18 Mayıs 2021 Salı

Galatasaray, 16 farklı orta saha kombinasyonuyla oynamış


Sezon sonu ile alakalı, yazı notlarım olsa da, iş istatistiğe döküldüğünde görüntü bambaşka oluyor. Sevgili Bilardisimo da (@kaideveistisna), sezona yönelik istatistikleri bizlerle paylaşıyor. Şu meşhur "orta saha" konusu var ya, Galatasaray'ın en temel meselelerinden biri. Orada hem iyi bir istikrar yakalayıp, hem de o istikrarı kendi elimizle bozuyor olmamız biraz da sezonun özetlerinden biri değil miydi? Alternatif sorunu ayrı da, doğru 3'lüyü bulduğumuz birçok zaman vardı.

Beşiktaş'ın orta sahasını övüyoruz değil mi? Bol alternatifleri var gibi görünse de, doğru 3'lüyü aslında bir türlü bulamamışlardı. Yine de Atiba / Josef 2'lisinin istikrarı ve kalitesi orayı taşıdı. Ara taşı diye tabir ettiğim noktada Mensah, Oğuzhan Özyakup gibi isimler tutmadı, Ljajic de son dönemde biraz parladı. Dorukhan Toköz'ü de hatta bu listeye dahil ederim. Necip Uysal ise biraz daha joker ve görev adamı. Salih Uçan'ı şu an çektiler ki, o ara taşını bulmuş oldular.

Galatasaray, 16 farklı orta saha kombinasyonuyla oynamış. 6 mağlubiyet, 1 beraberlikle de en çok puan kaybını, içinde Etebo'nun olduğu kombinasyonlarında yaşamış. Etebo'yu, Kasımpaşa maçındaki kötü zeminde, Alanyaspor deplasmanındaki mücadele oyununda övdük de, adamın pas oyunuyla hiç alakası yok. Ligin 2. yarısında alakasız ısrarlarımız oldu ve ateş çemberinden çıktıktan sonraki puan kayıplarında da net aktörlerden biri. 

En çok puanı ise, 9 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik ile Taylan Antalyalı / Belhanda / Emre Kılınç kombinasyonunda almışız. Ligin ilk yarısının ideal üçlüsüydü. Hatta Fenerbahçe deplasmanında da bu 3'lü ile galibiyete uzanmıştık. Sonrasında ne oldu da değişim geldi bunu sorguluyorum. Hadi Gedson Fernandes'i kazanma yoluna gittik (son döneme bakınca saygı duyarım). Etebo ısrarı niyeydi, hala bende bir açıklaması yok.

Gedson Fernandes'li orta saha kombinasyonlarında ise, 16 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet var. 3 mağlubiyetin 2'sinde yine Etebo sahada. En çok kullanılan 3'lü Taylan Antalyalı / Belhanda / Emre Kılınç olmuş, en çok kullanılan 2'li de Taylan Antalyalı / Emre Kılınç. Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'lı kombinasyonlarda da 17 maçta 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet var. O maç da Karagümrük deplasmanı. 90+11'de kaybetmiştik, hatırlarsınız.

6 yorum:

  1. Taylan etobo gibi kesici değil etobo oynamalı diyenler vardı ya paşa Alanya maçlarından sonra, 250 bin euroya performans vermiş etobo nun maaşının dörtde birine oynayan Taylan eleştiriliyor şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. Kisaca Belhanda'yi gondermek icin ligin sonu beklenseydi yine sampiyonduk, ah yonetim ah yatacak yeriniz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Sadece 2 gole gitti bu şampiyonluk, 1 puan. Belhanda kalsa 1 puana da etki ederdi.

      Sil
  3. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir sözünü yanlış anlamışız bu sezon anlaşılan:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir