23 Haziran 2021 Çarşamba

Alexandru Cicaldau & Galatasaray, istikrarlı tabela katkısı


Mazbata alındığına göre, transferi daha sık konuşma vakti geldi demektir. 1 Temmuz'a kadar ciddi bir hareketlilik bekliyorum. Olması gereken de bu, malum ön elemeler başlıyor. Sezonu erken açtık ve transferi de mümkün olduğu kadar erken bitirmek lazım. Ffp sarmalından kurtulduğumuz düşünülürse, gelecek adına ciddi yatırımlar görebiliriz. Scout ekibimiz, çok değerli gençleri buluyor olsa da, bonservis verememe sorunu kaynaklı elden kaçırıyorduk. Bugün böyle bir sorun olmamalı.

Yeni yönetimden, vizyon ve iş bitiricilik bekliyoruz. Hocanın da transfer konusundaki isteği az çok belli. Scout ekibine güvenip, futbolcuların geleceğine yatırım yapmak istenecektir. Cicaldau ismi de bu noktada gündeme gelmiş olabilir. 4-3-3 için düşününce, Taylan Antalyalı / Gedson Fernandes'le devam edilecektir. Bu isimleri tamamlayacak ismin de, oyun kurma özelliklerinin iyi olması kadar, tabela özelliği de yüksek olmalı.

Orta sahanın merkezinden aldığımız gol katkısı düşük kalıyor ve iş kanatlar / forvet arasına sıkışıyor. Emre Kılınç'ın, savunma arkasına sarkıp, attığı golle olsa da, o da istikrarlı değil. 2. bir isim de yanına ekleyemedik. Hem 8, hem 10 numara özelliği taşıyacak, gol / asist katkısı yüksek biri aranıyordur. Bu 2'liyi tamamlayacak ismin özelliği bu olmalı. Cicaldau da bu özelliğiyle ön planda. 8 numara gibi oynasa da, 10 numara özelliği var. Geçen sezonu da, 43 maçta 12 gol 4 asistle geçmiş. Bir önceki sezonda da, 40 maçta 16 gol 8 asisti var. Bu anlamda çok istikrarlı.

Teknik, oyun aklı yüksek bir futbolcu. Topla iyi hareketleniyor ve rakip ceza sahası çevresinde de müthiş bitirici. 10 numara gibi oynayıp, forvet özellikli olursunuz ya, öyle değil. Cicaldau, 10 numara özelliği taşıyan bir 8 numara. Orta sahanın merkezinde de oldukça etkili. Rakip kaleye yaklaştıkça da, gol özelliği ön plana çıkıyor. 10 gol 10 asist bandını zorlayabilir ki, bu tarz isimleri çok severim. Hocanın düzenini düşününce de, Taylan Antalyalı / Gedson Fernandes ikilisini tamamlayacak isim. Sözleşmesinin bitmesine de 1 yıl kalıyor, bu anlamda da fırsat.

10 yorum:

  1. Umarım makul bir fiyata transfer edilir.İstatiksel açıdan mükemmel bir transfer gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  2. gedson işi tamam mı ki ? bence çok kolay değil

    YanıtlaSil
  3. Oyuncuyu izlemedim ama orta sahaya yazacağımız 3. İsim nasıl biri olsun desen aynı özellikleri sayardım. Her yıl yapbozdan kurtulup artık kalici bir iskelet kurma zamanı.

    YanıtlaSil
  4. Romen pazarı yeteneğine göre pahalı oyuncu satiyor biz sorsak 6-7 isteyecekleri adam 3 sene sonra bonservis elinde yada birinin elinde patlamış 2-3 m a alıcı bekleyen satış listesindeki oyuncu oluyor. Liglerinin seviyesi düşük orda maradona olan avrupada burda siradanlasiyor, uygun fiyata da alamıyorsun zor yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu isim özel. Geçmişinde Hagi tedrisatı da var. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmışken, yatırım düşünülebilirdi.

      Sil
  5. Yaşlı oyuncuları.. pardon ya bu yaşlı değil, daha 24 yaşında..böyle çöp ve leş..ah pardon adam Rumen milli takımında oynuyor..millet buluyor işte, bizimkiler ise..pardon ya biz bulmuşuz.. hımm çocuk genç, yetenekli, gelişime açık ve Rumen milli takımında oynuyor..başka bir şey demeli. Hah buldum.. bu kadar para verilir mi yaaaeee, o paraya daha iyi 50.000 oyuncu bulunur xcgdgsserdz₺##&!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig olayı da var. Bu yaşa kadar kimse görmemiş mi mevzusu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir