7 Mayıs 2021 Cuma

Halil Dervişoğlu'nun ilk 11'de sahaya çıktığı 4 maçı da kazanmışız


Halil Dervişoğlu'nun ilk 11'de sahaya çıktığı 4 maçı da kazanmışız. Bu da son döneme denk geliyor. Çok güzel bir istatistik değil mi? Halil Dervişoğlu'nun bakınca sadece 1 golü olsa da, öyle bir oyun içi katkısı var ki. Galatasaray'ın oyunu da Halil Dervişoğlu'na daha yakın gibi. Fatih Hoca, forvetinin sahte 9 tadında, rakip yarı sahasında gezmesini seviyor. Bir yandan çalışkanlık da bekliyor tabii. Çalışkanlık tarafını kısmen yapsa da, sahte 9 etkisini net gösteriyor.

Mostafa Mohamed'i de böyle kullanmaya çalışıp, kullanamıyoruz. Bunu sık sık yazıyorum. Mostafa Mohamed belki bu yönde de gelişim gösterir de, en iyi olduğu noktayı atlıyoruz. Rakip ceza sahası içi ve çevresinde çok net bir gol etkisi. O değil de, Fatih Hoca zamanında Ümit Karan'ı da çok tutmazdı. Mostafa Mohamed de tarz olarak biraz ona benziyor. İyi bir hücum organizasyonu içinde, Mostafa Mohamed net bir gol etkisidir. Halil Dervişoğlu'yla da gayet bir arada kullanılabilir.

Halil Dervişoğlu'nun, Euro 2021 adına en azından geniş kadroda olacağı da yazılıyor. Gelecek adına değerli olacağından, bu seviyeyi hak ediyor da. Diğer pozisyonlara oranla, forvet konusunda o denli alternatiflere sahip değiliz. İsim isim saydığımda birçok isim sayarım, hatta Muhammed Demir ve Adem Büyük gibi isimler de performanslarıyla hak ediyor ama iş biraz da gelecek. Halil Dervişoğlu bu noktada ön planda.

Bir yandan da korkuyorum. Bu işi Euro 2021 öncesi bitirmek lazım, yoksa piyasası çok daha çıldırabilir. Şu an arttı zaten de, daha da ötesine geçer. Hala takılıyorum, opsiyon koymamak ne demek? Hadi opsiyona yok dediler, zorunlu opsiyona tamam deniyordu. Böyle bir potansiyele inanıyorsan, o pozisyonu eklersin. Şimdi ayıkla pirincin taşını. Acaba tutabilecek miyiz diye düşün dur. Bu konu yine hocaya ve futbolcunun isteğine bakacak.

6 yorum:

  1. Bu karmaşada Halil bize kalmaz gibi geliyor. Büyük olasılıkla kaptiracagiz. Zaten son iki üç yıldır sürekli tokatlaniyoruz transfer transfer yarışina girince.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de korkum o. Hele ki Euro 2021'i de görürse.

      Sil
  2. (M.T.A) Milli takım için Burak Yılmaz,Enes Ünal,Halil Dervişoğlu,Adem Büyük,Muhammed Demir,Serdar Dursun var.Bir de Ali Akman vardı artık yok.Dediğin gibi Şenol Hocanın bu bölge için alternatifi fazla değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük, Muhammed Demir ve Serdar Dursun'un her şeye rağmen bir yaş haddi var. Geleceğe dönük Halil Dervişoğlu ve Ali Akman parlıyor. Ali Akman da şu an forma giymiyor. Ahmed Kutucu kayboldu mesela. Laf soktun ama demek istediğimi hiç anlamamissin.

      Sil
  3. (M.T.A) Burak laf soktum ancak sana değil.Milli takım seviyesinde oynayabilecek çok alternatifimiz yok ondan bahsetmek istedim.Ayrıca su an alttan gelebilecek sadece 2(Halil ve Ali Akman)isim var.Halil ve Ali oynadıkça kesinlikle gelişim gösterecekler.Yeterki oynasınlar.Ha bi de Avusturyalı Ercan Kara vardı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir