9 Mayıs 2021 Pazar

Marcao "işte ruh budur" dese de, sanki biraz geç kaldık


Marcao "işte ruh budur" dese de, sanki biraz geç kaldık. Şöyle birkaç hafta daha olsa, bu galibiyetin yansıması çok daha farklı olurdu. Son 2 haftaya yine umutları taşıdık ama zaman az. Şampiyon oluruz, olmayız, ligi 2. ya da 3. bitiririz diye takılmıyorum. Derbi galibiyeti keyfimi yerine getirdi ve gelecek adına ne kazanırız diye bakıyorum. Beşiktaş karşısında alınan galibiyet çok netti. Uzun zamandır bu reaksiyonu bekliyoruz.

Marcao konusunda ise, Galatasaray adına sezonun en iyisi olduğunu söylemiştim. O da son dönemde vitesi daha da yükseltti. Sallandığımız döneme bakın, stoper tandemi sürekli değişiyor. Luyindama ile birlikte oynadığında bu etkisi yok. Zaten Donk'a mecburuz da. Fernando ve Mariano yok artık, Luyindama'nın topla olan meziyeti sırıtıyor. O ara tüm baskıyı Marcao yiyince de dağılıyor. Donk sahada olduğunda ise, geriden oyun kurma noktasında paylaşım var. Böylelikle de Marcao rahat nefes alıyor. 

Beşiktaş karşısında savunma aksiyonu da iyiydi. Larin ve Gökhan Töre gibi isimlere pek alan vermedik, onlar da imkan bulamadı. Marcao'nun Larin karşısında aldığı mesafeyi ve girdiği kademeleri çok tuttum. Hiç zamanlama hatası yapmadı. Sol stoper bir de, sağda Ghezzal'ın Beşiktaş'ın en güçlü tarafı olduğunu söyleyebiliriz. Orada da kademe Marcao'da ve bu performansı konuşmak gerekiyor. Maçın adamlarından biri.

Donk / Marcao tandeminden sezon bitene kadar ödün vermemek gerekiyor diyeceğim de, Donk cezalı duruma düştü. Denizlispor deplasmanı gerçi, Luyindama ile de götürülür. Yeni sezonda ise, yine pasör bir stoperin gerekliliği var. Marcao ile devam edilecekse, partneri de pasör bir isim olmalı. Sağ bek tarafında değişiklik olmaz, 6 numara tarafında ise belki hamle gelir ama pas tarafı değerli. Marcao adına mutluyum, bir ara çok komik şekilde potansiyeli sorgulanıyordu.

8 yorum:

  1. Saracchi-Ghezzal eşleşmesi bizim için sıkıntı gibi görünürken sıkıntı yaşamamamızın en temel sebebiydi sanırım. Defanstan da çok iyi çıkardı takımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O pozisyonun kademesine çok iyi girdi. Saracchi'nin temposu da Marcao'yu yükseltiyor.

      Sil
  2. Olası bir transferde Kaan Ayhan'la nasıl bir ikili olurlar çok merak ediyorum. Fizikten biraz taviz verip daha meziyetli iki stoper ikilisi ile oynamak bence lig için fazlasıyla yeterli olur gibime geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soru işareti şu olur. İkisi de hava toplarında çok iyi değil. Biraz kısa mı kalırız?

      Sil
  3. işler istediğimiz gibi gitmedi hiç.. biz puanları saçtık. biz saçarken fb de takılmadı hiç esas sorun o.

    poldi son dakika inanılmaz kaçırdı, visca penaltı atamadı. sırf şuradan 3 puan yazıyor fb lehine.

    YanıtlaSil
  4. gelecek sezon aslında kaan ayhan marcao tandemi önlerinde de okay yokuşlu gibi fizikli (ama pas ve hız zkonusunda kısır olmayan) bir ön libero ile hem geriden oyun kurumu hususunda çok ciddi ilerleme sağlayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz olarak mümkün tabii, doğru yorum. Okay Yokuslu isim özelinde ise, ciddi iyi sezon geçirdi ve önünde turnuva da var derken bizi aşacaktır :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir