10 Mayıs 2021 Pazartesi

Falcao üzerinden çizilen hücum planı


Derbi haritasını, sevgili Row-Z Report (@RowzReport) çizdi. Falcao üzerinden planı anlatmıştım ve bu plan da geçen sezon oynanan Fenerbahçe deplasmanına çok benzer. Tabii bazı futbolcu profilleri ve performansları değişiklik gösterebilir. Seri gibi bir atıcın yoktu mesela, en büyük eksiklik bu. Rakip savunma arkasına birçok kez sarkıldı, özellikle Babel o koşuları çok gösterdi. 1'inde de golü buldu zaten, Gedson Fernandes'in enfes asistini izledik.

Falcao, rakip yarı sahada gezerek oynuyor, bol bol alan açılıyor. Boşalan alanları da Babel ve Onyekuru'nun doldurmasını bekledik. O alanlar boşalırken, pası atacak ismi de arıyoruz. Seri ve Belhanda bugün yok. Gedson Fernandes ve Taylan Antalyalı da bu işi yapabildiği kadar yapar. Emre Akbaba'yı denklem dışında bırakıyorum maalesef, bu şekilde katkı vermesi imkansız. Yine onu orta sahanın derinlerine çektik ve Falcao'nun boşalttığı alanları doldurması gerekirken, oradan uzak kaldı.

Feghouli'yi keşke kazanabilseydik dedim mesela. Onu aradık diyeyim. Emre Akbaba yerine "yaratıcı" bir profil arandı çünkü. Orada oyun aklı yüksek, 10 numara özellikli bir 8'in olsa, Beşiktaş'ın savunma zaafını daha net şekilde kullanırdın. Beklere de müthiş alan açtık bu arada, hücuma destekleri olduğu gibi, savunma performansları da oldukça iyiydi. Yine de üretim tarafında zayıf kalıyoruz, net ortalar gelmiyor.

Onyekuru etkisiz maalesef, oyun içi katkısı yok. Emre Akbaba da aynı şekildeydi. Belki de Onyekuru, biraz daha Rosier'in hücum performansına yönelik, rahatsız olsun üzerinden oynatıldı. Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu'nu buralarda görmek istiyorum diyebilirim. Birinin hem hızı, hem tekniği, diğerinin de oyun aklı ve topla ilişkisi değerli. Yoksa Falcao neden oynuyor demeyeceğim, maç planında önemli bir yeri vardı.


Diğer maçlarda "rakibe pozisyon vermedik" üzerinden çok fazla övünmem diyordum ya, Beşiktaş karşısında övünürüm. Pozisyon vermedik çünkü. Bir tek Ghezzal'ın kanattan girip vurduğu şut var. Eleştirilecek taraf, duran top savunmamız diyeyim. Biz de belki çok fazla organize atak oluşturmadık gibi görünüyor da, net pozisyonlar var. Skorun 3 olması tesadüf değil, 4 de olabilirdi. Savunma arkasına atılan koşuları biraz daha zorlayıp, orayı görebilsek görüntü daha bile değişirdi.

6 yorum:

  1. Falcao bariz orta saha gibi oynamış. 2005 model Necati Ateş gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecen sezon Fenerbahçe derbisi gibi. Fm'de yardımcı forvet diye geçer bu isimler. Bağlantı oluşturur.

      Sil
    2. Eskiden yanında ikinci bir direkt santraforla oynuyorlardi şimdi artık kanatlardan girenler dolduruyor onların alanlarını.

      Sil
    3. Tüm kariyeri hemen hemen öyle geçti.

      Sil
  2. Diri reyiz sakatlanmış yine :(

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir