28 Mayıs 2021 Cuma

Halil Dervişoğlu / Kerem Aktürkoğlu 2'lisini izlemek de büyük keyif


Türkiye - Azerbaycan maçı üzerinden, Galatasaray'a yönelik bazı çıkarımlar yapmak isterim. Taylan Antalyalı'yı daha öncesinden izlemiştik de, Halil Dervişoğlu ve Kerem Aktürkoğlu'nu da Milli Takım forması altında görmek gurur verdi. Biz böyle düşünüyorken, Fatih Hoca ne düşünüyor acaba? Halil Dervişoğlu, her ne kadar Ümit Milli Takım futbolcusu olsa da, Galatasaray'a imza attığında, Ümit Milli Takım kadrosuna çağrılmaz haldeydi. Belki ileride A Milli Takım'a yükselecekti ama, hangi zamanda gerçekleşecekti?

Kerem Aktürkoğlu, daha da büyük bir hikaye. Geçen yıl bu zamanlar, 2. Lig'e yükselmek için play-off maçları oynuyordu. Bugün ise A Milli Takım forması giydi. Taylan Antalyalı dahi benzer hesap. Galatasaray'a rotasyonda olur mu, ya tutarsa düşüncesiyle geldi, hocanın onu 6 numaraya çekmesiyle birlikte Milli Takım seviyesine yükseldi. Bu 3 isim de, net şekilde Fatih Terim imzasıdır. Galatasaray'da da çok daha uzun yıllar devam etmelerini dilerim.

Halil Dervişoğlu için bir yanımı hüzün kaplıyor tabii. Futbolcuyla gurur duyduğum kadar, transferinin de zora girdiğini görüyorum. Müthiş bir Azerbaycan maçı geçirdi ve yeteneğini gösterdi. Kerem Aktürkoğlu için de geçerli bu. Deniyordu ya, kadro 26 kişiye inerken bu isimler çıkarılır diye. Gördük ki kadroda kalacaklar, o yeteneğe fazlasıyla sahipler. Bu da piyasa ve etiket demek. Kerem Aktürkoğlu sende de, Halil Dervişoğlu için süreç zorlu geçecek.

2. yarıda bir pozisyon vardı. Kaan Ayhan'ın müthiş pası ve alışık olduğumuz Kerem Aktürkoğlu / Halil Dervişoğlu uyumu. Kaan Ayhan'ın da adı Galatasaray'la geçiyor, yine kafamda bazı düşünceler oluştu. 6 numara gibi oynadı çünkü, Taylan Antalyalı'yla aynı hizadaydılar. Kaan Ayhan'ı stoper gibi düşünürken, acaba gelir de 6 numara mı oynar diye düşünmeden edemedim. Oynar da, iyi performans verir. Net joker. Daha bunun sağ bek kısmı da var. Mutlaka transfer edilmeli.

Halil Akbunar'ın da transferi gündemde mesela. Oraya şöyle bir ek bilgi yapmak lazımmış, sanki o da farkını pozisyon değiştirerek yapacak. Emre Kılınç'ın asıl potansiyeli orta sahada ortaya çıktı ya, Halil Akbunar'ın da Olcan Adın misali sol beke geçişini görebiliriz. Azerbaycan karşısında uzun süre sol bekte oynadı. Galatasaray'daki kanat performansı rotasyon için iyi olur da, asıl farkını sol bekte ortaya koyacakmış gibi hissettim. Topla becerisi ve teknik tarafı, sol bek adına fark oluşturuyor.

6 yorum:

  1. Halil Dervişoglu'nun alınması çok mu düşük ihtimal? Bizim seçimler vs kriz yüzünden mi yoksa Euro 2021de patlama yaparsa fiyatı el yakar diye mi? Tr'ye gelecekse bize gelir ama. Ben Tr'de başka bir takıma imza atacağını sanmıyorum. Şu 11 Haziran 'da seçim işi çok boktan oldu ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşük değil de, uğraştırır bu iş. Turnuvada yer alırsa da, rakam mutlaka artacak.

      Sil
  2. Halil Dervişoğlu çok soğukkanlı gerçekten. Milli takımla 60. maçına çıkmış gibi sakindi pozisyonlarda.

    YanıtlaSil
  3. turnuvada fark yaratacağını sanmıyorum çünkü Şenol Güneş kesinlikle Burak ile başlayacaktır. skor gereken maçlarda sonradan oyuna girer ama kısıtlı zamanlarda fiyatını inanılmaz arttıracak kadar bir performans ortaya koyamaz bence. bu da işimize gelir tabi ki. gerçi performans ortaya koymasa da sırf biz almayalım diye araya giren rakiplerimiz olduğu düşünüldüğünde her türlü zor bir transfer olacak Halil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardan gelsin ne değişir, süre alacağı anlar mutlaka olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir