11 Haziran 2021 Cuma

Aytaç Kara Galatasaray'da


Aytaç Kara, Galatasaray'ı uzun zamandır bekliyor. Bu iş çok daha öncesinden bitmişti ve futbolcu da kendisine gelen tüm teklifleri reddetti. Hatta bu uğurda kadro dışı dahi kaldı. Alpaslan Öztürk'de korkum olsa da, Aytaç Kara için korkmadım. Galatasaray'ı her şartta beklemeye devam edecekti ve bu iş kongre sonrası da olsa biterdi. Fatih Terim'in yükselttiği yerliler koleksiyonuna ekleyeceği isimlerden biri olmasını bekliyorum.

Aytaç Kara'nın bu seviyeye çok daha öncesinden gelmesini bekliyordum. Eskişehirspor günlerinden biliyoruz, çok yetenekli bir orta saha. Trabzonspor'a transfer oldu, her 2 dönem yaşadığı ciddi sakatlıklar vardı. Bu da sanki kariyerinin daha erken ilerlemesine engel oldu. Sonrası ise oldukça istikrarlı. Yeni Malatyaspor'da yeniden doğdu, Bursaspor'da büyümeye devam etti ve Kasımpaşa'da istikrar kazandı.

Şu an 28 yaşında ve kariyerinin en iyi dönemini yaşamasını bekliyorum. Galatasaray orta sahasında alternatif sorunu çok büyük. Aytaç Kara'yı değerli kılan da, oyunun 2 yönündeki etkisi. Pas ve teknik özelliği iyi olduğu kadar, savunma aksiyonunda oldukça başarılı. Belki hızlı, çok hareketli bir orta saha değil ama, çalışkan ve topa sahip olma oyununda katkısı değerli olacak. İyi duran top kullanır, şutu var. Bunlar, Galatasaray orta sahasında pek göremediğimiz özellikler.

6'yı da yedekler, 8'i de. Daha çok "Taylan Antalyalı'nın alternatifi" gibi görünse de, 8 için de ciddi alternatif. Topa sahip olma oyunu oynuyoruz, pas ve teknik özellikler önemli. Bunun yanında, orta sahanın sertliği ve mücadelesi de düşmüyor. Yine maddi koşullar konuşacak, sözleşmesi bitmişken, böyle bir yerliyi elinizden kaçıramazdınız. Son dönemde, Fatih Hoca'nın bu şekilde transfer ettiği birçok yerliyi yükselttiğini düşününce, Aytaç Kara adına da oldukça umutluyum.

Aytaç Kara ismini uzun zamandır yazıyorum. Galatasaray oyun yapısına uygun, daha da büyüyebilecek bir orta saha. Ligimizde bazı yerlilerin pek hakkı verilmez, Aytaç Kara da onlardan biri. Belki bu sayede, geçmişte araladığı Milli Takım kapısını o da açmış olacak. Bonservisi elinde, transfer edilmesi gereken 2 iyi yerli futbolcu aldık. Salih Uçan diyecekler olacaktır ki, o konuda yorumumu yapmıştım. Ben işin alternatif tarafındayım, Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk için roller belli. Salih Uçan ise, gideceği takıma ilk 11 garantisiyle transfer olur. Galatasaray ise ona bu garantiyi veremezdi.

2 yorum:

  1. Çok iyi transfer.Geçen sene etebo'nun yerine olsaydı çok farklı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topa sahip olma, pas oyununda çok daha kıymetli alternatif olurdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir