2 Mayıs 2021 Pazar

Gençlerbirliği 0-2 Galatasaray, savunma yerleşimi otursa da lig bitti


Son 3 maçta yenen gol sayısı 0. Fatih Terim'in 4. Galatasaray dönemi adına alıştığımız istatistik. Hele ki son virajlarda diyelim. Övünebileceğim bir istatistik değil yine de, ortada dolu dizgin bir durum yok. Hücumdaki ağırlık ve organizasyon sıkıntısı devam ediyor. Bu da kısır maçları beraberinde getirdi. Hücumda organizasyondan uzak, bana göre bireysel yeteneklere dayanan bir görüntü var. Halil Dervişoğlu'nun parlaması da hücumu ayakta tutan en önemli etmen.

Bu beklerle bir şeyler üretmenin zor olduğunu ben de biliyorum. Bekleri öne çıkartıp, ısrarla topla buluşturuyorsun. Rahat orta imkanları var ya da araya oynayabilirler. Şener Özbayraklı'ya mecbur olsun da, solda Ömer Bayram yerine Saracchi'yi tercih edeceksin. Saracchi'nin oynadığı 15 dakika var, Ömer Bayram'ın 3 maçta attığı isabetli ortayı şu kısa zaman içinde yaptı. Sol öne Arda Turan'ı atınca da, bekini ne denli iyi kullandığını izledik.

Babel'i kötülemiyorum. Babel sahada olduğunda oynanmak zorunda kalınan oyuna eleştirim var. Daha doğrusu hücuma. Seri değil, ağır kalıyor. Topu da birkaç kez dürtmeden hamle yapmıyor. Şutu iyi, fiziği güçlü, oyun aklı tamam da, o sahada ise sen "bireysel yeteneklere" bakar haldesin. Babel'in şut özelliği o yetenek tarafına dahil. Gençlerbirliği karşısındaki 45 dakikaya bakınca ortada üretim, girilen net gol pozisyonları yok. Halil Dervişoğlu'nun harika dönüşü ve şutu ile önde bitirdin.

Kerem Aktürkoğlu'nu sağa atmak da verimini düşürüyor. Sola çalım atarken o kadar net değil, zorlanıyor. Solda iken, Halil Dervişoğlu'yla da bir uyumları vardı. Neyse ki Emre Akbaba, rakip ceza sahası içinde çok daha aktif. Orta sahanın derinliklerinde çok görülmeden, ısrarla rakip ceza sahası içini zorladı ve golle buluştu. Sayılmayan gol de onun imzalarından. Onu orada tutarsan, bunları yapmaya devam edecektir. Rakip kaleye mümkün olduğu kadar yakın kullan. Galatasaray hücumunun artısı buydu.

Gençlerbirliği'nin etkisinden bahsetmek imkansız. Yüzde 65 - 75 arasında giden gelen bir topla oynama yüzdesi var. Üretim ve organizasyon zayıf kalsa da, top sende, rakip de kontra tehdidi oluşturamıyor. Son 3 maçın defansif artısı bu, rakibe kontra imkanı dahi verilmiyor. Gedson Fernandes burada ön planda, tüm sahada nefes aldırmıyor. Taylan Antalyalı da devreye girince, Etebo'lu günlere oranla geriden daha net çıkabilen bir Galatasaray izlemiş olduk. Savunma yerleşimi otursa da lig bitti. Bakalım hücum yerleşimi ne zaman oturacak.

16 yorum:

  1. Saracchi niye oynamıyor ya gayet diri gözüküyor adam, arda keza öyle demek ki hoca tercihimiş fizik ile alakası yok, kadrosu kötü olduğunu düşünen gs taraftarı bi düşünsün bunu iyi topçuları oynatmıyor hocamız maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum işte neden oynamıyor, ben de bunu sorguluyorum :(

      Sil
  2. Hocam yorumlarınız cok degerli.Ama benim sıkıntım direkt hocanın karakteriyle ilgili.Kendisinin sözüne karşı çıkılmasından pekte haz eden biri değil gibi artık hoca.Beni korkutan şey bu.Sezon boyu hep bi hesaplama süreci içerisinde buldu kendini hoca.Ve bu yersiz oldugu kadar enerjımızı de doğru kullanmamızı engelledi.Teknik adam dediğin saha içi ve oyuncularla alakalı ne gerekiyorsa onların uzerınde titreyen,çalışan kişi.AMA hoca bundan uzakta hep ''ağladı'' ve elde kalansa ''Kayıp sampıyonluk''.Elimizle verdşk sampıyonlugu.Fırsatları teptik.Ve içimden ne yazık ki hoca bilerek yapıyor gibi de geldi.Zarar veriyor eyvallah ama ''İSTEYEREK'' zarar veriyor gibi geliyor bana.Bunu nasıl düşünebildim aklım almıyor.Oysaki hocayı çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca niye bilerek yapsın. Hepimizi toplasak, Fatih Hoca'nın Galatasaraylılığının ve sevgisinin ucundan geçemeyiz.

      Sil
    2. Abi o zaman neden bu durumdayız?Elimizde iyi oyun oynayacak kadro var.Maç kazanacak kadro.Alanya maçından beri dususteyiz.Fatih hoca EFSANEMIZ ama çok fazla sorun arıyor.Eldekiyle buralara kadar geldik eyvallah ama hoca memnun değil.Bu çok bariz.Bunun uzerinde durulsun.Hoca neden mutsuz?Ve cevaplarlada duzenlemeye gideceğiz başka yolu yok.Üstümüzde bulutlar var.Bu bulutları getiren hem Hoca hem de yönetim. Hoca yönetimi göndermek için nasıl igneliyici konuştu abi hatırlamiyor musun?Saha icinde de cevap verebilir

      Sil
    3. Kötüyüz, hayal kırıklığı oldu maalesef. Eleştiriyoruz. Ama bunu "bilerek yaptı" diyerek açıklamak, cidden ayıp olur.

      Sil
  3. Gedson un hareketi net kırmızıydı sarı ile yırttı. 10 kişi kalmış olsaydık 2 golü de göremezdik. Gerçi 2 golde organize değil bireysel caba golü. Sezon bitse de gitsek modunda herkes ki bence de bitse de gitsek. Bu takım bu oyunu ile çekilmiyor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net kırmızı diyemem, sarı da yanlış karar olmadı orada.

      Sil
  4. Sence bizim yavaş oyunumuzun temel nedeni nedir ? Fatih Terim mi yoksa kadro yapısı mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro yapısı da, o yapıyı oluşturan hoca :)

      Sil
  5. emre akbaba golcü kardeşim. modric gibi oynamasını beklersen beğenmezsin. bu adamın oynayabileceği rol belli. ve o rolde her türlü pozisyona da girer golünü de atar.

    emre 2 kere ayak kırdı döndü oynuyor. falcao çabalıyor. sevilmeyen belhanda asla savaştan kaçmadı. gs tarihinin iş ahlakı en dip oyuncusu feghoulidir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu yazdım detaylıca, bugün yayında olur.

      Sil
  6. halis denen zat tarihe geçti. monitöre gidip bir de kendisi bakmadan el kararı veren tek hakem oldu. mis gibi golü yedi. ilk gençler maçında da oğulcan'ın golünü yemişti. yazıklar olsun uykuları kaçsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep de Galatasaray maçlarında bu ilkler yaşanıyor :)

      Sil
  7. Her şey için çok geç artık ikinci olabilirsek iyidir olmazsa üçüncü devam edeceğiz şampiyonluğu kendi elimizle verdik bu sene.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir