14 Haziran 2021 Pazartesi

Galatasaray, yeni bir 6 numara transfer edecek mi?


Geçen gün "stoper rotasyonunu" konuştuk. Bugün de olası 6 numara rotasyonunu konuşalım. Orası için kafalar karışık çünkü. Galatasaray, yeni bir 6 numara transfer edecek mi yoksa mevcut isimler üzerinden mi devam edecek? 8+6 da gelmişken, Taylan Antalyalı'nın ilk 11'de devam etmemesine şaşırırım. Başka mevkiler sayesinde o yerli ihtiyacını kapatmak mümkün olsa da, sanki 11 olmaya devam edecek gibi. Belli olmaz yine de, kimse garanti veremez.

Tartışılıyor çünkü orası. Taylan Antalyalı'nın 6 numarada kendisini bulduğunu görmüştük. Özellikle ligin ilk yarısında, bana göre o pozisyonun ligdeki en iyisiydi. Sonrasında düşüş oldu, istikrar kayboldu. Sakatlık dendi, Etebo sevdamız oluştu, işi İrfan Can Kahveci transferine kadar götüren dahi oldu. Taylan Antalyalı oynadığında da, net bir 6 numara olmaması kaynaklı yaşadığımız savunma sorunları olmuştu. Bu da ayrı nokta. 

Pozisyon takibi, ceza sahamızın dışına seken toplar gibi. Taylan Antalyalı, 6 numarada tempo ve hareketlilik demek. Bunu istiyorsak, bir noktadan ödün verebiliyoruz. Peki olası rotasyon ne olur diye konuşursak. Aytaç Kara'yı 6 numara alternatifi olarak düşünmek mümkün deriz. Aslında 8 numara ama hocanın kafasındaki 6 numara kriterine de uyuyor. Hızlı bir isim olmasa da, oyunun 2 yönündeki etkisi büyük, seni geriden çıkartabilecek bir isim.

Bartuğ Elmaz var tabii, o da genç yetenek. Akıbeti belirsiz bu arada, sözleşme sıkıntılarının oluştuğu söyleniyor. Kaan Ayhan transferini konuşuyoruz, o da 6 numarada oynayabilir. Hal böyle olunca, net ve iddialı bir 6 numara transferi ben de beklemem. O pozisyonda da sıkıntı yaşayacağımızı düşünmem. Bartuğ Elmaz kalmaz, Kaan Ayhan işi olmazsa ise görüntü değişir. Tabii şu an konuşuyoruz da, Fatih Hoca yeni sezonda 4-1-4-1 / 4-3-3 oynamaya devam mı edecek? Bunu da bilmiyorum.

4-4-2 / 4-4-1-1 gibi bir kurguya dönülse, o net 6 transferine zaten gerek kalmayacak. Orta sahanın merkezine 2 tane tempolu isim koyduğunda da işi çözersin. Taylan Antalyalı öyle bir düzende daha fazla değer kazanır mesela. Tempolu ve oyunun 2 yönünde aktif çünkü. Kanatlarda da bir orta saha, bir de daha hızlı isim kullanırsın, dengelenir orası. Bunu da görmek gerekecek. Görmeden yorum yapmak çok zor.

12 yorum:

  1. hiç gerek yok. taylan ve aytaç yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için bana da bu rotasyon yeterli görünüyor. Kaan Ayhan da gelecekse.

      Sil
  2. 8 numara transferleri çok daha önemli. Bartuğ sözleşme imzaladıysa önünü fazla tikamamak gerek. Taylan fazlasıyla yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Kaan Ayhan gelirse de, 4 isim oluyor o pozisyona.

      Sil
  3. Taylan Aytaç ve Alparslan ile orayı doldururuz. Her seferinde Bartuğ diyordum fakat oyuncu kalmak istemiyormuş. Transfere gerek yok yine de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alpaslan Öztürk'u 6 numarada pek düşünmüyorum aslında. Kesici, savaşçı özelliği orada ön plana çıkar da, stoper için yeterli olan pas tarafı, 6 için yetersiz kalabilir.

      Sil
  4. gs yeni sezonda da 433 oynarsa kafami duvara vuracam artik. Hoca son doneminde tum sezonlarda kritik haftalarda 4231e donmesiyle gelen galibiyet serisiyle 4231le bitirdi sezonu. bu sezon dahil her sezon mac mac anlatirim. Son 1.5 2 ayda hep 4231e donduk. 4231 yada 4141 ayni sey. Yani tek 6yla degil 2 tane ikiyonlu ortasahayla oynamak cok daha iyi.
    Taylan Gedson onune skorer birtane 10numara koy. Gs zaten bir cok sorununu halleder ama taylan 6 gedson 8 nodayken cok az katki aliyoruz ikisinden.
    ikisi yanyana oynarken samp bjkyi sildi sahadan. 4141de kapanan rakiplere karsi da daha iyi yerlesiyoruz hucumda. Rakibin kapattigi merkeze fv disinda 1 adam daha sokuyoruz. Hem fv ile os arasinda da baglanti kopmuyor. 433te fv gelsin gezsin vs olunca c.sahasinda gol atacak adam kalmiyor adam olsa da nefesi kalmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne oynayacağımızi bilemiyorum. Görmek gerekiyor. Bu konularda uzun uzun hep yazdım. Ben de 4 3 3 sevdalısı değilim ama ağırlık bu olunca hep o durum üzerinden yorumladik.

      Sil
  5. Umarım Galatasaray yeni sezonda 10numarali sisteme geri doner.
    Hocanin oynattigi oyun 433 cok guclu oyun ama pahalida bir oyun.Bu yuzden uygulamasi kolay degil. Ligde bir macta iyi uygularken bir macta olmuyor. 4141 ve 4231le oynanan futbol daha klasik ucuz ve uygulanmasi basit bir futbol. Bir kere 433te 6 numarada savunma aksiyonu olan biri lazim. 4231de ise cift 8de 2 tane tempolu mumkunse 2side ikiyonlu yada biri daha agresif presgucu olan digeri daha topla cikisi olan bir adam.
    Dunyada savunma aksiyonu olan tempolu 6numara misal veriyorum 10milyon ise
    oyunun ikiyonunu oynamaya calisan yada 6-8 karisimi tempolu bir adam fiyati 3milyon. fiyatlari ornek verdim anlatmaya calistigim sey 433teki tikitaka futboluna uygun futbolcu profillerini bulmak almak zor. Biz dogu avrupa takimiyiz. Teknikle kimseyi dovemeyiz.. kosarak mucadele ederek yenmeliyiz. 2000dede takim cok teknik agirlikli degil pres agirlikliydi. Ayni sekilde cl finalini pasci pep degil kosan tuchel kazandi. Mobilden yazdigim icin bir alt/ust satiri goremiyorum yazarken umarim anlasilir yazmisimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numaralı düzene donecegimizi sanmıyorum. Klasik 10 numara ile oynayan da pek yok. Farklı meziyetler, tempo, daha 2 yönlü katkı aranıyor hep.

      Sil
  6. Abdussamed geçen sezonu iyi geçirdi.Hem stoper hem ön libero oynuyor.agir sakatlıklar yaşamıştı geçmişte.Umarım bu sene iyi bir alternatif olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamp şans, şu an önü açık. Sakatlıklar olmasa, bu seviyeye çok daha öncesinde çıkardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir