11 Mayıs 2021 Salı

Gol krallığında iddialı, hatta listeye girebilen hiçbir futbolcun yok


Geçtiğimiz günlerde, Galatasaray adına sezonun en golcü futbolcusu 9 golle Diagne diyorduk. Beşiktaş karşısında attığı golle birlikte Falcao kendisini yakaladı. Son 2 maç itibariyle de büyük ihtimalle geçmiş olacak. Söz konusu Falcao olunca güvenemiyorsunuz çünkü, her an bir sakatlık haberi gelebilir. Mostafa Mohamed de son 2 maçta oynamayacak, Falcao'nun sağlıklı kalması halinde formayı aldığını ve sezonu onunla tamamlayacağımızı düşünüyorum.

Ligin en golcü 2. takımı olsak da, gol yükünü belli isimler üstüne yıkamadık. 10 gole ulaşabilen kimse yok mesela. Diagne kalsa aşarmış belki ya da Mostafa Mohamed sezon başında transfer edilse o da başka bir seviyeye ulaşabilirdi. Falcao'nun 9 golü var mesela. Galatasaray'da oynadığı 40 maçta 20 gol atmış. İyi bir sayı gibi görünse de, istikrar olmayınca olmuyor. Bir şey ifade etmiyor diyelim. 97 dakikada 1 gol atman ne değiştirdi? Yine de gol sayısında Drogba'nın üzerinde mesela.

6 golle Mostafa Mohamed, Kerem Aktürkoğlu ve Belhanda sonrasında geliyor. Mostafa Mohamed ligin 2. yarısında geldi ve direkt gol etkisiyle başladı. Sonrasında yaşadığı düşüşün ise önünü alamadık. Kerem Aktürkoğlu desek son haftalarda daha istikrarlı şekilde oynamaya başladı. Belhanda'nın gönderiliş süreci ise malum. Kendi eliyle takımın fişini çeken bir Galatasaray yönetimi var. Şu tabloda başarı bekliyoruz.

5 golle de Emre Akbaba, Babel ve Onyekuru gelmiş. Onyekuru da transfer olur olmaz direkt etki etti ve goller attı. Sonra o da kayıp, düşüşün önünü alamıyoruz. Emre Akbaba, son haftalarda vitesi arttırdı diyebiliriz. Babel de görevini yapıyor. Babel'den yana razıyım mesela. Onunla oynanan oyunu eleştiriyor olsak da, bireysel açıdan bakınca adam işini yapıyor. Kaç maçı da tek başına kurtardı diyebilirim. Zaten bunun için transfer edilmemiş miydi?

4 golle Arda Turan ve Emre Kılınç, 3 golle de Oğulcan Çağlayan'la liste sonlanmış. 1'er, 2'şer golü olanlar da var tabii. Özet şu, biz bu gol sayısını belli isimler üzerinde toplayamadık. Dağılım iyi olsa da, 21 takımlı bir ligde, en azından 2 ismin 15 gol bandına yaklaşması, hatta geçmesi gerekiyordu. Gol krallığında iddia sahibi, hatta listeye girebilen hiçbir futbolcun yok. O anlamda istikrarı hiç yakalayamadık.

6 yorum:

  1. önümüzdeki sezon bi aksilik olmazsa mohammed gol kralı olur

    YanıtlaSil
  2. Kadro istikrarı olmayınca bu durum gayet normal. Diagne gitmese 20'yi zorlardı. Ama gitmesi maddi açıdan bizim için daha hayırlı olacak gibi.

    YanıtlaSil
  3. Oğulcan'ın istikrarı bozulmasaydı, işleyen sistem içinde 10 gol bandını zorlayabilirdi. Kariyerini incelediğimizde çok müthiş gol sayıları olmasa da bu takımla 10 golü zorlardı, formdaydı da, atıyordu, pozisyon buluyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlardı mutlaka. Başkaları da zorlayabilirdi. Sürekli değişen kurgular buna sebep.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir