmamız da diğer takımların kötü olmalarından kaynaklı.Ben dominant Galatasaray'ı 5 yıldır göremiyorum şampiyon olsak dahi.Oyun aklımızın değişmesi lazım..Hadi şampiyon olduk.Peki sonra?(YH)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye daha iyi bir oyun şemamız olur bence ama bu yıl neden olmadı i.Aslında ilk yarı iyiydik.

      Sil
    2. Ben dominant Galatasaray'i yer yer gördüm. Bu iş istikrar kazanmalı.

      Sil
    3. Abi sürekliliği eklemeyi unutmuşum.Maçın belli bölümlerindeki 'dinlenmeyi,tempo düşüklüğünü' anlarım ama bir maç başka GS bir maç başka GS ve bu yüzden istikrarlığımız dediğin gibi yok.8'de8 aparken bile -hele son 3 maç- zorlandık oyunumuzu kabull ettiremedik.Fatih hoca derbilere hazırlandığı gibi keşke hazırlansa her maça bunun önünde ki engel ne abi Allah aşkına?ŞL'ye gitsek bizi yine doğrarlar.Hep bi serzeniş içindeyiz.Yok orda o golü atsa yok orda hakem hatası.Sadece bize mi bunlar?Teşekkürler abi (YH)

      Sil
    4. Hatalar var, bunları konuştuk, eleştirdik zaten. Yine de bugünün konusu değil işte :) Bugün değil, sezon bitince.

      Sil
  5. akbaba penaltıyı atamadı. bizim hatamız.
    akbaba'nın gençler e mis gibi golü sayılmadı. tff doğradı.
    averajlar şu an eşit olacaktı.

    ha bir de.. saracchi sağolsun 2. kez taçtan gol yedirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralara girersek işin içinden çıkamayız :(

      Sil
  6. beyler bjk yense de 1 farkla yener. emin olun buna. stresli olacaklar çok. fb loser camiadır ama finallere alışıktır. bjk değil :)

    mesele şu. biz 4-0 yapabilir miyiz?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir