20 Haziran 2021 Pazar

Eleştiri zamanı eleştiri, övgü zamanı övgü


Eleştiri zamanı eleştiri, övgü zamanı övgü. Teknik direktör belli olmadan transfer yapmak ne derece doğru, bu tartışılıyor olsa da, yapılan transferler de doğru. Özellikle de yerliler diyelim. Hangi teknik adam gelirse gelsin, alınacak isimler yine böyle olacaktı. Bir artı daha var, gelen isimler geleceğe dönük. Hüseyin Öztürk, Furkan Güneş, Soner Gönül, transferi beklenen Ali Ülgen. Eraldo Çinari de henüz 24 yaşında, potansiyeli olan bir isim.

Samsunspor'un en önemli sorunu "teknik direktörüydü". Bir yandan da, alamadığı bazı katkılar. Bek katkısı da bunun başında. Ne sağ, ne sol bekte neredeyse hiç katkı alamadı. Sol beke bakalım, Kerim Can Akyüz, Buğra Çağıran, Mücahit Albayrak gibi isimleri izledik. 3'ünden de beklenen katkı gelmedi, hele ki hücum tarafında. Sağ bekte de Caner Arıcı, Erhan Kartal, Erkam Reşmen vardı. Erkam Reşmen'in özverisi tamam da, diğer 2 ismin istikrarlı bir katkı verebildiğini kim söyleyebilir?

Günün futbolunda bekler önemli. Hele ki hücum tarafında. Samsunspor, Süper Lig'i hedefleyecek bir takım olacak ve hemen hemen her maçını kazanma parolasıyla çıkacak. Geçen sezon olduğu gibi, hücum tarafında 0 bek katkısıyla oynayamaz. Somer Gönül, 1. Lig'in en iyi yerli sol bekiydi. Galatasaray altyapısından da tanıyan tanır. Hüseyin Öztürk de Galatasaray altyapısı çıkışlı bu arada. O da hücum karakterli bir bek.

Soner Gönül'ün temposu, hızı, teknik özelliği, orta kalitesi değerli. Transferini değerli görüyordum ve gelecek adına da parlayacaktır. Transferi bitti denilen Ali Ülgen de sağ bek için öyle. Onu da Galatasaray altyapısından bilirsiniz. Badou Ndiaye'nin transferinde takas olarak Osmanlıspor'a gitmişti. Takımı düşmüş olsa da, performansı akıllarda kaldı ve iyi performans verdi. Gelecek adına iyi yatırım olduğu kadar, hücum aradığın ortamda, tempolu, teknik özelliği, oyun aklı olan bir sağ bek.

Ben bu yazıyı yazarken "teknik direktör" belli değildi. Belli de olmaz, bakarsınız yazı yayına girmeden açıklanır. Her teknik adamın isteyebileceği, genç temelli bir kadro oluşuyor. Diğer transferleri zaten konuşmuştuk. İlk 11'in omurgası, bek eklemeleri ile hemen hemen tamamlanmış oluyor. Geriye forvet kaldı ki, bu ligin istediği forvet "ligi bilen, tecrübeli" bir isim. Yaşa bakmam, katkısı garanti olmadı. Samsunspor'un kadro anlamında en büyük sorunu da buydu. Bekler sonrasında geliyordu ki o çözüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir