14 Haziran 2021 Pazartesi

Batuhan Kör / İsmail Çokçalış & Galatasaray, geleceğin takımı adına kıymetli isimler


Sezon içinde, Bursasporlu gençler üzerinden konuşuyor, hayaller kuruyorduk diyelim. Transfer yasakları, türlü imkansızlıklar içinde, bu gençler şans buldu ve çok iyi bir sezon geçirdiler. Birçok genç isim de yükselmeyi başardı. Ali Akman bunların başında mesela. Ali Akman'ın yanında, İsmail Çokçalış, Batuhan Kör, Burak Kapacak, Çağatay Yılmaz, Tuğbey Aygün, Emirhan Aydoğan gibi isimleri konuşuruz. Mutlaka unuttuklarım da vardır.

Gençleşmeli, geleceğe dönük adımlar atmalı derken, ağırlıklı olarak bu gençleri düşündük. Bir de yabancı sayısı kademeli olarak düşecek ki, bu gençlerin değeri daha da artmış oldu. Gerçi gözünü açan genç futbolcu artık buralarda kalmıyor, direkt olarak Avrupa diyor. Avrupa'nın radarına da çoktan girmiş oldular. Avrupa adına ucuz pazar olduğumuz için, son dönemde bu gençler ilgi görüyor. Avrupa'yla baş etmek zor artık, genç yerlilerin de gözü açıldı.

Batuhan Kör ve İsmail Çokçalış için Fatih Hoca'nın istekli olduğu, kongre sonrası adım atılabileceği yazılmış. Transferde yerli ağırlığımız var. Bonservis vermeyi göze alacağımız yerli isimlerin de, genç futbolcular olmasını bekliyorum. İsmail Çokçalış sezonun son bölümüne doğru ağır bir sakatlık geçirdi ve Ekim ayına doğru döneceği düşünülüyor. Sözleşmesinin bitmesine de 1 sezon kaldı. Çok istikrarlı ve iddialı bir sezon geçiriyordu. Adı da net şekilde Avrupa'yla anılmaya başlanmiştı.

Batuhan Kör de geçen sezonun yıldızlarından biri. Onun sözleşmesinin bitmesine biraz daha var tabii. Hem forvette, hem de kanatlarda oynayabiliyor. Geçen sezon oynadığı 33 maçta 11 golü vardı. Teknik özelliği yüksek, forvet oynadığında iyi bir bağlantı oyuncusuna dönüşebiliyor ve net de bitirici oldu. Golün her türlüsünü atan isimlerden. Halil Dervişoğlu kalmazsa üzerinden, net bir alternatif halini alabilir.

İsmail Çokçalış'ın da hızı ve tekniği oldukça iyiydi. Geriden oyun kurmayı seven Galatasaray adına, ideal bir tarzı var diyelim. Böyle çalışkan ve potansiyelli bir sağ beki, sakatlıktan nasıl döneceğini bilmesem dahi isterim. Gelecek adına ciddi bir yatırım olur. Sağ bekte 2 yabancıyı kullanmak bana lüks geliyor. Bir ismin yerli ve mümkünse potansiyelli olmasını isterim. Değerli gençler yani, geleceğin Galatasaray'ı adına kıymetli isimler.

4 yorum:

  1. Bursaspor bu sene hakikaten seç, beğen, al gibiydi. Birçok iyi oyuncuyu vitrine çıkardılar. Söylediğin gibi İsmail ağır bir sakatlık geçirdi ve biraz riskli. Uygun bir anlaşma yapılabilirse; yani bonservis bonuslar üzerine dağıtılabilirse(Milli takıma çağrılırsa x$ ya da şu kadar maça çıkarsa y$ gibi.), düşünülebilir. Sakatlık öncesi çok iyiydi. Buna ek olarak ben Burak'ı çok isterim. Cengiz için dediğin gibi yerli havuzunda onun kadar top sürme yeteneği olan, hızlı çok fazla oyuncu yok ve bu sene iyi de tabela yaptı. Diğerleri için, belki al-kirala modeli daha uygun olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini alamayız da, bazı isimlerin şu an dahi rotasyonda net yeri olabilir.

      Sil
  2. Altyapı oyuncularımızı kiraya vermek yerine bonservis ile verip satın alma opsiyonu koyarak neden kazanma yoluna gidilmiyor.Kiralık oyuncuda aidiyet duygusu olmuyor.Bursaspor da oynayan genç oyunculardan daha yetenekli oyuncu grubuna sahibiz.Ama sürekli oynamadiklarindan kendilerini göstermiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, yöneticilere, idarecilere sormak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir