8 Mayıs 2021 Cumartesi

Muslera, Marcao ve Gedson hariç kimsenin yerini garanti görmüyorum


Beşiktaş maçını maalesef konuşamıyoruz. Konuşalım da, hangimizin odağı tam anlamıyla bu maça yönelik. Benim değil mesela, kongre sürecinde takılı kaldım. Mevcut Galatasaray yönetimi (benim adıma hükümsüzler), şu maç öncesinde öyle bir gündem oluşturdu ki, maçtan haberim yok diyen insana bile saygı gösteririm. Böyle bir ortamda çıkıp oynayacağız işte. Zordan öte olan şampiyonluk şansı adına tek çıkış yolu ve kazanmaktan başka çare yok.

Bu yüzden de, hücum noktasından ödün veremezsin. Avantajlar olacak, Onyekuru'nun dönüşü gibi. 11 başlayacağını düşünmesem de, bu maç adına iyi bir hamledir. Beşiktaş'ın bu tarz maçlarda iyi sonuçlar aldığını görüyoruz ve oyunlarından pek ödün vermeyeceklerdir. Onlar adına kaybetmemek dahi büyük avantaj. Galatasaray ise kazanmak adına her şeyi zorlayacak. Bu yüzden de, ligin ilk yarısındaki önlem adı altındaki Etebo tarzı hamleleri görmeyeceğimizi düşünüyorum.

Beşiktaş'ı çok fazla konuşmaya gerek yok. İlk 11 ve oyun istikrarları son derece yerinde. Sürpriz hamleye ihtiyaç duymadan, her maç kendi oyunlarını sahaya yansıtmaya çalışıyorlar. Orta saha harici çoğu pozisyonda da olabildiğince alternatifsiz haldeler. Gökhan Töre sahte 9 oynuyor ve katkı veriyor mesela. 2 yıldır yerden yere vurulan N'Koudou son haftalarda sahne alıyor, takımı taşıyor. Aboubakar yok diyoruz da, değişen bir şey yok ki. Bu yüzden de şampiyonluğu hak ediyorlar.

Galatasaray'da ise neyin ne olacağını kestirmek güç. Beşiktaş maçı için de şöyle böyle olacak desek dahi, sahaya çıkacak 11'i kim bilebilir? Ne oynayacağımızı dahi kestirmek güç. Galatasaray söz konusu olduğunda maç önü bir şeyler düşünebilmek gerçekten zor. Kazanan kadro bozulmaz derdi hoca, artık orada da değişiklik yapabiliyor. Şu maçta Halil Dervişoğlu değil de, forvette Mostafa Mohamed başlasa şaşırmayız mesela. Muslera ve Marcao hariç kimsenin yerini garanti görmüyorum.

Muslera
Şener Donk Marcao Saracchi
Taylan Gedson Akbaba
Kerem Halil Babel

İlk 11 bu şekilde oluşur diye düşünüyorum. Tabii bu tahminin tutma olasılığı düşük. Bir bakarsınız, Kerem Aktürkoğlu değil de sağda Emre Kılınç var. Ya da Emre Akbaba yerine başkası. Muslera ve Marcao hariç herkesin yeri, ismi değişebilir, garanti veremeyiz. Şu ortamda da futbolu ne derece konuşabiliriz, o dahi muamma. Gündem değil çünkü, kimse ligi nerede bitireceğiz diye odaklanamıyor. Odaklanmaması da son derece doğal.

10 yorum:

  1. Ben de böyle bir kadro bekliyorum fakat Babel ve Emre Akbaba aynı anda kadrodayken Beşiktaş'ın temposuna cevap vermemiz imkansız orta sahayi aldıkları anda ciddi anlamda hakimiyet kuracaklar bize ve sonrasında işimiz çok zor olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazdığından farklı bir kadro çıkacak gibi. İçinde olabildiğince tecrübe var :(

      Sil
  2. bjk ligin en cok topa sahip olan ama en cok ta top kaybeden takımı...kenarlardan oyun kurmak, pas atarken risk almak,terste ki adamı bulmak temel amaç...gezal kilit adam..sol kanatlari ve orta alanlari hizli hucumlarda zayıf yakalaniyor...gs topa sahip olup oyunu orta sahaya cekerse bjk hucum etkinligi azalir... bjk yi yenecek opsiyon cok gs da...bjk ve hakemler oyunu kilitlemeye calismazsa, Terim de opsiyonları kullanirsa GS kazanacaktır...

    YanıtlaSil
  3. GS bir his takımıdır, bu ortamda bu maç için hiçbir şansımız yok, kimsenin aklında artık bu sezon yok. Yeni yönetim ile yeni bir dönem başlayacak.

    YanıtlaSil
  4. stres bjk'de olmali, bu maça çok rahat çıkmalıyız. bizim kaybedecek hiçbir şeyimiz yok.

    YanıtlaSil
  5. Hocanın son derbi maçı... kendisini belirli günlerde anar başarılarını falan kutlarız umarım bundan sonra. Yeni sezon yeni yönetim ve yeni hoca... önümüzdeki sezonun açılış maçı öncesi çağırıp plaketini falan da vermeyi unutmayalım. Umarım son derbi maçında galip gelir de öyle ayrılır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir