20 Haziran 2021 Pazar

5. Fatih Terim dönemi diyebiliriz aslında


5. Fatih Terim dönemi diyebiliriz aslında. "Yepyeni başlangıç" gözüyle baktığımdan böyle söylüyorum. Yeni bir yönetim ve ortaya konulması düşünülen vizyon. Geçen yönetim çatısı altında yaşananları zaten konuştuk. Hocayı huzurlu kılmamak adına türlü çaba, yalnızlaştırması, içeri ve dışarısıyla savaşmak zorunda bırakılması. Yönetimi sildi, son haftalarda kendisini Florya'ya kapattı ve 2 golle şampiyonluk kaçtı.

Federasyon öven bir yönetimimiz vardı. Galatasaray saha içinde türlü haksızlığa uğrarken, buna ses çıkaramayan bir yönetim. Biri ses çıkarmak zorunda, o da Fatih Hoca oluyordu. Sonra da "saha içine odaklanmalı" deniyor, nasıl odaklansın? Yönetim işini yapacak ki, Fatih Hoca'ya "işini yap" mesajını verecek. Herkes işini doğru yaparsa, ortada sorun kalmaz. Hocayı huzurlu ve rahat kıl, sonucu zaten alırsın. Burak Elmas yönetiminden beklentimiz bu.

Her şeyin ötesinde, Fatih Hoca'yı yeni yönetimle izleme hakkımız var. O kredisi, sonsuz şekilde mevcut. Bir de böyle görelim, ne olacağını konuşuruz. Hocayı eleştirdiğimiz, saha içi konulara değindiğimiz çok an var. Bunları zaten konuşuruz da, şu ortamda devam etmeye hakkı fazlasıyla var. İyi ve vizyonlu yönetim, ffp sarmalından kurtuluş derken, kafasındakileri tam anlamıyla yapabilme imkanı. 

Fatih Hoca'dan başka şansımız da yok. Şampiyonlar Ligi ön elemesi kapıda ve eksik bir takım var. Yeni hoca geldi, takımı tanıdı, uyum sağladı, transfer talebiydi derken ne kadar zaman bekleyebilirdin? Bazısı yabancı hoca diyordu da, ne ara takımı tanıyacaktı? Fatih Hoca'nın planı, programı, projesi belli. Liste hazır, bunun üzerinden yürüyeceğiz. Birkaç gün, teknik direktörümüz olmadan çalışmak durumunda kaldık. Zaman yok, doğal olarak da Fatih Hoca tek çare.

26 yorum:

  1. Salih Uçan ve Halil Akbunar'ı acil bitirmek gerekir. Rotasyonda direkt süre verebileceğimiz güvenilir Türk oyuncular olması çok önemli. Fatih hocam damga vuracak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Bu iki ismi de gerekli gørmuyorum. Salih olursa guzel olur tabi, cunku bonservisiz. Ama halil'e alternatif olsun diye bonservis vermek gereksiz olur.
      Sol taraf Kerem ve Arda'nin. Sag tarafta Ogulcan, Sekidika, ve Yunus Akgun var daha. Jimmy Durmaz 'i da ekle, her ne kadar 8 numara icin alternatif olmasini dogru bulsam da.

      Acil olan Halil Dervisoglu'nu bitirmek, hazir bekleyen Belhanda' yi takima geri kazandirmak - Kulubu de yuklu tazminat'dan kurtarmak ayni anda. Luyindama' nin søzlesmesini uzatmak ( hala aldigimiz fiyatin ustune satabilriz. O potansiyeli var). Ve Gedson Fernandes'i 1 sene daha kiralamak.

      Sil
    2. Salih Uçan ve Halil Akbunar rotasyon olur, orada değerli dururlar. Halil Akbunar sol bekleşebilir de, daha önce de yazdım.

      Sil
  2. Galatasaray Sözlük'te yazdıkları gibi hoca tekli sayıları daha çok seviyor. 1. ve 3. dönemlerinde dominant futbolla başarılı oldu, 2. dönem başarısızdı 4. dönem ise ortalamaydı. 5. dönem bu yüzden daha heyecan uyandırıyor, dominant futbol bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum da, şu an hoca için müthiş bir dönem başlıyor.

      Sil
  3. Mukemmel yazi tam aklimdan gecenler, tek bir sey eklemek istiyorum sampiyonluk 2 golle kacti olayini kabul etmemek lazim kesinlikle, sizin de bildiginiz gibi Beinsports'un kendi yabanci sitesinde bile Aboubakar ve malum kisi arasindaki saibeli iliski manset oldu, Sampiyonluk saibeli 7 golle elimizden alindi diye eklemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle. O iş biraz araştırılsa, neler çıkar kim bilir.

      Sil
  4. Artık kafası rahat bir Fatih TERİM var. Buradan tarihe not düşeyim: 3 sene üst üste Şampiyon olacağız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur, keyifli bir dönem yaşarız.

      Sil
  5. Transferde en kritik oyuncu tarzı net şekilde yaratıcı 8-10 veya ghezzal tipi kenar oyuncusu, feghouli var belki öyle ama hoca sanıyorum sildi artık sosoyu o yüzden bu tip adamlar almamız gerek, şimdi kuraldan dolayı Kılınç Taylan kerem veya oğulcan oynar diye düşünürsek, burada Kılınç ın partneri gedson olursa eğer mutlaka kenara yaratıcı kanat almak gerekecek çünkü gedson Kılınç ile üretim sıfırlanıyor, moho Kılınç gedson kerem onyekuru gibi bir hücum orta saha ile yine üretim problemi zirvede olur, belo ve feg oynarken bu sorun yoktu bunlar üretiyordı ama şimdi olmadıkları için çok çok kritik bu tip oyuncular,beklerse üretkenlik 0 gibi bir şey maalesef yani resmen pas kalitesi yüksek adam sayısı 2 falan Taylan ve marcao onlarda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaratıcı 8-10 olursa, Ghezzal tarzı bir kanat alınır mı emin değilim ben. Kanatlar biraz daha hızlı isimlerle kurgulanıyor gibi. Kılınç da banko 11 olur mu, pek sanmıyorum.

      Sil
  6. ilk 11'e nereye transfer yapardın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ stoper, sağ bek, sol bek, iki tane 8 numara, sağ kanat.

      Sil
  7. Salih Uçan imkan varsa en çok zorlanması gereken transfer şu anda. Orta sahada o tarz bir oyuncuya ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
  8. Defansif orta saha arıyoruz ve ismi bizimle geçen pek çok oyuncu var. 3-4-3, 4-4-2 gibi merkezde iki kişinin oynayacağı bir sistem düşünüyor olabilir Terim. Japon oyuncu Hidetomo ve Taylan mesela Selçuk-Melo benzeri bir ikili olabilir mi, görmek isterdim. Böyle bir durumda oyun kurucu rolünü sağ kenarda oynayan oyuncuya verebiliriz, Yusuf Demir müthiş olurdu:) Sağ bek için de hücum özellikli hızlı bir isim düşünüyor olabiliriz, Saymon Cabral ismi yazılıyor. Kaan Ayhan'ı da alabilirsek
    Kaan Ayhan/Taylan/Kerem--- Alpaslan/Aytaç/Barış Alper üzerinden garantiye alınacak bir yerli rotasyonu elimizi oldukça kuvvetlendirir, ki Ömer Bayram, Emre Kılınç, Emre Akbaba gibi kaliteli yerli oyuncular da var elimizde.
    Ben PSV maçından önce ilk iş olarak sol bek ve orta saha transferini bitirmeye çalışırdım, sonra da Halil, Henry, Gedson gibi isimlerin durumlarını netleştirmek gerekir. çalışırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arıyor muyuz emin değilim, bence orada mevcuttan devam edeceğiz.

      Sil
    2. Yusuf Demir kim ??

      Sil
    3. Bilmiyorum,Hidemoto, Campuzano, Aliou Deng, Serge Aka, Florentino gibi pek çok isim bizimle anılıyor, menajer işi de olabilir ama sanki ateş olmayan yerden duman çıkmaz..

      Sil
    4. Ben hala öyle net bir 6 alır miyiz emin değilim.

      Sil
  9. Alakasız olacak ama Fatih Terim'e yardımcı olarak Hamza Hamzaoğlu gelir mi ki? Ben çok isterim. Evet ikinci adam olmak istemez belki ama Fatih Terim istisnası olabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez. Gelmemesi de lazım. Artık 1. adam olmuşsun, gerek var mı :) Çağırsan gelir, o ayrı. Gelmesi de, kariyeri neden baş aşağı gidiyor ve kötü yönetiliyor, bunu gösterir.

      Sil
    2. Kariyeri gerçekten kötü yönetiliyor. Üç kupalı ve 4 yıldızlı bir teknik adamdan buralara... Gelse de Terim hocam kendi sonrasına onu hazırlasa diye düşündüm. Ne yalan söyleyeyim Hamza hocayı daha çok istiyorum Okan Buruk vd nazaran. İmparator sonrası için konuşuyorum elbette.

      Sil
    3. Ben de severim kendisini

      Sil
  10. Sekidika Ozonwafor Hollandaya kiraya gitsin kadroda tutmanın anlamı yok yedekte oyuncu gelişmez kalite zaten sınırda.

    Salih Uçan ve Salih Özcan kaçırılmamalı.
    Dervisoglu için bu bonservisi ödemezdim Diagne için Halil + 3m euro vb. verirlerse olur.

    Feghouli ve Falcao kesin gitmeli tazminat ödemeden??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Özcan'in istediği yıllık ücret biraz işi bozuyor. O parayı burada ona kimse vermez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir