22 Mayıs 2021 Cumartesi

Şu ortamda ne transferi diyenler haklı olsa da, biz yine de konuşalım


Şu ortamda ne transferi diyenler haklı. Liman kalmadı, her şeyi yakıp yıktılar. Kendinizi futbolcu yerine koyun, bu mevcut yönetimle transfer görüşmesi yapar mısınız? Adam çıkmış, Fatih Hoca'yla çalışmam diyor. Bu tarz gelecek her ismin temel kaynağı "hocadır". Galatasaray yönetimi kontrolü kaybetmiş halde, hocası belli değil, neyin ne olacağını kimse bilmiyor. Futbolcu da çok ağır Galatasaraylı değil ise, şu ortamda niye görüşsün, konuşsun.

Kaan Ayhan, bonservisli futbolcu. Bu tren de geçen sezon çok acı şekilde kaçmıştı. Galatasaray yönetilemiyor diyorduk ya, örneklerinden biri işte. Bu adam İtalya'ya gitti, orada dahi sözleşme yapmadan birkaç gün bekledi. Hani belki bir ihtimal olur diye. 2 - 2.5 milyon avro gibi bir rakam sadece, bulamadılar. Ya da bulmak istemediler. Fatih Hoca çok istemesine rağmen almadılar ve elden kaçtı. Bugün bu transferi bonservisiyle yapmaya kalksan, en az 5 milyon avro.

Sassuolo'da beklentiyi karşılayamamasına rağmen yazıyorum bunu. Zarar işte, aradaki farkı kendi ceplerinden ödeyecekler mi? Kaan Ayhan'a gelirsek, ihtiyaç tabii. Kalitesini biliyoruz, vereceği katkı da az çok ortada olacak. Stoperini, sağ bekini, orta sahanı direkt olarak alternatif altına alıp, bence 11'in de ciddi fark yaratan ismi olacak. Oynadığın oyuna da çok uygun bir tarzı var. Yerli ve yaşının 26 olması gibi büyük avantajların var. Bugün parlat, yarın yine ciddi bedeller kazanırsın.

Kenan Karaman'a gelirsek. Onun sözleşmesi bitti, istersen bu transferi gerçekleştirirsin. Talipleri olmasına rağmen yaparsın hem de bunu. Fatih Hoca istediği sürece, tercihi Galatasaray olur. Ama sevgili yönetim öyle yakıp yıktı ki, şu ortamda neden gelsin ki? İşin saha içi kısmında soru işaretlerim de vardı. Elde Oğulcan Çağlayan var mesela, benzer tarz. Hücumunda hem kanatları, hem forveti alternatif altına alır, hem de mücadele gücü, ön alandaki defansif katkısı oldukça yüksek.

Bir ara "acaba üst üste mi binerler", bu denli bolluk iyi olur mu diye düşünmüştüm. Şu an biraz daha sıcağım, çünkü çok işlevli bir isim. Belli ki Onyekuru da kalmıyor, başka tarz ama kanatlarda boşalma olabilir. Sol tarafı da Kenan Karaman / Kerem Aktürkoğlu / Babel gibi isimlere bırakmak o rotasyonu güçlü kılacaktır. Bonservisi elinde, onun da hoca yönetimi altında ne vereceğini az çok biliyoruz. Tabii bu transferi kim yapacak?

12 yorum:

  1. Her iki oyuncuda Galatasaray'ın oynamak istediği oyuna tabir-i caizse ''cuk'' oturacak oyunculardır. Kenan; golü koklaması, mücadele gücü, Kaan; Düzgün ve isabetli ayağıyla istediğimiz her oyun şablonunu sahaya yansıtabiliriz. Yalnız kocaman bir ama var o da hangi akıl transfer edebilecek bu oyuncuları ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenan'ın oyun içi katkısı. Kaan Ayhan'ın da joker yapısı diyorum ben de :)

      Sil
  2. Cok sevdiğim iki futbolcu bunlar. Galatasaray'da kesinlikle görmek isterim. Ama yönetim diye bir şey olmadığı için özellikle Kenan Karaman çok zor. Kaparlar bırakmazlar serbest olduğu için.

    YanıtlaSil
  3. Luyindama satılırsa Kaan için kaynak olabilir, aksi halde transferi zor ama Kenan için iyimserim. Çünkü imza atmak için turnuva sonrasını bekleyecek muhtemelen. Ayrıca Kenan'ın gelmesi Onyekuru'ya veda anlamına gelir ki isabetli bir tercih olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama kaça gidecek, o mesele. Tahmin edilen rakamlar olmayacak sanki.

      Sil
  4. kenan'a hiç gerek yok. oğulcan, kerem, yunus vs var daha. kenan transferi çok gereksiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada rotasyon derin gibi dursa da, Kenan Karaman'ın farklılığı da olacaktır.

      Sil
  5. Umarım Onyekuru'yu almayıp , Kenan Karaman'ı alırız.Onyekuru pas oyununda sıkıntı yaşıyor.
    Luyindama kalırsa da Kaan Ayhan transfer edilmeli.Luyindamaya güvenemeyiz.Bu sene birçok maçta onun hatalarından puan verdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'yu kenarda tutmak da lüks oluyor, ciddi maliyet :(

      Sil
  6. Fatih Terim'in oynatmak istediği oyun için Kenan uygun bir isim gibi duruyor, Babel yerine Kenan'ı koyarak ön alandaki savunma direncimizi artırabiliriz. Orada Kerem ve Oğulcan da var. Ileri uçta komple bir forvet arıyoruz ve buradaki iki isimde kiralık. Bonservisiyle Enis Destan'ı almak isterdim ben, hatta hem Mohammed'in hem de Halil'in bonservisini de almamız gerekir. Ancak böyle bir forvet rotasyonuyla üç kupada mücadele edebiliriz.
    Kaan Ayhan'ı mutlaka transfer etmemiz gerekiyor, 3 milyoneuro'ya alma şansımız olabilir ve Luyindama'yı da kadroda tutarsak stoper rotasyonumuz da fazlasıyla yeterli olacaktır.
    Sol bek için ismi geçen Alioski ve Moreno'nü yanına Umut Meraş'ı da alabilirsek bek rotasyonumuzu daha istikrarlı bir duruma yükseltebiliriz.
    Orta saha için öncelikli hedefimiz Gedson olacaktır, bonservisini almak istesek en az 10 M euroyu gözden çıkartmamız gerekir, Aytaç'ın da gelmesinden sonra bir 10 numara transferiyle tamamlanmış oluruz.
    Umarım yeni yönetim bu yatırımları gerçekleştirerek Galatasaray'ın geleceğini kurtarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvette de olur, kanatta da. Bir kanadın çalışkan olur, bu sayede orta sahaya +1 hücumcu daha yazabilirsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir