24 Haziran 2021 Perşembe

Arda Turan'la da yola devam edilmiş oldu


Fatih Hoca'nın geri dönmesinin ardından, Arda Turan'la da yola devam edilmiş oldu. Geçen sezon 1+1 yıllık sözleşmesinin opsiyonu, yeterli sayıda maçta 11 oynayamadığı için devreye girmemişti. Yine de 34 maçı var bu adamın, hanginiz bu istikrarı bekliyordu ki? Gelir, futbolu burada bırakması adına şartları oluşturur, bazı maçların son 10 - 15 dakikalarında, oyunu biraz daha sakin kılmak adına oynar diye düşünüyordum. O ise, sezonun en net ve beklenmedik performanslarından birini verdi.

Sezona iyi girdi, bir dönem kenara geldi, sonra yine yükselişte önemli pay sahibi oldu. Son dönemde ise rotasyonun iyi parçalarından biriydi. 34 maçta da 4 gol 2 asisti vardı. Hücumun akıl aradığı anlarda sahne aldı. 33 - 34 yaş aralığına girmiş bir ismin, son 2 yılında çok da fazla oynamamış olmasına rağmen, göstermiş olduğu bu performansı takdir etmek lazım. Boş durmadığını, çalıştığını fazlasıyla kanıtladı. Sonrasında da hemen hemen herkes "iyi ki gelmiş" noktasına geldi.

Bu sezon ne olur sorusuna gelirsek. Arda Turan'dan saha içi noktasında yine çok fazla beklentim yok. Etki edeceği, hücuma akıl katacağı anlar mutlaka gelecektir. Yine de geçen sezonki kadar şans bulmasını pek olası görmüyorum. Rotasyon da genişliyor, kanatlar için birçok ismi konuşuyoruz. Arda Turan, geniş rotasyonda yerini alır. Bu sezon sonunda da futbola devam eder ve Fatih Hoca'nın teknik ekibine katılır.

Onunla alakalı beklentimiz, ilerleyen dönem üzerine. Teknik direktör olma noktasında, ciddi bir geleceği olduğunu düşünüyorum. Bu yönde kendini hazırlıyor ve Fatih Hoca'nın yanında alacağı stajla da, gelişim gösterecek. Zaten antrenör gibi, birçok noktada hocaya yardımcı. Arda Turan'a sadece futbolcu gözüyle bakamayız ki. Takım içinde de önemli bir figür. Bu yüzden de devam ediyor olması değerliydi. Hocanın işini çok kolaylıyor.

5 yorum:

  1. Aslında yaşı bitmiş tükenmiş futbolcu yaşı değil bunu da nispeten gösterdi kimi maçlarda. Artık yerlilerin çok kıymetli olduğu bu dönemde daha fazla bile oynayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 90 dakika için bitmiş tükenmiş valla.. skora göre son 30 dakika girmesi gereken bir isim arda. yeri gelir top tutar, yeri gelir dar alanda çalım atar. inatla 11 oynatmak ona da zarar.

      Sil
    2. Geçen sezon 11 başladığı maçlar vardı ve genele bakınca çok iyi iş çıkardı. Bu yıl alacağı forma sayısı azalacaktır mutlaka.

      Sil
  2. Arda gibi aidiyet duygusu ile oynayan oyuncu bulmak çok zor.11'de oynamasa dahi takımda bulunması yeterli.Kontratı olmamasına rağmen idmanlara başladı.Emre Akbaba 'ya yıllardır cimbomun çocuğu deniyor.Ama ortalıkta yok maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım içi önemi büyük. Kaptanlığı, liderliği şu aşamada değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir