30 Mayıs 2021 Pazar

Etiket değil, gelecek ismin ne denli işi sahipleneceği belirleyici olur


Fatih Hoca'da olduğu gibi, Ümit Davala ve Levent Şahin'in de sözleşmeler 31 Mayıs'ta son buluyor. 2 gün önce de, bu isimlerin Galatasaray'da devam etmeyeceği ve kariyerlerine bireysel olarak devam edecekleri yönünde haberler vardı. 1. adam olmayı zorlayacaklar demek ki, saygı duymak lazım. Aslında geç bile kaldılar diyeyim. Özellikle de Ümit Davala. Fatih Hoca öncesi denemeleri olsa da, Fatih Hoca ne zaman Galatasaray'da görev alsa, o da bu işin içine girdi. Hoca gidiyor, Ümit Davala da bırakıyordu.

Levent Şahin de gelirken beklenti yüksekti, buradan doğru yürür diye beklerken, o da bekledi. Yardımcı antrenör kalitesini ben tartışamam, idmanları izleyemiyorum. Orada ne oluyor, ne bitiyor bilmiyorum. Tek diyeceğim şu, Fatih Hoca'nın antrenör yetiştirmek gibi bir lüksü yok. Onun yanında olan bunu büyük bir şans olarak görecek ve hocadan ne kaparım diye düşünecek. Mustafa Denizli, Derwall beni yetiştirmedi, ben onu okul olarak gördüm der. 

Şu eleştirilir belki. Yanında bir şey kapmaya niyeti olmayan isim de, neden bu kadar uzun yıllar orada kalır. Orada da hamleler geliyor zaten, Selçuk İnan ve Riera gibi yeni isimleri gördük. Bu 2'li ayrıldıysa da, kulübeye inen isimler onlar olacaktır. Belki yeni 1-2 antrenör daha görebiliriz. Fatih Hocanın devam edeceğini düşünüyorum ve bu ayrılıklar sonrası da teknik heyetinde mutlaka bir değişim yaşanacak. Bazı isimlerin önü açıldığı için mutlu olurum.

Daha bu işin bir de Arda Turan ayağı var. Asıl potansiyel ismin o olduğunu düşünüyorum. Gelecek sezon takım içinde bu denli fazla süre bulmaz. Biraz daha antrenörlüğe hazırlanma tarafına kayacaktır ve o da hocanın yanında işe başlar. Beklentimiz var, arkasında büyük bir birikim ve tecrübe var. Bu işe hazırlandığını da sürekli söyler. Onun da önü açılmış olacak ve yeni isimleri göreceğiz. Yardımcı antrenörlük konusunda herkesin hayalleri olsa da, orayı etiket değil, gelecek ismin ne denli bu işi sahipleneceği belirleyecek.

13 yorum:

  1. Abi sence kim gelebilir tahminin var mı

    YanıtlaSil
  2. TFF 1. Lig de yer alacak olan Eyüpspor ile Levent Hoca ve gençlerle ilgili bir çalışma yapılabilse. Hatta Ozornvafor ve belki Sekidika bile projede geliştirilebilir.

    YanıtlaSil
  3. Selçuk İnan ve Necati Ateş'in görev alma ihtimali yüksek.
    Hamza Hamzağlu, Bülent Korkmaz ,Ergün Pembe,Suat Kaya gibi uzun süre takım çalıştıran hocaların yardımcı antrenör olarak gelmesini isterim.Fatih Hoca hatalarına müdahale edebilecek cesarette ve tecrübede yardımcı hoca ile çalışmalı.







    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar alacaktır zaten de, sanmıyorum ki tecrübeli bir isim gelsin. Saydığın isimler artık 1. adam, 2. adam olmak istemezler.

      Sil
    2. Hoca kendisine karşı çıkan bir ismi yanında tutmak ister mi bilemiyorum. Keske oyle biri olsa.

      Sil
    3. Tudor yardımcı hoca oldu.1.adam olarak çalışan ve daha sonra 2.adam olarak devam eden isimler var.umarım 1.adam olarak çalışmış bir yardımcı ile devam eder hoca.

      Sil
    4. Kendine karşı çıkan biri söylemi çok büyük bir ütopya. Açın Metin Tekin'i dinleyin abi, Milli Takım dönemini anlatsın. Yardımcısıydı.

      Sil
  4. Antrenörlüğe geçiş yaparsa asıl gelişim sağlayan Arda Turan olacaktır gibi geliyor bana da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek adına beklenti o zaten. Asıl hazırlık onun için.

      Sil
  5. Okan Buruk ve Suat Kaya dışında yeterli bilgi ve tecrübeye sahip eski oyuncu hoca yok açıkçası. Ümit Davala Hasan Şaş Selçuk Inan Riera Ulfaluji Necati vs. hocaya katkı verecek yardımcı hocalar olur mu olmaz hocanın da öyle bir talebi yok zaten, Müfit Erkasap gelsin bari:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca kendisine katkı verecek isimleri daima yanında tutmuştur. Son dönem tercihleri tartışıldı elbette de, Selçuk İnan'lar geliyor işte. Umutluyuz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir