15 Mayıs 2021 Cumartesi

Şu an ona verilen görev, kenardan oyuna girip seyri değiştirmek üzerine


Emre Kılınç ismini not almışım, bir şeyler yazacağım demişim de, ne için not aldığımı unuttum. Büyük ihtimal Beşiktaş maçıyla alakalıydı ama ne yazacağım aklımdan çıktı. Yine de boş geçmeyelim, o da her şeyin en iyisini hak ediyor. Beşiktaş maçında oyuna sonradan girip, aldığı sorumluluk dahi kendisini iyi hatırlamaya sebep. Takımın direncini yukarı çekip, 3. golün gelmesine sebep. Denizlispor maçında da işler sarpa saracak gibi durduğunda, orta sahayı tutan isimdi.

Sezon genelindeki performansından ötürü ise zaten razıyım. Daha çok orta sahanın sol içinde, ondan beklenmeyecek etkideydi. Biz onu ağırlıklı olarak kanatlarda, hatta direkt sağ kanatta düşündük. Sivasspor günlerinde her 2 kanatta da oynuyordu. Asıl pozisyonunun sol kanat olduğunu düşünsem de, daha çok ters ayaklı kanatlar kullandığımız için, sağda oynar diyordum. Sağda oynadığı maçlar da var. Maalesef sağ kanat performansı, bu seviyenin oldukça aşağısındaydı.

Orta sahanın sol içinde ise "asıl potansiyelim burada" dedirtti. Sezonun genelinde ise gayet iyi performans gösterdi. Son dönemde kenara gelmiş olsa da, bu iş biraz da bayrak değişimi. Şu an ona verilen görev, kenardan oyuna girip seyri değiştirmek üzerine. Oyunu da tutuyor, skor aradığında da etki ediyor. Taylan Antalyalı / Gedson Fernandes / Emre Kılınç diye yazılamıyor o pozisyon, Gedson Fernandes ve Emre Kılınç birbirlerini bozuyor.

Emre Akbaba mı iyi oynuyor diyebilirsiniz, elbette oynamıyor. Yine de gole yatkınlığı, rakip ceza sahası içine ve çevresindeki boş koşularıyla bir etkisi var. İş biraz da tarz meselesi, o tarz arandığından oynatılıyor. Keşke Feghouli'nin kafası sahada olsa da, orada daha yaratıcı bir ismimiz olsa. Ya da Belhanda takımdan ayrılmamış olsaydı, şu an tam onun haftalarını oynuyoruz. Galatasaray adına çok değerli bir futbolcu Emre Kılınç.

8 yorum:

  1. yönetim gidici, hoca kalıcı. yani bence bi belhanda transferi sürpriz olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala bir ses çıkmadığı için o işten, ihtimal var diyelim.

      Sil
  2. fark atmak gerekiyor bugün umarım kimse kahramanlık peşinde koşmaz.
    arkadaşın boş ise ona vereceksin. onyekuru'nun olmaması iyi bu yüzden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öne geçince de, Onyekuru'nun önemi büyüyor ama :) hatırla Başakşehir ile oynanan şampiyonluk maçını.

      Sil
  3. Sağ açık olarak düşünüp bu kadar katkı verebileceğini düşünmemistim ilk geldiğinde. Büyük teknik adam farkı da burda ortaya çıkıyor. Emre Kılınç'ta kimsenin görmediği şeyi görüp üzerine gitti. Şimdi sınıf atladı oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hoca dokunuşu çok büyük oldu.

      Sil
  4. Gecen yil ligden düşmüş Malatya, dogal olarak bu sene gol yememeye odaklı.Sonuclar ortada, sezon boyu en cok 3 gol yemisler.Defansif olarak dagilmaya basladiklari donem İrfan hoca gelmis ve defansi toparlamis.İkinci ligden Malatyayi cok iyi bilen seven birisi..Malatya ligde kalma amacina ulaştı.Bu durum savunma sertliğini bir nebze dusurebilir.Malatya normalde ceza sahasina otobus degil ama alti pas civarina 3-4 kisi yakin durarak minibüs ü cekiyor.Bu sebeple kanatlar,terste bosta kalan adami görme,arka direk hep aklimizda olmali..Hizli oyunculari tercih etmeliyiz..Şut atmaliyiz..Havadan fena degiller once yerden gitmeliyiz..En ideal senaryo cok cabuk 2-0 yapmak.Gün hizli oynayip cabuk karar verme günü.Top cevirme isine dönersek kontradan atabilirler.Uzatmayalim, finalde 2-0 gerideyiz.Kazaniriz ancak burada ve İzmir de hakemlere dikkat.Dilerim kupa bizi seçer.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir