16 Mayıs 2021 Pazar

Gedson Fernandes'i tutmak adına kim, ne zaman çaba gösterecek?


Gedson Fernandes'in "Teşekkürler Galatasaray" mesajı ve altına Muslera'nın attığı yorum, doğal olarak veda olarak algılanmış. Bir şey diyemem. Ortada kongre yok, ne zaman olacağı da muamma. Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacağız, oraya hazır kadroyla girilmek zorunda. Bu takımın da ciddi ölçüde değişmesi gerekecek. Fatih Hoca da bu durumun altını çizdi. Tüm bunların ışığında, Gedson Fernandes'i tutmak adına kim, ne zaman çaba gösterecek?

Kalmak isteyeceğini düşünüyorum. Veda mesajı tadında bir şeyler yazması önemli değil. Burada mutlu olmasa, ligin son dönemi bu mücadeleyi göstermez. Ligin son 1.5 ayındaki en iyi futbolcuydu. Çok büyük fark yarattı. Gedson Fernandes'i izlemek büyük keyif. Müthiş bir tempo, oyunun 2 yönünde katkı ve takımı orta sahadan, hücuma sürükleyen isim. Çok rahat rakip geçiyor, şu şampiyonluk yarışının mimarlarının başında geliyor.

Kolay değil. İlk etapta da doğal olarak eleştirildi. 6 aylık bir kiralama çünkü. "Başka takımlara mı futbolcu" hazırlıyoruz denildi de, kimse o an eldeki transfer bütçesini, sattığın kadar alı düşünmedi bile. Elde kalan küçül bedel ile, doğal olarak kiralamaya ve günü kurtarmaya oynuyorsun. Gedson Fernandes ile de o gün az kalsın kurtarılıyordu. 1 yıl futbol oynamadı gibi bir şey, covid geldi, orada da 10 - 15 gün kaybı var. Hazır olması doğal olarak zaman aldı.

Fatih Hoca ise ısrar etti, kazandı da. Özellikle son 1.5 - 2 ay göstermiş olduğu performans bana büyük keyif verdi. Ligi kırıp atacaktı ki, zaman yetmedi. Yeni yönetim ne zaman gelir bilmem de, en önemli gündem maddelerinden biri Gedson Fernandes'i en az 1 yıl daha kiralamak üzerine olacak. Futbolcunun kalmak isteyeceğini düşünüyorum. Bu iş uzun sürmemeli, yine Ağustos sonunu görmemeliyiz. Fatih Hoca devam edecektir, Gedson Fernandes de bu sayede kalır. Futbolcuya eski potansiyelini hatırlattık. Benfica'da şansı yoksa, burada 1 yıl daha yükseltmek, Benfica adına da avantaj.

6 yorum:

  1. Abi şuan en önemli şey seçim ama mevcut yönetim 1 gün bile olsa fazla kalayım derdinde

    YanıtlaSil
  2. Sol bek, 8-10 numara,bir kenar oyuncusu ghezzal tipi, başka? Büyük ölçüde değişim derken neyi kastediyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12 futbolcunun sözleşmesi bitti :) Kim neye göre bu görüşmeleri yapacak.

      Sil
  3. Oyuncu önünü daha net görebileceği bir teklif alırsa oraya gider. Ya da en kötü Benfica'ya döner. Galatasaray şu anda somut olarak hiçbir şey vaad etmiyor ne yazık ki.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir