30 Haziran 2021 Çarşamba

1 Temmuz'a kadar çok hareketli günler geçiririz diye hayal ediyordum


Transfer konusunda biraz daha gerçekçi yaklaşımlara mı yöneleceğiz? Nedir bu gerçekler dersek, Burak Elmas'ın "hocanın isteklerini 10, öncesinde bizim görüştüğümüz isimleri 5 günde getiririz" söyleminin gerçekleşmeyecek olması mı? Gidişat bunu gösteriyor çünkü. Mutlaka maddi anlamda zorluklar var, yeni geldiler, enkaz devraldılar ve yapılacak çok iş var. Ama transfer de günün önemli bir gerçeği. Şampiyonlar Ligi ön elemesi kapıdayken, henüz gerçekleşen veya gerçekleşmesi muhtemel bir transfer yok gibi. En azından ben bu yazıyı yazdığım esnada öyleydi.

PSV maçına kadar, ilk 11 adına 3 transferin bitirilmesi düşünülüyormuş. En azından hocanın "olmazsa olmazı" bu yönde. O mevkiler de, 2 orta saha (biri Gedson Fernandes) ve sol bek. Mevcut 11'i yazınca da, en büyük ihtiyaç bu yönde. Şu an takımın as diyeceğimiz bir sol beki yok. Emre Taşdemir / Ömer Bayram ikilisi alternatif ve orası adına yetmeyecek. Orta sahada da Aytaç Kara / Emre Kılınç / Feghouli 3'lüsünü oluştursak, yine yeterli olmayacaktır.

Düşünülen 2 orta saha da, Gedson Fernandes ve Paulinho gibi. 6 numara arayışı olsa da, öncelik bu 2'li sanki. Gedson Fernandes zaten olmazsa olmazın, geçen sezon bıraktığı etki ortada. Paulinho'nun da ne kadar yaş haddi olsa da, kalitesi üst düzey ve seviyeyi bambaşka noktaya taşır. 8 oynayıp da, işin tabela tarafına hakim bir isim aranıyor. Aynı zamanda oyunun da 2 yönünü oynayabilecek. Paulinho'nun istikrarı büyük ve bonservisinin olmaması da avantaj. İşi biraz da fırsat tarafına yöneltiyor.

6 numara için şu aşamada Taylan Antalyalı / Aytaç Kara 2'lisi alternatif olacaktır. Oraya düşünülen ismin hem genç, hem ciddi potansiyelli olması düşünülüyor bence. Kira olsa da, opsiyon mutlaka aranacaktır. Florentino Luis diyoruz mesela, opsiyonu olmazsa o iş de olmaz. Sol bek tarafına gelirsek, Alex Moreno'nun ciddi bir maliyeti var görünüyor. O da gerçekleşmezse şaşırmam. Sol bek adına sanki şu ana kadar basında adı geçmemiş bir ismi konuşacağız gibi. Yine fırsat kovalanıyordur.

İlk 11 adına, saydığım 3 transfer bence de olmazsa olmaz. Alternatif üretebilirsek ya da başka hamleler de gelirse ne ala. Sağ bek, belki bir sağ stoper, sağ kanat. Bence bunlar da gerekli. Süre az da, transfer konusunda beklediğimiz hareketliliğin olmaması can sıkıcı. 1 Temmuz'a kadar çok hareketli günler geçiririz diye hayal ediyordum. Temmuz ayı gelirken, bu hareketliliği göremedik. Şimdi de, umarım PSV maçına kadar o kritik 3 hamle gelir diyorum.

12 yorum:

  1. Burak Elmas o demeci vermese kimse 10 günde transfer beklentisine girmeyecekti. Başkan ilk falsosunu böyle vermiş oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdi ama hala bir bekleyiş var. Sonu iyi bitecek gibi.

      Sil
  2. Sağ bek lazım 8 den önce, yedlin ile harcarlar bizi, en azından paulinho gibi 45 yaşında 3 4 milyon maaş alacak adam alacağımıza sağ beke verelim bu paraları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek bence de lazım ama durum idare edilebilir gibi görünüyor. Paulinho gündem değil.

      Sil
  3. Kısıtlama yok iken hala kaplumbağa gibi ilerlemek anlamsız. Eksikler aylar öncesinden belliydi ve mevcut yönetim bunların tedbirini alarak ve vaadiyle geldi. Eleştirmek için erken diyen olabilir ama PSV maçlarini ya bu yönetim gözden çıkardı ya da yine kandirildik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısıtlama var, tff limitleri... falcao-feghouli-babel dururken alan açmak zor. psv maçını geçmiş yönetim, seçimi erteleyerek zaten bitirmişti. şu gün gelen oyuncu bile 20 günde sana bi şey veremez

      Sil
    2. Tff limitleri de sadece Galatasaray'a geciyor, Fenerbahce gecen sene iki kere delik desik etti o limitleri Mesut Ozil'in bedeli bile yok bana göre bahane degil bunlar Avrupa Fatihi kimligimizi kaybediyoruz daha onemli bir sey olamaz.

      Sil
    3. Tff limitleri kısıtlama olsa da, sponsorlukları açıkladığın an, orada ciddi boşluk oluşuyor. Ya da bir satış yapabilsek, yine büyük artı.

      Sil
  4. Bence çok gereksiz bir yangın yapılıyor. Beklenilenden daha bir büyük enkaz var belli ki ortada. Cengiz yönetiminin ekonomik sorunları çözmekten erteleme yolunda işler yaptığına o kadar eminim ki. En geç haftaya 3-4 transfer açıklanacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii, kaldırmak da kolay değil. Ama yönetim de bunu bilerek görev aldı.

      Sil
  5. İstenen isimlere bakınca Gedson Halil Dervişoğlu gibi oyuncular sezon sonunda talipleri vikmazsa alınacak oyuncular. Kamp dönemi başında tam kadro çalışmak bu sene de hayal.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir