25 Haziran 2021 Cuma

Adam Ounas & Galatasaray, fırsat gibi bakılabilir


Galatasaray'ın bir sağ kanat alacağı kesin gibi. Sağ kanadı düşünürken de, soldaki profilin tersi düşünülüyor. Feghouli'yi son dönemde eleştirsek de, son 3 yılda gelen bir ezber var. Sol kanat olabildiğince hızlı, sağ kanat ise biraz daha teknik ve oyun kurucu özelliğiyle ön planda oluyor. Sağ kanat adına da çeşitli iddiaları okuyoruz. Gündeme son gelen isim de, Adam Ounas olmuş. Son 3 yılını, Nice, Cagliari ve Crotone'de kiralık olarak geçirdi. Napoli'nin futbolcusu ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı.

Futbolcunun yaşının 24 olması da, transferi biraz "fırsat" noktasına getiriyor. Napoli bu futbolcuyu transfer ederken, önemli bir yatırımdı. Çok genç yaşlarda takıma kazandırdılar ve beklentileri yüksekti. Nice için maliyetli bir kiralama olmuştu. Sonra Cagliari geldi, devamında da Crotone. Kiralandığı takımların kalitesi ve piyasası da her geçen zaman düştü. Görüntü biraz istikrarsızlaştı çünkü. Tabii ayağa kaldırılırsa çok ciddi yetenek, biraz da fakir Valbuena'sı diyelim. 

Futbolcunun ayağa kaldırılacağına inanılıyor olabilir. Henüz 24 yaşında olması, bu açıdan şans. Ayağa kalksa ve parlatılsa, eski piyasa değerine ulaşacaktır. Türkiye Ligi de bu tarz futbolcular adına vitrin olabiliyor. Teknik kapasitesi iyi, hızlı, topla dripling özelliği güçlü bir futbolcu. Sadece sağ kanat gibi de değil, ağırlıklı olarak forvetin arkası gibi oynamaya başladı. Feghouli de sağ kanatta oynarken, aslında serbest bir roldeydi ve sık sık yay civarına geliyordu.

Özel yetenekleri var, çok seri çalım atabiliyor. Kreatif özelliği baskın ama istikrarsız. Son dönemi de düşüş içinde. Şunu da söylemek lazım, düşüş içinde olmasa zaten buraya düşecek futbolcu değil. O açıdan da fırsat gibi görmek lazım. 3 milyon avro'ya bu işin bitirilebileceği yazılıyordu. Napoli'nin kendisiyle alakalı bir beklentisi olduğunu düşünmüyorum. 3 yıldır kiralıyorlar ve futbolcunun da sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kala, umudu kesmişlerdir. Fırsat gibi bakılabilir.

3 yorum:

  1. 2-3m bonservis ve 1.5m aşmayacak yıllık ücrete oluyorsa gelsin fazlasına değmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5-6 milyon avro istiyorlar. O rakamlara da ben almazdım.

      Sil
  2. 3 mio eur'ya girilebilecek bir risk. daha fazlası verilirse elden çıkarma hususunda sorun yaşanabilir. ha gerçekleşirse genelde (emre mor hariç) bu tür genç isimlerin kariyerini canlandırabiliyoruz. onyekuru, denayer akla gelen örnekler mesela...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir