15 Mayıs 2021 Cumartesi

Galatasaray 3-1 Yeni Malatyaspor, denedik ama olmadı


Denedik ama olmadı. Sezonun geneline yönelik ayrı olarak bir şeyler yazarız. Zaten yazdım da, hepimizin az çok fikri belli. Trabzonspor maçında son dakika beraberliği bulduğumuzda, en azından 3.lüğü cepte tuttuk diye seviniyordum. Süreç öyle ilerledi ki, belki de yüzde 1 olan ihtimali, yüzde 51 - 49'a kadar taşıdık. Puan puana, averaj hesabıyla kaçan şampiyonluk. Şu dakikadan itibaren, bazı maçlara yanacağız elbette. O da apayrı hikaye.

Yeni Malatyaspor karşısında ilk 45 dakikayı maalesef çöpe attık. Şöyle anlatayım. Mostafa Mohamed sahada olur ve onu kenardan besleyemezsin, ceza sahasında bulamazsın bile. Mostafa Mohamed sahada olmaz, bu sefer de orta rekoru kırarsın. Çoğu da iyi orta bu arada. Halil Dervişoğlu'nun net 2 kafası var sadece. Vurucun yoktu ilk yarıda, bir de hücumda ağır kaldın. Arda Turan'la sol kanatta aklı yükselteyim derken, Babel'i sağ kanatta düşürdün. Emre Akbaba'yı konuşmuyorum bile.

2. yarıda, 45'de gelen oyuncu değişiklikleriyle de çekincem oluşmuştu. Orta sahayı boşaltarak, yine çift forvete dönüldü aslında. Yeni Malatyaspor da 2. yarıya topa sahip olarak başladı, ilk anda zorlandık. Maç 1-1'e geldikten sonra vites yükseldi ve Galatasaray akın akın gelmeye başladı. Halil Dervişoğlu bağlantısında, Mostafa Mohamed'in forvet oyunu bu sefer tuttu. Mostafa Mohamed, beklenen çalışkanlığı gösterdi çünkü. Halil Dervişoğlu da bağlantıda, Emre Akbaba'nın önünde.

Kerem Aktürkoğlu da Halil Dervişoğlu'na yaklaşınca, bu 2'linin kendi aralarındaki oyunu oldukça keyif veriyor. Babel'i de sola yazınca, etkisini gördünüz. 45 dakika boyunca, neden sağ kanatta sınırlı tuttuk. İlk yarıda baskılı görünsek de, net pozisyon bulmak zordu. Organizasyonu tartışırım, nedeni de hücum içindeki bazı isimlerin hareketsizliğiyle. 2. yarıda ise oluşan tempoda çok daha fazla pozisyon izlemiş olduk. Şu maçta istediğimiz farka ulaşabilirdik yani. Maalesef ilk yarıyı çöpe attık.

29 yorum:

  1. Neden şampiyon olamadığımızın özetiydi sezonun son maçı. Maç içinde bu kadar git gellerle oynadıktan sonra lig ikinciliği bile iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzon maçı sonrası, en azından 3.lüğü kurtardık diyordum :(

      Sil
    2. Evet o zamanlar oynadığımız oyun üçüncülük için bile şüphelendiyordu :) Ben ikinci olmayı da değerli görüyorum. Şampiyonlar ligine katılmak için çok çaba sarf etmeliyiz bence.

      Sil
  2. (M.T.A)Canın sağolsun ASLAN GALATASARAYIM.

    YanıtlaSil
  3. Sorun yok.Lig kim bilir kaç sene daha devam edecek.Yani illaki şampiyon olur Galatasaray yine.Biz buradan bir şeyler almalıyız.Bakin Steven Gerard 1 senede Rangers'ı nerden nereye getirdi.Ben 3 yıldır top oynadığımızi dusunmuyorum.Fatih Hocamiz efsanemiz canımız ama bi durup düşünmeye ihtiyacımız var gibi.Oyun anlayışı adına artık bir noktadayız.Daha ileri gidemiyoruz.Kaliteli futbol oynamiyoruz.Bunlar hocanin kontrolunde olan şeyler.Antrenman sistemlerinde sıkı çalıştırıp oyuncuyu ve oyun anlayışını geliştirmeyi destekleyen hoca şart oğlu sart (Bilo)Aslolan Galatasaray.Kendimizi armada hissedelim yeter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yepyeni yönetim çatısı altında hocayı görmek istiyorum.

      Sil
    2. 19-20 yıldır böyle top mop oynamıyoruz 2011-2012 hariç

      Sil
    3. Evet 11/12 ve bir de 12/13 çok ayrıydı

      Sil
  4. tamamen şans. bjk stresi kaldiramayacak bi takimdi. kaldiramadilar zaten, hem geçen hafta hem bu hafta bjk'li oyuncular sahada hüngür hüngür ağlıyorlardi. ayakları titredikleri için atak yapamadilar. net pozisyonları bile yok. 1 korner 1 penalti golü. yoksa sabaha kadar oynansa bjk alamazdi maçı. tabi bence yine de hakettiler şampiyonluğu orası ayrı ama kısmet böyleymiş artık yapcak bişey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedik, olmadı. Neden olmadığını detaylıca, daha genel konuşuruz.

      Sil
  5. Burak Elmas gelsin, Terim kalsın, Gedson, Momo, Halil hatta Saracchinin bonservisi alınsın, Barış Alper gelsin, Salih gelecekse gelsin yoksa birakalım BJK'ya gitsin ve onun yerine Bartug'u hazırlayalım, Aytaç gelsin, Alioski ve Morenoyu kaptırmayalım. Bu takım bu ligi domine eder, Avrupa'da ses getirir.

    YanıtlaSil
  6. Ilk yarıyı yine çöpe attı hoca. Bu kadar hata yapılır mı hem de sürekli! Arda emre seni belki de şampiyonluğa ulaşacağın maçta ilk 11 mi olur? Hata olduğunu kendi de görüp 2. Yarıya 3 değişiklikle çıkmak ise bambaşka bir konu ve yine aynı ezber. Boşalt orta sahayı doldur ileriyi... bu sezon komple hocaya yazar şu son maçta hocaya yazar. Umarım maç sonu konuşmasında söylediği veda helallesme gibi sözler artık bırakıyor olmasına işarettir. Yoksa bir sezonda daha hocayla gitmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıdaki hamleler bu sefer doğruydu. Orta sahayı boşaltıp, sorun yaşamayacağın tek maçtı.

      Sil
    2. Rakibin zaten topla işi yok tamam ama top sendeyken de derli toplu sakin bir şey hucumun yoktu. Hocanın takımları hep sanki ilk kez biraraya gelmiş hiç birlikte antreman yapılmamış gibi, kim geldiyse değişmedi üstelik rijkaard bülent mancini prandelli denizli rikerink feldkamp sadece biraz skibbe dönemi hariç. Genetigimiz 2001 den bozuldu

      Sil
    3. Derli toplu hücum yok diyoruz, bir istatistik var ki ligin en çok gol pozisyonu üreten takımıyız :)

      Sil
  7. Emre Kılınç neden oyuna girmedi anlamadım Fatih hoca kalsın ama yanına Okan Buruk u getirsin bir sezon birlikte çalışsınlar sonra devretsin koltuğu kendi üst pozisyona geçsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girsin de, o an Emre Kılınç'a bakmıyordu iş.

      Sil
    2. burak kusura bakma da şu akbaba kadar desteklemedi hoca kılınç'ı.. çok daha faydalı olmasına rağmen.

      geçen yazın transfer çalımlarından birisin ve final maçında oyuna bile girmiyorsun. yerine oynayanın hali meydanda.

      Sil
    3. Akbaba konusu şu yüzden. Orta sahadan tabela, forvete +1 yazabilme beklentisi. Kılınç / Gedson bir arada maalesef birbirlerini bozuyorlar, nedeni aynı tip orta sahalar olmaları.

      Sil
  8. ilk kez gs böyle kıl payı ligi kaybediyor sanırım. tatsız gerçekten. sadece 2 gole bakıyordu iş. ve aklımda dönüp duruyor kaçan penaltı olsun, sayılmayan akbaba golü olsun, 7-0 olsun..

    yazık oldu be..

    YanıtlaSil
  9. gs bugün şampiyon olmayacak deseler olabilir derdim. ama ilk devre gol atmayacak deseler hadi oradan derdim. aşırı güveniyordum.

    2-0 beklerken 0-1 bitti. ve hocanın tüm sezonda olduğu gibi burada da payı büyük. arda duygusal bir tercih. solda babel çok daha etkiliydi. dikine gidiyor çalım atıyor şut atıyor.

    ne ardası abi ne ardası? sadece zeki ve ayaklarına hakim diye adam mı oynar. çöpe attık devreyi. arda ve akbaba ile mutluluklar..

    yedlin ile de olmaz bu iş. boşa bir transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıdaki daha hızlı ve tempolu yapı ilk yarı olsa, o baskı içinde 2-3 gol çıkarmak mümkündü. Yedlin konusunda erken konuşuluyor bence. Anlatacağım kendi adıma nedenlerini.

      Sil
  10. sağda solda söyledim buraya yorum olarak da attım belki gören olmuştur. bjk kazansa da asla 2 fark atamaz. iste kaka tek farkla kazanır diye. çıktı.

    mesele bizdik. 4-5 atabilir miydik? atardık valla. tek devrede 3 attık zaten. ertaç'ın toplar üstüne gitti.

    bizi ilk devre bitirdi. ah hocam ah hocam. evlatlarınla çöpe attın 45 dakikayı. solda babel sağda kerem/oğulcan ve kılınç
    arda yok akbaba yok. alırdık kupayı ah hocam ah inat hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu maç değil, son haftalardaki birçok maçta daha fazla gol atabilirdik. İnat hocan biraz da şu yönetimsiz ortamda iddiayı üreten isim.

      Sil
  11. Neden olmadi kismina girersek soyle bir siralama yaparim:
    1) yonetim: kendi ticari ve siyasi cikarlarini her zaman Galatasaray'in ustunde tuttular hem TFF'ye hem MHK'ya hem de siyasi iradeye surekli ezdirdiler bizi
    ,ustune ustluk Belhanda'yi alakasiz bi anda yollayarak hem takim ici sinerjiyi bozdular hem de Feghouli'yi devre disi biraktilar bu bile sampiyonlugu kaybetme sebebimiz. Yaptiklari tek iyi sey devre arasi transferdi.
    2)TFF ve kurumlari (ve siyasiler): Galatasaray'in sampiyon olmasi asla istenmedi son gune kadar haksizliklar devam etti, rakipler binlerce taraftar alirken stadimizin yollarini kapattilar, ayni hakemler hep bize atandi dirsege carpana verilen kirmizi karttan, ilk defa bize uygulanan kurallara kadar ne ararsan var sabaha kadar bu ornekleri yazabiliriz.
    3)Fatih Hoca ve ekibi: Bu sene fazla sayida sakatlik yasamamizin yaninda hoca saha icine hic giremedi bunda yonetim desteginin olmamasi da etken ama spor adami gibi degil yonetici gibi davrandi hep, kadro yapilanmamiz bastan yanlisti, Adem Buyuk'un gonderilmesinden tut (istesek tutabilirdik kesinlikle), yanlis orta saha ile lige baslanmasi ve tutan kadrolari ve planlari surekli degistirerek forma adaletinden uzaklasilmasi daha neler neler.
    4)Futbolcular: Falcao, Linnes,Sener, Emre Akbaba, Emre Tasdemir, kaleci Fatih, Luyindama, Feghouli gibi cok seyler bekledigimiz futbolculardan cok az ya hic katki alamamis olmamiz.
    Hicbir takim bu kadar sorunla ugrasmadi, BJK surekli kollandi tarafli kurullar ve verdikleri cezalardan hic etkilenmedi diyebiliriz, Fenerbahce medya ve sponsorluklarla hep algi pesinde kostu ve eski yoneticilerinin baskan oldugu Federasyon tarafindan desteklendi, butun bunlara ragmen iyi bile geldik ama biz Galatasarayiz yine de ilk yarida gol yemesek sampiyon bizdik bana gore.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu konuda uzun uzun bir şeyler yazdım. Yarın yayında olur :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir