26 Mayıs 2021 Çarşamba

Onyekuru'nun opsiyonunun kullanılmayacağı yönünde haberler üretiliyor


Sürekli, Onyekuru'nun opsiyonunun kullanılmayacağı yönünde haberler üretiliyor. Fatih Terim'in Onyekuru'yu takımda tutmak isteyeceğini düşünüyorum. 11 Haziran son tarihli, 4.3 milyon avro avro'luk satın alma opsiyonu var. O tarihte hocanın görevi (kağıt üzerinde) bitmiş olacak ve mevcut yönetimin de son demlerini yaşadığı günler. Opsiyonu kullanacaklarını düşünmüyorum. Bu da yeni bir kriz mi demek?

Onyekuru'yla alakalı benim düşüncem, öncelik olmadığı yönündeydi. Bu benim fikrim tabii, bir önemi yok. Önemli nokta hocanın ne düşündüğü ve ne yönde hareket etmek istediği. Onunu önünü açmak, işini rahatlatmak gerekirken, sırf aram kötü diye gider ayak çelme atmaya çalışmazsın. Onyekuru'yla alakalı, yönetimin de ne düşündüğünün bence bir önemi yok. Parayı düşürmeye çalışsalar anlarım da, hoca istemiyormuş üzerinden bu haberlerin basına servis edilişi enteresan.

Onyekuru'yu sevmiyorum gibi durum oluşmasın, çok da beğenirim. Onunla alakalı durum, benim kafamdaki yapıda 11 için oturmaması ya da elde Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerin olması diyelim. Sürekli de kanat için bazı futbolcuların adı geçiyor. Şu arada 4-5 isim sayıldı bile. Onyekuru'ya 4.3 milyon avro değil de, daha düşük rakamlara mı bu iş bitirilmek isteniyor. Onyekuru, hala önemli bir potansiyel. Bu değişmez.

Yine de, Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu gibi isimleri daha ön plana koyuyorum diyeyim. Bonservislerinin alınma noktasında tabii. Başka noktalar da var derken, doğacak rakam miktarı büyüyebilir. Bir yandan da hocanın istekleri en önemlisi, Onyekuru kalmalı diyorsa da (ben öyle düşünüyorum) kalmalı. Önemli bir koz nihayetinde, ciddi de katkı alınıyor. Bonservisi alınıp, direkt olarak burada sezona girerse, o eleştirdiğimiz noktalar da kaybolabilir.

21 yorum:

  1. Abi çıkan haberlerden anladığım bir kanat oyuncusu alınacak ama transfer her hali ile risktir sonuçta sözleşmesi bitmiş genç bi oyuncu alamadığın sürece en mantıklısı onyekuru gibi duruyor ne vereceği belli sonuçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'nun da ne vereceği belli değil bence. 1 önceki sezonu hayal kırıklığıydı, geçen sezon ise fırtına gibi girip, büyük düşüş yaşadı. Bu mu garanti :) 4.1 milyon avro az para mı?

      Sil
  2. Onyekuru ile ofansif bir Bekin aynı kanatta oynaması çok işler bir plan değil. Takım oyuncusu kafası da yok öncelikle kendisi bitirmeye yönelik hareket ediyor ataklarda. 4-5M maliyetle çok da elzem bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Forvetlerden verim almak için orta ve takım oyunu kalitesi yüksek oyuncular tercih edilmeli. Yoksa Muhammet yine ekmeğini taştan çıkarmak zorunda. Yada oyun onu kötü gösterecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceliğim olmaz, öyle diyorum ben. Daha farklı öncelikler var bence.

      Sil
  3. Bonservisiyle birlikte gözden kaçan bir detay daha mevcut. Onyekuru net 1.8 m kazandı geçtiğimiz yıl. Daha açıklanmayan bonusları mevcut. Bu rakamlar çok yüksek. Sol önü Kerem-Barışla geçip sağ öne yaratıcı-oyun kurucu bir oyuncuya yatırım yapmak isteniyor sanki. Genel plana göre fena bir karar olmayabilir. Genç oyuncu yetiştirmek maliyetleri düşürmek bu şekilde olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de kazanıyor, çok haklısın. Öncelik diye bakmıyorum ben, hele ki bu maliyetlere.

      Sil
  4. hiç önemli değil. 40 maçta 4 kere iyi oynuyor onyekuru. geçen sene de gelmese olurdu. fb'ye gitmesin diye alalım istedim.. yoksa kerem'e sol açığı teslim etmek çok daha doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe'ye gitmesin diye asla futbolcu almam ben.

      Sil
  5. Fb verir 4 milyonu alır bizde bol bol ağlarız burada, 4 milyon veremiyorsak Halili nasıl alıcaz Allah aşkına onu da fb alır gerçi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Versin, alsın. Onyekuru da gitmek istiyorsa gitsin. Garry Rodrigues için ağladın mı :) Sinan Gümüş'ler ya da yas mı tutturdu.

      Sil
  6. Son iki gelişinde faydalı olamadı. O maaş ve bonservis Onyekuru'nun yaptığı katkıya göre çok fazla.

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar yorumlarıda okuyunca çok şaşırdım, onyekuru bizi şampiyon yaptı, devre arası geldi helir gelmez 2-3 tane maç aldı sonra sakatlık tercih dışı kalması vb bildiğimiz katkıyı alamamız onyekurunun bu ligde topsuz koşuyu en iyi atan, son vuruşta ortalama üstü, dayanıklı ve belçikada dahi kendini ispatlamış 23 yaşında onyekuruyu almayalım demek şaka gibi bu rakama onyekuru alınmalı alınması lazım kerem dahil topsuz koşuyu onyekurunun yarısı kadar atmıyor fenerbahçe ve tranzon bu sezon bu ihtiyaçtan dolayı çok puan kaybetti. Onyekuru çok çok değerli bir futbolcu, fatih hocanında kesinlikle vazgeçeceğini düşünmüyorum onun gözündede bence çok çok değerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptı tabii de, orada kaldı işte. Olmadan oldum havası diyorum ben, büyük sorun.

      Sil
  8. Almadigin gun Fenerbahce imzayi attirir, yine transfer psikolojisini rakibe verirsin, Onyekuru arkasinda istikrarli ve uygun bir bekle oynar ve eski katkiyi verir. Sadece bu sene itibariyle degil eski performansinanda bakarak konusmak gerekiyor bu sene kim istikrarliydi ki, Onye'nin alinmasi lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atsın abi, nedir bu Fenerbahçe korkusu sizlerde :) Fenerbahçe uzun zamandır Galatasaray'ın istediği ya da Galatasaray'dan yolu geçmiş isimleri alıyor. Kim ne yaptı?

      Sil
  9. Fenerbahçe almasın diye transfer yapmak Fenerbahçe kafası çok faydalı değil. Onyekuru kanat beki çakılı defansif bek olur. O da bir oyun planı. Onyekuru x faktördür. Ama zengin işi ilk onbir için zor iş. O paranın biraz fazlasına Yusuf Demir gibi bir oyuncu almak daha mantıklı. Biz lincolne 5M verdik Schalke o 5M ile rakitic i aldi onlar yapamadı ama Sevilla sağlam paraya sattı. Lincoln Galatasaray hikayesi faklı bir hikayedir ama yapılması gereken her kurusu doğru harcamak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olayin Fenerbahce kismina takiliyorsun sadece, burada Super Ligi taniyan ve gectigimiz senelerde 10 golün uzerine rahatlikla cikabilen bir oyuncudan bahsediyoruz, arkasinda ve yaninda oynayan adamlar surekli degismis ona ragmen 5 gol atmis 800 dakika sure almis, bu adam basarisiz oluyor ama 600 dakikada 3 gol atan Halil'in bonservisi kesinlikle alinmali deniyor ben de bunu anlamiyorum, Halil'in bitiriciligi ve bu seviyelerde tecrubesi neredeyse yok ona verecegim parayla kesinlikle Onyekuru'yu alirim.

      Sil
    2. Manalishi sana yüzde yüz katılıyorum. Fenerbahçe çekincesi ile iş yapmak, o zihniyete benzer bir zihniyetle hareket etmektir.

      Halil Dervişoğlu çok özel yetenek, kesinlikle alınmalı. Görüntü farklı, iş sadece topsuz oyun değil yani. Uç bir potansiyelden bahsediyoruz, sen gol ortalaması döküyorsun :)

      Sil
  10. Bonservise fazla takilmadan maasi dikkatli ayarlamak gerekmez mi?
    Yasi genc ve en az bir sicrama daha yapacak isim kariyerinde, maasi yuksek olmadikca bonservisini cikaracak sekilde gayet kolay elden cikarilabilir. Bence hoca israrci olursa zorlamak iyi bir yatirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru fena kazanmaz, bunu söyleyebilirim. Bu söylediğin daha farklı futbolcular için geçerli sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir