5 Mayıs 2021 Çarşamba

Hernani & Galatasaray, menajer önerileri mevsimi?


Sezon bitmeye yaklaştı ve transfer gündeminin dozu her geçen gün artacak. Bizim adımıza şu sıralar muamma bir tablo oluşsa da (kongre kaynaklı), diğer takımlar adına hamlelere başlamanın tam zamanı. Bizde neyin ne olacağını bilmiyoruz. Kongre olabilecek mi, o dahi bilinmez. Kim başkan olur, hoca devam eder mi, yeni yönetim görevi devraldığında transferde nasıl bir strateji belirler? Fatih Hoca'nın da işi zor. Yeni başkan ya da mevcut yönetime bağlı, devam edip etmeyeceğini bilmiyorum.

Yine de hoca, sanki devam edecekmiş gibi bir liste yapmıştır ve hatta kendince çoğu isimle de bizzat görüşmüştür. Hernani için demiyorum tabii bunu, yüksek ihtimalle menajer önerisidir. Menajerler de cirit atacak bu dönemde, Hernani gibi birçok ismin adı geçer. Parma küme düştükten sonra, takımda kalacağını pek düşünmüyorum. Önce kiralamamışlardı, yazın ise bonservisini aldılar. 27 yaşında, bonservis bedeli ne olur bilemiyorum. Ya da yeni bir kiralama durumu mu?

Sattığın kadar al bitmişken de, yeni bir kiralamaya sıcak bakılmaz. Bakılsa dahi o iş ciddi bir fırsat olmalı. Bonservis durumuyla alakalı yorum yapmak imkansız, kim başkan olur, bakış açısı, bütçesi ne olur bilinmez. Haliyle de bonservisi elinde isimler dışında bir transfer konuşmak çok zor. Orada dahi geç kalınma olasılığı var, şu sıralarda o piyasa oldukça aktif. Bizde o görüşmeleri şu dakika kim yapacak?

Hernani'ye gelirsek. Tam da Fatih Hoca'nın kalemi bir 6 numara. Oyunun 2 tarafında ciddi bir etkisi var. Hem oyuna sertlik katar, hem de pas ve tekniği özelliğiyle pas oyununu güçlü kılar. Tempolu da bir isim, Parma düşmüş olsa da, Hernani'nin değerli biliniyor. Zenit'e ciddi bir rakama transfer olmuştu, öncesinde çok daha iddialı isimdi. 6 numarada ciddi bir katkı sağlayabilir, menajer önerisi gibi dursa da, asla yabana atmamak gerekiyor.

4 yorum:

  1. Orda Taylan varken onun önüne geçecek bir oyuncu almam asla. Eski dönemlerin inter'i gibi durmadan futbolcu transfer eden ama hiçbir başarısı olmayan bir takım olmaya doğru gidiyoruz. Elimizdeki isimlere saygı duymak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan bir tık öne de geçebilir, o format sağlanır.

      Sil
  2. Bu başlık ile ilgili değil ve konudan konuya atlayan karışık bir yazı olacak ama nereye yazacağımı bilemedim kusura bakmayın Burak bey. 25 yaşın üzerindeki futbolculara "yaşlı" gözüyle bakan ilginç bir taraftar kitlesi oluştu son bir kaç yıldır. Kimseyi beğenmeyen, her oyuncuya çöp ve leş demeyi marifet sanan, scout ekibi kimsenin adını duymadığı 19 yaşında fişek gibi bir oyuncu bulsun, iki kuruş paraya alalım, iki sene sonrada uçuk bir bonservis karşılığında satalım kafasından çıkamayan bir tayfa. Hani genç futbolcuya sabırları olsa anlayacağım ama o da yok. Fatih Terim evlatçılık yapıp Kerem'i oynatmıyor diyenler, PSV maçından sonra Kerem'n yedi sülalesine sevgilerini sunmuş. Aynı kitlenin Ozan Kabak için ve hatta daha ilk maçında çöp ve PTT topçusu ilan edilen Halil için söyledikleri de ortada. Şimdi de "Barış Alper niye oynatılmadı, böyle rezalet olurmuymuş. Bunu yazanlardan herhangi biri, Barış'ın YouTube videoları dışında tek bir maçını izlemişse dişimi kırarım. Genç futbolcuaaaeee diye sürekli kafa ütüleyen ama genç futbolcuya zerre kadar sabrı ve saygısı olmayan bu ergen kitleye, yıllardır para için oradan oraya transfer olup dişe dokunur bir performans ortaya koyamayan Balotelli'yi aldım de, ağzının suyu akar. Çünkü adını biliyor ve adını bildiği oyuncu iyi oyuncudur. Geçen sene burda kronik sakat Drinkwater'i aldı diye Kasımpaşa güzellemeleri yapan vardı ya. Ne yaptı adam koca sezonda z kaç maç oynadı soran yok tabi. İki sosyal medya fenomeni bir oyuncuya "çöp" desin, o oyuncu artık ağzıyla kuş tutsa oyuncunun iyi olduğuna inandıramazsın. Alioski çöp, PVA çöp,Moreno çöp, o çöp bu çöp ama topa vurmayı unutmuş Balotelli auuuwwww.Soj olarak "transfer de transfer" diye tutturan, kadronun son derece yetersiz olduğumu bilen ama PSV den 5 yiyince de şaşıran aynı tayfa. Hocayı takımın kondisyonunun yetersiz olması veya taktik yönden örneğin, üçlü savunma ile başlaması, temposuz Arda ve Babel ile başlaması gibi hususlarda eleştiririm ama Başakşehir maçından sonra Tudor'u daraağacına çekenlerin şimdi Terim gitsin, tarihin en muhteşem hocası Tudor gelsin demelerine dayanamıyorum. Pes artık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor konusunu ayrı olarak bir yazı yazacağım. Twitter'da flood yaptım da, tekrar etmek gerekiyormuş maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir