16 Mayıs 2021 Pazar

Fatih Hoca hakkını helal etsin asıl


Fatih Hocaya hakkım sonuna kadar helal. Hoca hakkını helal etsin asıl, bazen eleştirinin ucunu öyle yerlere götürdüm ki. Yeni yönetim, bembeyaz sayfa diyorum. Hoca da devam etmek istediği sürece bu takımın başında olmalı. Hatta şu aşamada tek çıkar yol diyelim. Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacağın için kadroyu bir an önce kurman gerekiyor. Kongre ne zaman olacak o dahi belli değilken, transfer süreci nasıl gelişecek? Yeni teknik direktör gelse, bir de onun uyumu mu beklenecek.

Fatih Hocadan başka çıkar yol yok yani. Zaman zaman ben de değişim dedim, Okan Buruk sevdasına kapıldım da, kendi adıma büyük yanlıştı. Hocanın maç sonunda söylediği her sözün altına imza atıyorum. Hataları olmadı mı, dibine kadar vardı. Onu zaten konuşacağız, kimse inkar edemez. Bu takımın yönetimi yok, önce bunu unutmayın. Yarışın en ateş alan zamanı futbolcularına "haysiyetsiz" diyen bir başkan var.

Eminim ki bu yazının altına bazıları doluşacak. Yazdıkları yorumların ilk 2 kelimesi sonrası okumaya bile gerek duymadığım çok insan var. Yorumları yayınlanmayacak yani. Doğru eleştiri yapan, fikrine saygı duyduğum çok daha fazla sayıda arkadaşım, dostum var. Hepsi blog sever, sağ olsunlar kaliteli yorumlarıyla da beni yalnız bırakmıyorlar. Hocayı da eleştirirler, kimi değişim de der ama en doğru şekilde ifade eder. O yorumları okuyup, biraz feyz alınabilmeli.

Fatih Hoca'ya dönersek. Denedi, olmadı. Trabzonspor maçında son dakika golü bulduktan sonra, en azından 3. olacağız diye teselli bulduğumu hatırlıyorum. Şu yönetimsiz ortamda, işi öyle bir noktaya getirdi ki, son dakikaya taşıdı. 2 gol averajla şampiyon olamadık. Oysa ben Rizespor maçında kendi adıma şampiyonluktan vazgeçmiştim. Ateş çemberini geçtik, derede doğulmak üzereydik. Sonrasında ise yeniden doğduk.

Sattığın kadar al olmadan, daha güçlü bir yönetim altında hocayı görmek istiyorum. Bu kredisi de fazlasıyla var. Galatasaray yönetilemiyor, şu ortamda federasyonuna teşekkür eden yöneticilerle de uğraşmak durumunda. Fatih Hoca ne yapsın,  herkesle mücadele durumunda. Diyoruz ya, hoca sahaya odaklı olduğunda ondan iyisi yok. Bir de çıkıp, hocanın aldığı cezaları eleştirenler var. O da sussa, zaten üstümüzden geçenler, bizi silindir gibi ezmeyecek mi? Fatih Hocasız Galatasaray'ı bir de öyle hayal edin. Ergin Ataman sonrası Galatasaray basketbol takımından hallice oluruz.

20 yorum:

  1. Hocanın bırakacak gibi bir hali vardı abi sence yeni yönetimle devam eder mi ? Burak Elmas yada Metin Öztürk seçilirse tabii

    YanıtlaSil


  2. Hayat siyah ve beyaz değil, gri tonlardan ibarettir. Grinin hangi tonunda olduğunu da sen belirliyorsun. Fatih Hoca, yabancıların ''controversial'' yani tam Türkçe mi bilmiyorum ama ''İhtilaflı'' bir karakter. Tartışmalı biri. Hayatını iddia üzerine kurmuş, kindar, sevdiklerine şefkatli ama düşmanlarına da acımasız. Asla unutmaz, unutmuyor. Rekabet onun göbek adı. Onu anlamak lazım.
    Ben, Fatih Hoca'yı Türkiye'nin içinde bulunduğu bu tuhaf, absürd, sürreel, akıldışı, illegal ortamdan bağımsız düşünemiyorum. Fatih Terim bu tarlanın ürünüdür. Beğenirsin beğenmezsin ama bulunduğu noktaya tırnakları ile kazıyarak gelmiştir. Mücadeleden, kavgadan kaçmaz; düşman edinmekten asla da çekinmez. Onun içindeki Galatasaray sevgisi tartışılmaz.

    Sezon içinde çok eleştirdik, çok kızdık, özellikle saha içi anlamında eleştirilemizde de haklıydık ama bazılarının da sezonun final haftalarına geldiğimizde hatalı olduğunu gördük: Örneğin, Gedson ısrarını o kadar eleştirdim ki, acaba sözleşme garantisi mi var noktasına bile geldik. Gedson, şampiyonluğun son saniyede 2 gol avarajla kaybettiysek işin buraya gelmesindeki yegane faktördür. Hoca haklı çıktı. Aynı şekilde Babel. Ben şahsen kategorik olarak, ideolojik olarak, kendi futbol anlayışımdan dolayı, yabancı veya yerli yüksek maaşlı, yaşlı, temposunu gücünü yitirmiş, etiketi olan, eskinin yıldızı ve ıskartaya çıkartılmış oyuncuların şiddetle karşıyım. Yıllardır karşıyım. Babel alındığında da karşıydım. Ekonomik sebeplerden ötürü artık bunun sonunun geldiğini düşünüyorum. Futbolun geldiği noktada, tempo, dinamizm, gençlik gerekiyor. Bunlar benim sebeplerim.
    Ama hoca devam eden rekabet içinde, kısa vadede kullanabileceği bütün kaynaklarda maç faydalanmak ister. Babel'i de kullandı, Babel de son 2 ayın saha içi lideri, yıldızı. İşi buraya getiren adamlardan. Şimdi bu 2 örnek bile aslında hayatın siyah veya beyaz olmadığını gösteriyor. O an için 100% doğru olduğundan emin olduğumuz gerçekler bazen zaman içinde çözülmeye gidiyorlar ve biz de diyoruz ki aslında öyle de olurmuş. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. tabi elimizde bilgi de yok. İçerde olan bitenler, bunlar da alınan kararlara etkendir. Bazı şeyler de kamuoyuna açıklanamaz. Hoca zaten sır küpüdür, söylemez asla!
    Saha dışı için dediklerine zaten imzamı atarım. Zaten yönetim diye bir gücün, iradeni olmadığı ortamda Hoca tek tabanca savaştı. Değirmenlere karşı savaştı. Ceza aldı. Zaman zaman dağıldı, sinirleri bozuldu. FFP ile savaştı. Kiralıklarla bir şeyle olsun diye çabaladı vs…

    Özetle şunu diyorum: Galatasaray bir yönetim seçecek. En kötü Haziran sonunda. Umarım başında olur ama sonunda. Eninde sonunda bir yönetim seçecek ve o boşluk dolacak. Bu şartlar altında, FFP bildiğim kadarı ile yaz transfer döneminde hala devam ederken, ŞL ön elemeleri Temmuz'da start alacakken; YİNE DE başka bir macera aramaya saygı duyarım. Ama ödenecek olan bedelin ne olduğunun iyi hesaplanması lazım. Çünkü yukarıda anlatmak istediğim Türkiye profili, yani dış faktörler aynen yerli yerinde olanca azameti ve boğuculuğu ile yine orda duruyor. TFF, MHK, Kurullar, Medya, Ali Koç vs.... Eğer yeni irade yeni bir karar verecekse bunun izahatini camiaya çok net ve açık anlatmalı. uzunca bir süre saha içi başarısı olmayacağını, sezonun son haftasının son saniyesine kadar içinde olmayacağımız yarışlara artık girmeyeceğimizi ve bunun yıllar süreceğini iyi anlatması lazım. Eğer anlatmazsa o zaman tren kaçar, Fatih Hoca yaşlanır, başka baharlara diyarlara gider. Biz de sonu belirsiz yerlere savruluruz.
    Bu değişim önünde sonunda olacak. Bir gün hoca bırakacak ve bırakmalı. Ama şimdi değil!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de şimdi değil. Bugün bırakmasının sana hiçbir artısı olmayacak.

      Sil
  3. (Emre)
    Burak Elmas yønetiminde Fatih hoca'yi gørmek istiyorum. Devam ederse geriye dustugu maclarda orta sahayi bosalt oyuna forvet al hatalarina tekrar devam edecek eminim. Ama yine de zirveye oynayacak. Ve en buyuk favori yine biziz. Bu da Fatih hoca sayesinde. Bu kadro hocanin. Yeni hoca'yla vakit kaybedemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sattığın kadar al durumunun olmadığı ortamda görmek istiyorum :)

      Sil
  4. burak elmas veya metin öztürk seçileceği için ben devam edeceğini düşünüyorum. en uyumlu burak elmas ile çalışır bence. öte yandan metin öztürk ise sanki federasyona, rakip takımlara karşı en sert ve dirayetli duracak başkan gibi gözüküyor. iki başkan da kabulüm. dediklerine de katılıyorum. güçlü bir yönetim altında kafasını 100% sahaya vermiş bir hocayı görmeyi ben de isterim. tek sorun, zaman. her geçen gün aleyhimize işliyor. ne olacaksa bir an önce olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O belli olmaz işte. Galatasaray kongresine güven olmaz.

      Sil
  5. İyisiyle kötüsüyle bir sezon geçti gitti. Bu sezonun iyi tarafı şu ki. Biz ya şampiyon oluyorduk ya da ligi 5. Sırada filan bitiriyorduk. Bu yıl bu yanlışa düşmedik ve konsantrasyonumuzu dağıtmadik.

    Ayrıca ülkede şampiyonsan harikasın ikinciysen hiçbir şeysin gibi bir anlayış var bu anlayışa kapilmayip sampiyonlar ligi ön elemesine çok iyi hazirlanmaliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için de bir an önce kongre işte.

      Sil
    2. valla alican kardeşim 1-2 golle kupa kaçırmak gayet sinir bozucu. erkenden kopmak daha iyi.

      Sil
    3. Şampiyonluk her şey diye düşünürsek haklısın anonim kardeş :) ama bu ligde 2. İle 15. Arasında bir farkın var olduğunu bilmemiz ve ona göre hareket etmemiz lazım. Plan, program ve bir düzen olsaydı şimdi şampiyonlar ligine gitmek için planlar yapıyor olurduk.

      Sil
  6. Son 2 hafta Beşiktaş yönetiminin yaptıklarına bakınca bizim yönetim problemi daha da ortaya çıktı. İnanılmaz algı yaptilar.Özellikle Malatya ve Göztepe üzerinde baskı oluşturuldu.Malatya yenik durumdayken dahi zamana oynadı.ne için?Beşiktaş yönetiminin yapmış olduğu algidan dolayı.Tüm besiktasli yazarlar algı yaptı.Yayincı kuruluştan Guntekin Onay dahi buna katıldı.
    Fatih hoca tek başına mücadele etti.Maalesef yönetim arkasında durmadı.Buna rağmen Malatya maçında ilk yarı önde girsek şampiyon olurdu bu takım.Fatih hoca hataları olmasına rağmen yeri doldurulamayacak bir hocadır.Fenerbahcenin güçlü yönetimine rağmen yıllardır hocalarının başarısız olduğunu hesaba katmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Fatih Hoca olmasa, bu yönetim çatısı altında başımıza neler gelir sen düşün.

      Sil
  7. hoca kalmak için çok istekli olup ısrar etmez ve o teklifi yeni yönetimlerden beklerse zor. ben sadece burak elmas'ın hocaya gidip illa kal diyeceğini düşünüyorum ama diğerleri bunu yapmayabilir. şu an hepsi ille de fatih hoca filan diyorlar ama bence pek samimi değiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yani :) Eşref Hamamcıoğlu dışında herkes hoca ile çalışmayı aşırı istiyor ve görüştüler de.

      Sil
  8. Fatih Terim'in bizde limiti bitmez. Maç sonu çok güzel yargı dağıttı. Seçim ne kadar geç olursa bizi önümüzdeki sene o kadar büyük kaos bekler. Burak Elmas veya Metin Öztürk her kim seçilirse seçilsin İmparatorla çalışmak ister ama transferde o kadar geç kalınmışken İmparator çalışmak ister mi bilemem. Umarım devam yönünde karar alır ve yolumuza devam ederiz kendisiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaos bekler de, o kaostan çıkmak da iyi bir yönetim ve hocanın işi olacak.

      Sil
  9. Fatih Hocamın bu sezon takımı şampiyon yapıp hem takımın büyüklüğünü hem de Galatasaray'ın büyüklüğünü gösterdiğini görmek isterdim. Bence takımı şampiyon yaptıktan sonra seçilecek yönetime istifasını verecek, yönetim de hocayı ikna edecekti kalması için. Bu şekilde ipleri tümüyle eline alacaktı. Canımız sağolsun, 23 yaşındayım 52 yaşındaki babam da çoğu spor sevinçlerini hocayla yaşadı. Değişim isteyenler olabilir, lakin bana göre yaşadığı müddetçe ya da kendi istemiyorum demedikçe Galatasaray'ın HOCA'sı Fatih Terim'dir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterdim, olmadı. Yeni dönem adına umutsuz olmak istemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir