30 Mayıs 2021 Pazar

Konstantinos Fortounis & Galatasaray, bazı pozisyonlar nokta atışı istiyor


Bir "10 numara" algısı var da, bu konuşulunca nedense "eski tip" 10 numaralar düşünülüyor ve tepki gösteriliyor. 10 numarayla oynayan mı kaldı gibi yorumlar okuyorum. Futbol, futbolcu tipleri, futbolculardan beklentiler değişiyor. 1 değil, kimi takım 2 10 numarayla da oynayabilir. Daha hareketli, kanatlarda da oynayabilen, kimi ön alanda daha baskılı ve savunma enerjisi de getirecek isimler. Trabzonsporlu Bakasetas'ın Türkiye'deki etkisini izliyoruz, ya da Fenerbahçeli Pelkas'ın.

Konstantinos Fortounis de biraz daha Bakasetas'a yakın bir 10 numara diyelim. Kanatlara yaklaşan, ön alanda biraz daha hareketli, oyun görüşü yüksek, hücumu yönlendirecek isim. İyi de duran top kullanıyor ve tabelası var. Bu önemli, Galatasaray'ın eksiklik duyduğu bir şey. Emre Akbaba'yı sırf "tabelası" üzerinden oynatsak da yetmiyor. Oyun içi katkı, istikrar arıyoruz. O pozisyon adına fark yaratmak şart.

Feghouli'den bu işi beklerken, istikrarsız olduğunu ve piyasaya çıkamadığını görüyoruz. Maliyeti cabası, büyük lüks. Sol bek ya da 6 numara gibi, 10 numara diye tanımlanabilecek (hücumcu 8 gibi de oynayabilecek) isim için net bir hamle gerekiyor. Salih Uçan konusunda çok ısrarcı, agresif hareket etmediğimizi düşünüyorum. Beşiktaş oynayabileceği en net takımdı ve oraya gidiyor. Galatasaray'da ise bu anlamda oynama garantisi yok. Ben bunu dediğimde neden isyan kopuyor anlamıyorum. Futbolcunun kalitesini değil, Galatasaray'ın beklentisini ve arayışını konuşuyorum.

Geçen sezon toplamda 51 maçta oynamış ve 10 gol 12 asisti var. Maliyetli iş, asla kolay transfer değil. Galatasaray'ın da bazı pozisyonlar adına, ciddi bedeller harcayabileceği konuşuluyordu. Sol bek de bunlardan biri mesela. Bu tarz bir hücumcu adına da beklentim böyle. Öncelik midir, değil midir onu bilmiyorum. Yunanistan Ligi'nden Türkiye'ye gelen önemli isimler oluyor ve başarılılar. Bu piyasaya da açılmak adına biraz geç kaldık.

6 yorum:

  1. Biz 2011 de sanırım 2 de değil 3 10 numara ile oynamıştık. ( Arda-lincoln-kewell) ama orta sahamız pertti. Şuan ütopik olabilir ama bence direkt Lincoln tarzı en önemli özelliği duran top kullanacak frikikten tehdit oluşturacak , direkt skor etkisi yaparken oyuna da katkı sağlayacak bir oyuncu. Bana göre parayı ilk önce burada kullanmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2011 değil, 2008. Kewell kanat gibiydi, Arda da o tarzdaydı. 4-2-3-1'di o, farklı bir oyun.

      Sil
  2. Bonservis nasıl ödeyeceğiz? Sözleşmesi sürüyor Galatasaray'ın adı var kimse ucuza vermez olimpiyakos da 2m euro ya salmaz oyuncuyu herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor öderiz, zor transfer bence de. 7-8 milyon avro, en kötü ihtimalle piyasası.

      Sil
  3. Feghouli ye verdiğin 4m euro maaş + 4.8 bonservisi Hakan Calhanoglu'na maaş ve imza parası olarak ver gelir bence, kariyer kaygısı yoksa varsa gelmez zaten.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir