20 Mayıs 2021 Perşembe

Sc transfer 2021 #18; Valère Germain


Medyada çıkan haberlere göre konuşuyoruz. Bir süredir de, Germain ile alakalı haberler yazılıyor. Sözleşmesi bittiği için, olası bir hamle gibi görünmekte. Yaş 31 ve forvet ciddi anlamda ihtiyaç mı, bu sorgulanacak. Sözleşmesi biten, yıllık ücreti makul düzeyde olacak ve net katkı verecek bir futbolcu adına yaşa takılmam. Benim takıldığım konu forvet tarafı, orada net bir hamle gerekiyor mu? Hocanın da oyun planını bilmiyorum tabii. Yoksa çift forvete mi dönüyor?

Germain ile alakalı düşünce "çift forvet" üzerinden konuşulur. Daha çok çalışkanlığıyla öne çıkar. Ön alandaki hareketliliği, oyun içi katkısı önemlidir. Geçmişte Elmander'den aldığımız katkı gibi. O da gol atmaktan öte, oyun içi katkısıyla ön plana çıkardı ve benzer yaşlardaydı da. Belki de kariyerinde hiç olmadığı kadar sevildi ve hala hatırlarız. Germain'i de konuşurken, oyun içi katkısı üzerinden yorumlamak gerekiyor.

Mostafa Mohamed / Halil Dervişoğlu denemelerini sezon içinde gördük. Halil Dervişoğlu, bağlantıda iyi işler yaparken, Mostafa Mohamed'den beklenti biraz daha çalışması oldu. Bu da onu doğal olarak düşürdü. Germain gibi bir forvetin yanında ise çalışmasından öte, gol etkisi daha net ortaya çıkar. Germain bağlantıda da iyi iş çıkarır ve takım kurgusu adına değerlidir. Kanatlarda ve forvetin arkasında da oynayabiliyor. 

Söylediğim gibi, gol etkisinden öte, takım oyunu üzerindeki etkisi konuşulmalı. Tabelaya bakıp yorum yapan hata eder. Zaten tabela üzerinden bir forvet ihtiyacı da yok. Elinde zaten Mostafa Mohamed gibi bir isim var. Tek forvetli düzenlerde bence ihtiyaç yok da, çift forvet düşünülüyorsa, çalışkan, bağlantıda da iyi iş çıkaracak bir forvet gerekebilir. İyi bir nöbetçidir de, Monaco dönemini severdim. Sakatlıktan uzak, oldukça istikrarlı. Monaco ve Marsilya kariyerleri özellikle.

8 yorum:

  1. Falcao gitti mi ki?

    YanıtlaSil
  2. Forvet bolluğu var elimizde ama verim konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Halil geri gelmezse düşünülebilir. Maaş konusu da önemli tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tarzda isimler tabii. Kenan Karaman adı geçiyor, görüntü değişebilir.

      Sil
    2. Kenan Karaman Türkiye'de daha ön planda olan bir isim. Salih Uçan, Dorukhan Toköz gibi. Üzülerek söylüyorum ki biz onu transfer edemeyiz. Beşiktaş Fenerbahçe veya hatta istiyorsa Trabzon alır o futbolcuyu. Biz onlar ilgilenmiyorsa alabiliriz.

      Sil
    3. Kenan Karaman işi imkansız olmaz, yeter ki hoca istesin, devrede olsun.

      Sil
  3. Halil Falcao hatta Babel kaldı mı gitti mi netlesse en sevmediğim şişkin kadro, kimin hangi rolde olduğunu hocanın bile bilmediği sene boyu deneme yanılma (taktik gereği olmayan) yapılarak oyunculara pozisyon/rol aranan rotasyonlar. Emre Kılınç a haksızlık oldu bence yeterince süre alamadı bu yüzden. Oğulcan mı Kenan mı? Fegholi böyle yapacaksa boşuna yer işgal etmemeli kadroyu boşaltmak da marifet orta kalitede benzer tipte çok oyuncu oldu aytaç alparslan da geliyor çorba olmayız inşallah

    Bonservis elinde olanların aciliyeti var bence, kolombiyalı sol bel alioski salih uçan salih özcan kenan karaman gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelsin, geliyor anlamında yazmıyorum. Gündemde adı geçince yorum yapıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir