7 Mayıs 2021 Cuma

Tarihin en kötü Galatasaray başkanıydı, artık en kötü insanı da


Tarihin en kötü başkanı, bu denklemden Fatih Hoca'yı çıkarsak geriye bir şey kalmaz diyordum. Artık onu arttırıyorum, Galatasaray tarihinin gördüğü en kötü insan da. Açık söyleyeyim, yeni gelecek yönetimin en önemli gündem maddelerinden biri, Mustafa Cengiz ve çevresindeki istifa etmeyen yöneticilerin kulüpten ihracı olmalı. Hatta seçim vaatleri arasında dahi sayabilirim bunu. Galatasaray'da türlü hukuksuzluğa imza atan, 2 gün daha fazla orada kalmak için yapmayacakları şey olmayan bir yönetim bu.

Birçok kötü ve başarısız dönem gördük, bunu sağlayan yönetimler oldu. Galatasaray değerlerinin ayaklar altına alınmaya çalışılması ise bambaşka. Bu kulübün dna'sı ile oynuyorlar. Bizi diğer kulüplerden farklı kılan her özelliğimiz bu yüzden zedeleniyor. Demokratik ortam ortadan kalkıyor, ötesi var mı? Sen hangi hakla, neye hizmet seçimi önce iptal edip, sonra erteledik diyebiliyorsun? Ortada devletin aldığı karar yok, valilikten gelen yazı ortada. Diğer kulüpler de çatır çatır kongre tarihi açıklıyor.

GS TV'yi açıyorum, Mustafa Cengiz döneminde yapılan, edilenler paylaşılıyor. Tabii kendi istedikleri tarzda. Belli bir kesime hizmet eden ve haberleri istedikleri gibi eviren medya kuruluşları gibi. Galatasaray'da böyle bir şey daha önce gördünüz mü? Galatasaray'da başkanlık makamının altını boşalttık. Hatta o kadar boşalttık ki, Mustafa Cengiz başkan olabiliyorsa, herkes adına şans varmış. Dursun Özbek döneminden kurtulmak istememiz doğaldı da, şu olacakları kestiremediğimden ötürü kendimden utanıyorum.

Mustafa Cengiz'in hiçbir şeyden haberi yok sanırım. Tüzük açık, seçimi iptal etmesi hukuksuz 1, 109.2 sayılı madde ortada. Üyelikten çıkarmaya yaptırımı getirecek bir hareket bu, cezasız kalmamalı. Darbe girişimi diyorum ben buna. Nedenini az çok biliyorum da, gün içinde ortaya çıkacak. Ortaya çıktığında ayrı olarak yazayım. Ben bu yazıyı gece yazıyorum, gün içinde neler olacağını göreceğiz. Başkan adayı olmayacakmış, mevcut şartlar diyor bir de. O şartları kim oluşturdu acaba.

Daha kötüsü gelmez dedikçe, daha kötüsünü görüyoruz. Bu sefer daha seviyesizi gelmez diyorum ve daha seviyesizin gelmeyeceğini de düşünüyorum. Yukarıda yazdım, kötü yönetimler görsek de, kulübün değerlerine kimse ihanet etmedi. En azından bu denli hareketler içine girmedi diyelim. Aylar önce istifa etse herkesin belki de iyi şeyler yazabileceği bir ortam vardı. O da hastalığı kaynaklı. Bugün ise, kendi sağlığını düşünmeyen bir ismin sağlığını ben neden düşüneyim diyen insanlar var ki haklılar da.

12 yorum:

  1. Galatasaray Türkiye'de yönetim gelenekleri açısından diğer kulüplerin çok çok üstünde bir kültüre sahipken koskoca Galatasaray'ı utanılacak hallere düşürdü bu adam. Bırak git artık ne istiyorsun kulüpten anlamıyorum ki. Kulüp kültürü, gelenek, başkanlık makamının saygınlığı, hiçbir şey bırakmadı. Maddi olarak bilemem ama manevi olarak çok zarar verdi Galatasaray'a.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kültür bizi farklı kılan nokta. Buna ihanet ediliyor.

      Sil
  2. Abi bence az demişsin en az 20-25 gün var daha neler göreceğiz kim bilir :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönetim devam ettikçe yaşanacak her şey sürpriz değil.

      Sil
  3. Galatasaray'ı cidden kendi değerlerinden ve genetiğinden çok uzaklaştırdılar. Hakan Şükür, Burak ve Belhanda'ya sansür uygulamak, seçimi engellemeye çalışmak, diktatörlük kurmaya çalışmak gibi bir sürü affedilemez hataları var. Bazı Galatasaray üyeleri de bu yönetim için tüzüğün 109.2 maddesinin devreye girmesini seslendirmeye başladı. Seçimden sonra yapılacak ilk mali genel kurulda da bu yapılacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bu değerlerden uzaklaşır ve ihanet halinde olursan, tarihin gördüğü en kötü başkansın demektir.

      Sil
  4. Bazıları Işın Çelebi liste oluşturabilsin diye seçim ertelendi diyor ama erteleme halinde de 7 Mayıs saat 18.00’e kadar listesini sunmayanlar seçime katılamıyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum ama başka bir şey de olabilir.

      Sil
  5. ben katılmıyorum Burak. tarihin gördüğü en başarısız başkan çok iddialı bir tanım. hadi iki şampiyonluğu fatih terim tek başına aldı diyelim ki bu çok yanlış bir düşünce tek başına kimse şampiyonluk falan alamaz ama hadi diyelim öyle olsun, uefanın elinden men almadan kurtulmamız bile cl'den iki yılda gelen 50-60 mio eur'nun kasaya girmesi demek. mesela Dursun Özbek olsaydı 99% men edilecektik(zaten men edilseydik başlıca sebeplerinden ikisi Ünal Aysal ve Dursun Özbek olacaktı) dolayısıyla 50-60 mio eur'yu alamadığımız gibi bu paralar rakiplerimize falan gidecekti. başkan özelinde değil yönetim olarak konuşuyorum, sadece uefa'dan men aldırmaması bile en kötü başkan sıfatından kurtarır Mustafa Cengiz'i. kesinlikle kötü bir yönetim sergiledi özellikle son iki yılda, kesinlikle aday bile olmamalı ama en kötü başkan mı şüpheliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen Galatasaray kültürünü, değerlerini, demokrasisini ayaklar altına alırsan, tarihin en kötü başkanısındır. Galatasaray'ı bu olgular farklı kılıyor çünkü. O öyleydi, bu böyleydi, şu kadar borçtu, transferdi. Bunlar gelir geçer, her dönem değişir. Bu kulübü ayakta tutan değerleridir. Sen bu kulübün dna'sı ile oynayamazsın. Bunun geri dönüşü yok çünkü. Bu yüzden de tarihin en kötü başkanı demek, kendisi adına söylenebilecek en hafif şey belki de.

      Sil
  6. bunun geri dönüşü yok demek örneğin bundan sonraki tüm genel kurulların sebepsiz erteleneceğini düşünmek demek, yönetimi eleştiren her futbolcunun kadro dışı kalacağını düşünmek demek. sence bu böyle olacak mı? bence olmayacak. dolayısıyla geri dönüşü yok demek doğru bir tabir değil. bu uygulamalar Mustafa Cengiz'in kötü kararlarıydı ve pek tabi bundan sonraki yönetimler böyle kararlar almayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu hakkında yazacağımı yazdım. Benim Galatasaray'li oluşumda bazı değerler var, bunun hiç edilmesine en büyük tepkimi veririm. Mustafa Cengiz tarihin en kötü başkanı olmasının yanında, görüp görebileceğimiz en kötü insanidir da. Galatasaray seviyesi bir daha bu kadar düşmez umarım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir