29 Haziran 2021 Salı

Ali Yavuz Kol ne zaman forma giyse bir eleştiri tufanı oluşuyor


Ali Yavuz Kol ne zaman forma giyse bir eleştiri tufanı oluşuyor. Gençler oynasın, şans bulamıyor diyenlerle, o genç oynadığında acımasızca eleştiri yapan kişilerin aynı olduğunu düşünüyorum. Çabuk hükümler veriliyor ve bu ortamda genç futbolcuyu kazanmak çok zor. Ali Yavuz Kol da ister istemez o zorluğu yaşadı. Tutar, tutmaz, bu seviyeyi kaldırır ya da kaldıramaz. Konu bu değil. Genç oynasın derken, şans bulan genci de yerden yere vurmanın anlamı yok.

Dinamo Bükreş karşısında, Mostafa Mohamed'in erken sakatlığı sonrasında şans buldu. Kötü de oynadığını düşünmüyorum. İş biraz da tarz meselesi. Mostafa Mohamed ve Ali Yavuz Kol'un tarzları bir değil. Mostafa Mohamed biraz daha hedef santrafor olmaya uygun. Ali Yavuz Kol ise daha hareketli, gezerek oynuyor ve kanatlara deplase oluyor. Ali Yavuz Kol, çok fazla alan açtı mesela, bunlar konuşulmuyor. 

İlk yarıda övdüğümüz o ön alan baskısının da Oğulcan Çağlayan ile birlikte temel ismiydi. Müthiş pres yaptı, alan açtı, driplingleriyle ön plandaydı. İşin "bitirme" tarafında noksan kaldı sadece. O da bir forvet adına etken tabii, gün sonunda çoğu insan tabelaya bakıyor. Galatasaray'da kalacağını düşünmüyorum bu arada. Düşünmüyor olmam bugün adına, oynamaya devam etmesi lazım. Denizlispor'a kiralanması kötü hareketti ve onu geriye attı.

Keçiörengücü'ne kiralanabilir diyorlar, keşke olsa. İlhan Püren'in elinde, Barış Alper Yılmaz sonrası adına yeri hazır ve gelişimine devam eder. Forvetten ziyade, şu aralar kanat oynasa keşke. Oğulcan Çağlayan'da olduğu gibi, onu kanatta izlemek bence daha değerli. Ya çift forvette tamamlayıcı olacak, ya da kanatlarda göreceğiz. Sola geçse, kat ederken daha etkili olabilir. Ya da sağ kanatta, biraz daha çalışkanlığıyla ön plana çıkar.

20 yorum:

  1. Bu coğrafyada oyuncu yetiştirmek imkansız. Altyapı, sistem vs. kadar oyuncu için doğal habitatı oluşturmak gerekir. Bu ortama kendi ailesi bile dahil edilmemeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynasın diyenler ile, oynayınca direkt olarak eleştiri yapanlar aynı kişiler :)

      Sil
  2. bu çocuk tam anlamıyla yeni adem büyük :) boş boş eleştirmekten göremiyorlar. 3. forvet adem olsun desek tamam derler ali olsun desek olmaz derler. halbuki daha genç modeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için zamanı var, gelişim gösterir. Gol vuruşlarını mutlaka yükseltmesi lazım.

      Sil
  3. Ali Yavuz Kol ön alanda oynadığında enerjisi yüksek ve takımın pres gücünü arttırıyor ancak son hareket veya kararlarda hep yanlış seçimler yapıyor. Bunun da oyuncunun oyun görüşü ve mental kapasitesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Modern 3'lü defans sisteminde sağ bek olarak kullanılsa, bence Yedlin'den bile daha iyi performans verebilir. Sonuçta fiziksel kapasitesi yüksek ve eğer oyunun defansif yanını oynayabilirse hücumda ciddi katkı sağlayabilir. Belki üst düzey futbolda ideal yeri sağ bektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da zamanla gelişir, genç futbolcu. Şu an mevcut özellikleri üzerinden de gidilebilir.

      Sil
  4. Maalesef hem överken hem de eleştirirken ayarımız yok.Gençler bundan dolayı tutumamıyor.Ali yavuz çok iyi bir oyuncu.Sabretmemiz gerekiyor.Genç oyuncularımızda en büyük sorun fizik güçlerinin yetersiz kalması.Ali yavuz da ise fizik gücü çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonra da genç oyuncu neden oynamıyor diyorlar işte :) Ozan Kabak'a bile neler yapıldı, hatırla.

      Sil
  5. Aynen. Ozan'ı yerlere vurdular.Maalesef yapıcı eleştiri yerine yıkıcı eleştiriler yapılıyor. Genç futbolcular çabuk etkileniyorlar.Üç büyük kulüpte fazla futbolcu yetişmemesinin nedeni bu.Sürekli göz önünde oluyorlar.Anadolu kluplerinde ise durum farklı.Bundan dolayı büyük kulüplerin, oyuncuları makul bonservis bedeli ile geri alma opsiyonu ile Anadolu kulüplerine veya yurtdışına göndermesi en makul çözüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesi vuruyorlar. Bir yandan da gençler oynasın diyorlar. Ben bunu anlamadım.

      Sil
  6. Maalesef söylediklerin doğru, hatta bana göre devre arasında gitmesinin sebebi de Karagümrük maçı sonrası gelen eleştirilerdi. Bitiricilik olarak biraz daha gelişirse en kötü rotasyonda yer bulur. Çok hareketli alan açıyor, fizik olarak güçlü duvar olabiliyor ve çalışkan. Bu sene olmasa da sonraki yıllarda 4411'de bağlantı oyuncusu olarak oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 yıl daha düzenli olarak oynaması ve takip edilmesi gerekir bence.

      Sil
  7. Bu ülkede genç oyuncular gelişmek için ya taraftarsız takımda oynayacaklar ya da kulüp başkanı teknik direktörü çıkıp açıklama yapacak her şartta gençlerin arkasında durduğuna dair. Yoksa işler çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca dahi zorlanıyorsa, düşün tabloyu.

      Sil
  8. Ahmet Sivri vardi kibrista 52 macta 66 gol atmisti sanirim o da olmadi bizde sonucta gol vurusunu yapabilen bile bu seviyelerde ayni verimi veremeyebiliyor bana göre gelecek vaadeden bir oyuncumuz süre alirsa gelisecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıbrıs Ligi seviyesi de tartışılacak :)

      Sil
    2. Katiliyorum oradaki kalite de bir etmen ama ben Ahmet Sivri hakkinda hep iyi seyler duymustum hic mi sans bulamadi arkadas ya da gercekten iyi mi degildi bu sorular hep aklimda kalacak olur da kendisini bir Super Lig takiminda izleyene kadar.

      Sil
    3. Şu an nerede bilmiyorum bile, bakmam lazım. Mutlaka yeteneği vardır da, işte bir yaşa kadar düzgün altyapı eğitimi almayınca, ne kadar yetenekli olsan da, takım oyunu başka oluyor.

      Sil
    4. Ahmet Sivri Ankara Demirspor'da oynuyor 20/21 sezonunda 32 mac 6 gol.

      Sil
    5. Ankara Demirspor da, Barış Alper Yılmaz işinden güzel kazanacak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir