16 Mayıs 2021 Pazar

İlk yarıyı çöpe atmasaydık da, 2. yarıdaki kurguyla direkt başlamış olsaydık


Row-Z Report (@RowzReport) 'dan, Galatasaray adına sezonun son maç raporu. Yeni Malatyaspor, uzun zamandır 3 golden fazlasını yemiyordu diye bir algı vardı ya, çok daha fazlasını atabilirdik. Çöpe attık dediğim ilk 45 dakikada bile net pozisyonlar var. 2. yarı ise apayrı, akın akın geldik. 3 gol attık, kaleciyi geçebilsek çok daha fazlası olacaktı. Farkın zor olacağını biliyordum, iş Göztepe'nin maçı kaybetmemesiydi. Olmadı maalesef.

Yeni Malatyaspor'un tüm odağı, tıpkı Denizlispor gibi daha fazla gol yememek üzerine. 2-1 gerideler ama kalecileri yerden kalkmamaya devam ediyordu. Dizilişlerinden de anlayabilirsiniz, amansız bir savunma prensipleri var. Adem Büyük ortada bağlantı, Fofana ve Tetteh de onlar adına kontra silahı. Galatasaray riski alıyor zaten, rakibin gelmesi doğal. Gerçi orada da ilk yarıda tek atakları gol oldu. Yedlin, yetersiz kaldı maalesef.

Oyunu ilk yarıda sola yıktık, oradan da hiçbir şey çıkartamadık. Babel ister istemez forvete kaydı, Halil Dervişoğlu en ileri uçta değil de, bağlantıda iyi. Emre Akbaba da orada, Saracchi sürekli hücumda bindirme halinde derken, sol tarafta kendi çapında bir kaos vardı. Dengeleyemedik oyunu ve sol kanadı da kalabalık tutmamıza rağmen verimsiz kıldık. Bu da ilk yarıyı çöpe atmaya sebep diyelim. Çok hareketsizdi hücum.

2. yarıda ise Babel'in sola, Halil Dervişoğlu'nun bağlantıya, Mostafa Mohamed'in forvete, Kerem Aktürkoğlu'nun da sağ kanada geçmesiyle enerji ve reaksiyon geldi. Orta sahayı boşaltman eksi yazmadı, çünkü rakibin zaten amacı daha fazla gol yememek. Gedson Fernandes de neredeyse tak başına orayı tuttu. 2. yarıdaki bu hareketliliği, direkt ilk yarıda, bu isimlerle yansıtsak emin olun ki baskı içinde goller çok daha öncesinde gelirdi.


33 tane şutun var. İlk yarıda 14 şutta 1 isabet bulabilmen dramdı. 49 orta yaptın, çoğu ilk yarıda. Mostafa Mohamed sahada yok ve durmadan ortalıyorsun. İşin kötüsü de iyi ortalardı. 2. yarıda biraz daha pas ve bağlantı üzerinden gittin. Daha net pozisyonlara girdin doğal olarak, organizasyon vardı. Şut ve orta tarafında galiba rekor da kırdık. Farka ulaşabilirdik, denedik ama olmadı.


3.1 gol beklentisi, 33 şut için az. İlk yarıdaki o 14 şutta 1 isabet oranı maalesef bu oranı düşürüyor. Ceza sahası içinde muhteşem bir etki vardı. Özellikle 2. yarıda girilen çok net pozisyonlar var. Geri döndük, goller bulduk, daha fazlasını da atabilirdik. İlk yarıyı çöpe atmasaydık keşke, 2. yarıdaki kurguyla direkt başlamış olsaydık. O zaman farkı konuşabilirdik. Belki golü yemesek, şu reaksiyonu vermeyecektik bile.

14 yorum:

  1. organize pozisyonlar fazla bulamadık genel olarak zorlamalarla, kenar ortalarıyla, uzun top kaos ile olan pozisyonlar, bence 4 1 5 e dönmek iyi bir şey değildi yani oğulcan nasıl uzun zaman sonra şans buldu gol de attı, feg de belki bi 20 dk oynayabilirdi merkez gedson feg yapılabilirdi, top atıcı eksikliği denizli gibi Malatya gibi hatta gençler maçının fazla gol atamamıza sebep oldu, Gs bu sezon 2 maçta 6 gol attı gençler ve Denizli iç saha da, bu maçlarda arda feg belo babel gibi oyuncular aynı anda sahadaydı,feg keşke biraz kendini gösterseydi bambaşka şeyler konuşulurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenar ortaları etkisiz değildi işte. İçeride bir tane Falcao ya da Mohamed gibi vurucun olsa, başka şeyler konuşurduk. Feghouli artık kafa olarak bitmiş.

      Sil
  2. Takımda oyun aklı olan kim varsa çıktı, organizasyon kabiliyeti olan bir 6 iyice elzem oldu yoksa önümüzdeki sezon da boş ortalar izleriz. Şu karmaşada nasıl yapılacak o transfer onu hiç bilmiyorum yeni yönetimin çok kısa sürede şapkadan tavşan çıkarması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan'ın hücum katkısı yetersiz değil de, savunmada bazı noktalardaki pozisyon hataları asıl soru işareti.

      Sil
  3. maçın ilk yarısını geçtim, tüm sezonu kendimiz çöpe attık.

    YanıtlaSil
  4. Bu sezon Feghouli oynamadı maalesef.Ghezzal Cezayir milli takımında sürekli oynayamıyor.Feghouli Cezayir milli takımının 10 numarası.Fazla söze gerek yok.
    Birkaç maçta oynasa çok farklı olacaktı.Takımda maçı tek başına cevirebilecek tek adam Feghouli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcuda bitiyor iş. Her yıl aynı konu, artık sıktı. En çok kazananlardan birisin, Ghezzal sein 3de 1 ücretini alıyor. Sorun başka bence.

      Sil
    2. Abi bence sezon başı indirim yapmadılar diye yönetim bunlara laf söyledi ya.Onlar da bunu hazmedemedi.O yüzden bu sezon hiç oynamadılar.

      Sil
  5. Aidiyet duygusu olan oyuncular lazım.Besiktaş bu sene aidiyet duygusu olan oyuncular ile şampiyon oldu. Lens, Mensah,dorukhan gibi aidiyet duygusu olmayan oyuncuları oynatmadılar.
    Galatasaray da bu tip çok oyuncu var.falcoa,feghouli,giden belhanda, babel,etebo, diagne ilk aklıma gelenler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytaç Kara, Alpaslan Öztürk gibi hamleleri bu yüzden önemsiyorum. Yalnız anlamadığım, Belhanda ve Babel'in aidiyeti gayet yüksekti. Babel bu sezon, Belhanda geldiği günden bu yana.

      Sil
  6. Babel'in Avrupa şampiyonası için bu sezon iyi oynadığını düşünüyorum.Gelecek yıl takımda kalırsa Feghouli gibi olacaktır.
    Belhanda konusu farklı.Bazen sahada herseyi ni ortaya koyan bir oyuncu. Ama bazen de hiç umursamaz davranışları vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünmüyorum. Geçen sezon neden oynamadı o zaman.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir