25 Mayıs 2021 Salı

Şu yapıyı da unutmayacağım


Sezon içinde belli dönemlerde iyi oynadığımız zamanlar var. Benim adıma en keyiflisi de, Kayserispor'la 1-1 berabere kaldığımız maçla başlayıp, Karagümrük'e kaybedene kadar ki geçen süre. O haftaların hatırlanacak yanı da, çok fazla eksik futbolcumuzun bulunması. Sivasspor'u deplasmanda yendikten sonra, takım içinde büyük bir covid halkası oluştu. Sakatlar da vardı derken, çok eksiktik ve acaba nasıl takım kuracağız diye düşündüğümüz haftalar içine girmiştik.

Oysa tüm taşlar yerine oturmuş, haberimiz yoktu diyelim. Belki Kayserispor'la berabere kaldığımız maçla o süreç başlasa da, sezon içinde galibiyeti bu maç kadar hangi maçta hak ettik bilmiyordum. Su gibi pozisyona girip, bir türlü işi bitiremedik. Sonra Rizespor deplasmanı geldi, 4-0'la net bir sonuç aldık. Hatayspor gibi iddialı takımı da kendi sahamızda 3-0 yendik. Sonra "bay" arası, tüm ritmi kaçırdı diyelim. Karagümrük deplasmanında kaybedince de, bu yapıdan vazgeçtik.

Belhanda, Arda Turan, Babel, Saracchi, Omar, Falcao gibi eksikler vardı. Biz de o süreçte, Oğulcan Çağlayan, Emre Taşdemir, Linnes, Emre Akbaba, Diagne gibi isimleri kazandık diyeyim. Hatta Sekidika'yı dahi eklerim, bildiğiniz 12. adama dönüşmüştü ve Fatih Hoca da onun için "süreleri artacak" mesajını vermişti. Kerem Aktürkoğlu ve Ali Yavuz Kol'un da rotasyon içinde yer bulmaya başladığı haftalar.

Kocuk
Linnes Donk Marcao Taşdemir
Taylan Feghouli Kılınç
Oğulcan Diagne Akbaba

Şu yapıyı unutmam. Generalin 1 tane, askerin ise çok olduğu bir kadro. Feghouli oyunun merkezinde takımı yönlendiriyordu ve etrafındaki herkes çalışkandı. Taylan Antalyalı / Emre Kılınç'ın zirve haftaları diyeyim. Sağ önde Oğulcan Çağlayan'ın çalışkanlığı, Diagne'nin iyi oyunu, Emre Akbaba'nın dahi sol önde hareketli olmaya çalıştığını görüyorduk. Emre Taşdemir için "Milli Takım olur mu" diye düşünüyordum. Oynanan futbol da ciddi anlamda keyif vermişti ama ilk mağlubiyette vazgeçtik. Oysa Emre Akbaba yerine yapacağımız 1 hamleyle birlikte her şey daha güzel olabilirdi.

10 yorum:

  1. %100 katılıyorum. Hatta bu kadroda ısrar hem uzak ara şampiyon olmamızı hem de geleceğimize daha güvenli bakmamızı sağlayacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karagümrük maçını kaybedince bir anda vazgeçtik :(

      Sil
  2. Son paragrafta söylediğin gibi takımlarda sağlam bir general ve etrafında yetenekli askerler olduğu sürece iyi futbol oynanıyor. Dengeyi sağlam kurmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon da transfer harekatı sanki o yönde.

      Sil
  3. askerlere önem vermemek büyük hata. mesela oğulcan. temposu ve mücadelesi için oynasın diyoruz. biz de görüyoruz herhalde prime feghouli kalitesinde olmadığını. ama sürekli araması sürekli kovalaması öyle önemli ki.
    tabii bizim taraftara yetmez!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket sevdası hala geçmiş değil :(

      Sil
    2. Oğulcan tamam bitiricilik konusunda eksik ama diğer her özelliği yukarıda. Pas oyununda var duvar olabiliyor, hızlı, doğru yerlere koşu yapıp diğerlerine alan açıyor, bekine yardım ediyor, zorda kalırsan uzun oyna ligdeki en uzun sol bek Oğulcan'dan 10 cm kısa. Daha sayalım mı? :)
      Yani ben oyun tarzını Kuyt'a benzetiyorum ve 11'de olmalı bence, boşa aranıyoruz.

      Sil
    3. Çalışkan bir kere, seni hücumda hareketli kılıyor. Benzetmen doğru :)

      Sil
  4. Aynen katılıyorum.Beşiktas'a baktığınızda mücadele gücü yüksek oyuncular ile şampiyon oldu.Atiba birçok maçta 10 numara oynadı ki asıl mevki 6-8.
    Takıma general lazım.Ancak 1 tane general sahada olur.Babel,Arda,Feghouli,Onyekuru,Emre Akbaba,Falcao gibi mücadele gücü düşük, teknik seviyesi yüksek oyunculardan 2 veya daha fazlası sahadaysa sıkıntı yaşıyorsunuz.
    Diagne'ye ayrıca değinmek gerekir.Mucadelesi ile rakip defansı çok bozan bir forvet.Premier ligde 11'de oynamak kolay iş değil.Maalesef çok fazla yaralanamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O general de istikrarlı olmalı, seni ipten almalı. Feghouli ile asla olmayacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir