29 Mayıs 2021 Cumartesi

Javi Martinez & Galatasaray, 6 numara için tecrübe?


Avrupa'daki vedalar ne kadar temiz değil mi? Futbolcunun ayrılacağı belli, sözleşmesi bitiyor ve bu önceden bilinip, sezonun son maçında uğurlanışları da çok güzel oluyor. Türkiye'de pek şahit olmadığımız sahneler. Bizde ayrılıklar genelde sorunlu yaşanır. Orada ise farklı, kulübün uzun süre formasını giymiş isimlere karşı olan aidiyet ve sevgi büyük. Javi Martinez'in de Bayern Münih ile olan sözleşmesi bitti ve sezonun son maçında çok güzel şekilde uğurlandı. Kupa ve başarılarla geçen, uzun bir Bayern Münih kariyeri.

Bu tarz transferlerde "maliyet" konuşulur, önce onu söyleyeyim. Doğru maddi şartların oluşması durumunda böyle bir transferi düşünürsün. Beşiktaş, Josef de Souza'yı aldı mesela, yarattığı fark ortada. Ligin en iyi ve istikrarlı 6 numara performansını gösterdi belki de. Javi Martinez de benzer tarzda bir 6 numara ve kalite anlamında Josef de Souza'nın çok önünde. Bambaşka bir kariyer, bambaşka bir kalite. Sahada olması dahi, seviyeyi direkt olarak yukarı çekecek.

Tabii hangi formasyonda oynayacak, bu önemli. 4-3-3 ile mi devam edilecek? Hocanın orada 3 tane 8 numarayla oynama isteği var denilse de, 6 numara için bu tarz bir adım da atılabilir. Stoper için Kaan Ayhan diyoruz mesela, Marcao ile birlikte oynasalar kısa kalacaklar. Bunu da ancak, 6 numarayı uzun tutarak başarabilirsiniz. Pozisyon bilgisi ve tecrübesi üst düzey bir isim, Javi Martinez. Kötü oynadığı maça pek denk gelmeyiz. Yaşı da henüz 32, bence bu seviyede net 2 yılı daha var.

Belli dönemler sakatlıklarla uğraştığı olsa da, kronik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Son sezonu da takımının rotasyonunun önemli parçalarından biriydi. Bilbao'ya döneceği ilk etapta yazılıyordu, şu an o yönde haberler kesildi. Öneriler gelebilir, fırsat konusunda da yaşa takılmam. Kira değil, sözleşmesi elinde şekilde gelecek. Maliyete bakar tabii, 1+1 gibi sözleşmeler, 1.5 - 2 milyon avro gibi bir rakam arasına da düşünürsün.

14 yorum:

  1. Kavi martinezi 1,5-2ye çözülecekse çözülmeli abi katılıyorum donkla da sözleşme imzalamazsın bir nevi 1m fazlaya hem 6yı hem stoper oynucak adam almış olursun kalite farkını konuşmuyorum bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Josef neler yaptı bu ülkede, öyle düşün :)

      Sil
    2. Abi iyi hoşta ya oynamazsa? Bizi kaale almazda oynamaz isterse.Ondan korkuyorum biraz.Hatta cok. Yoksa Javi Martinez'in kim olduğunu ve vereceği katkiyi konuşmaya gerek yok

      Sil
    3. Gayet iş ahlakı yüksek, karakterli futbolcu. Niye salsın ki :)

      Sil
  2. Stoperde de iş yapar ayakları iyidir. Maliyet açısından çok zor gibi ama

    YanıtlaSil
  3. Bize sağlam gelen adamlar bile kronik sakat oldu. Bu adam gelse bacağı falan kopar, kendi sağlığı için bizden uzak dursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii bu ayrı konuşulması gereken bir konu :)

      Sil
  4. Burak bey, Brentford’un PL’ye cikmasiyla diagne uzerine biraz para isteyerek halil dervisoglunu alma sansimiz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şansımız arttı diyorlar. Halil Dervişoğlu'nun şu aşamada Premier Lig için zamanı var, orada tutunmak kolay değil.

      Sil
  5. Kalitesi tartışılmaz ama hızı bizde problem yaratmaz mı. Stoper oynarsa açık alanda problem yaşar. Ortasaha oynarsa yaratıcılık bakımından yine eksik oluruz. Pozisyon açısından Taylan ile çakışır sanki. 2-3 yıllık Oturmuş bir takım iskeletimiz olsaydı daha net analiz edilebilir di

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6'da yaratmaz, çünkü etrafını biraz daha dinamik kılacaksın. Stoperde yaratır maalesef.

      Sil
  6. Uzak olsun fayda vermez stoper için yumuşak 6 için sakat statik çapa oynar bu sağlık durumu ve temposu ile ucuza da gelmez ki deneyeyim diyesin en az 2.5 vericen yıllık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yumuşak değil, ağır deriz sadece. Çapa da diyemezsin, top tekniği, oyun aklı gayet iyidir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir