29 Haziran 2021 Salı

Edin Visca & Galatasaray, yaşı ve geri dönüşü olmayacak bir transfer olması sorun


Geçen sezonun Ocak ayını hatırlarsınız. Fatih Hoca, transfer listesinde olduğunu açıklamıştı. Bugüne bakınca da Visca'nın adı medyada yer almaya başladı ve ortada herhangi bir yalanlama da yok. Son yıllarda, Başakşehir'den ayrılacağı yazılsa da, 2025'e kadar sürecek sözleşmesini yeni uzatmıştı. Bir yandan da ayrılmak istediğini biliyoruz. Başakşehir'de misyonunu tamamladığına inanıyor ve ülkenin büyük takımlarında forma giymek istiyor.

Ligin en önemli "bug'larından" biriydi. Başakşehir'in geçen yıllardaki başarılarında belki de en istikrarlı futbolcuydu. 10 gol 10 asist bandını mutlaka geçer, zirve yarışında takımını sırtları ama final anları diyeceğimiz büyük maçlarda kendisini göremezdik. Bu da, "acaba büyük takımlarda etkili olamaz mı" sorusunu beraberinde getirirdi. Transferi konuşulurken, bizde olmaz diye söylenmesi bundan. Bugün de böyle bir şüphe mevcut.

Hatırlayın, Nagatomo karşısında adım dahi atamadığını gördük. Şu an o Visca da yok, yaşlanıyor. 31 yaşına geldi ve geri dönüşü olmayacak bir transfer olacak. Bonservis durumu ne olur bilmiyorum. Göksel Gümüşdağ'ın kolaylık göstereceği söylense de, güven olmaz. Bonservisi olmasa bir derece de, bonservisi olan, 31 yaşındaki bir isme de yatırım yapmam. Üstelik kariyerinde düşüşe geçtiğini düşünürsek.

Gerçi geçen sezonu kötü diyordum, 32 maçta 6 gol 11 asist yine. 1 gol 2 asist de Şampiyonlar Ligi'nde gelmiş. Çok istikrarlı, tüm sezonu tulum çıkararak oynayan bir futbolcuydu. Geçen sezon ise ilk defa çok ciddi sakatlıklar yaşadığı ve uzun ayrılığı oldu. Buna rağmen, Aykut Kocaman'ın oynattığı anti futbol da düşünülerek yapmış olduğu istatistik gayet iyi. Ben daha çok yaşına ve geri dönüşü olmayacak olmasına takılıyorum.

İyi bir hücum düzeni içinde, net hücum kozu. Gole yakın, iyi bitirici, sol ayağını iyi kullanır, hareketlidir. Açık alanı da kullanır, set oyunu içinde de fırsatçıdır. Tabela özelliğiyle de, ligin bug'u oluyordu diyebilirim. Durdurulduğu anlar da var tabii. Büyük maçlar, kendisi için alınan özel önlemler karşısında çaresiz kalabiliyordu. Fatih Hoca'nın sağ kanat arayışı olduğu kesin ve orada oynatacağı ismin de gol / asist katkısının büyük olmasını istiyor. Adı çıkan futbolcular hep bu yönde.

10 yorum:

  1. Umarım Visca transferi olmaz.Açık alanda çok etkili.Ancak kapalı savunmalara karşı aynı etkinliği yok.Topsuz oyunda çok etkin değil.Kesinlikle alınmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapalı savunmaya karşı etkili olmasa, Başakşehir'le o sezonları yaşamazdı. Kapalı savunmaya karşı da etkili ama onun üzerinden dönecek hücumlar için. Seti güçlü çizersen, Visca net bitirici.

      Sil
  2. Takasta istemediğimiz 1-2 oyuncudan çıkabilirsek ve maaşı çok yüksek olmazsa isterim viscayı 1-2 sezon takımdaki gençleri yükseltebilecek bir oyuncu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da Başakşehir isteyecek mi. Çok karışık süreç.

      Sil
  3. Buna verilecek bir sezonluk maasa napolili adam ounasi bitirirsin. 25 yasinda 2 snedir kiraya gidiyor. 1 sene sozlesmesi kaldi. vergi harici 1.1m aliyor oradan. 2ila2.5m arasina kelepir fiyata bitirilebilecgini dusunuyorum hadi max 3milyon olsun. Napoli 4-5m diretmez ona. Bizdeki maasida 1.5m kabul eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onuas için 5 6 milyon avro bonservis istiyorlar diye biliyorum.

      Sil
  4. Ligde belli bir noktaya kadar iyi oyuncu ama kritik maçların problem çözecek bel bağlanacak oyuncusu değil bence. Bedava olsa alınır da bomservisle alınmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sisteme bakar o iş. Bence de bonservisle alınmaz, yaş malum.

      Sil
  5. Bruma'dan sağ açık olur 5m alabiliriz PSV den

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma da sağ kanatta çok sıradan ve sınırlı kalıyor. Solda, kat etmesi lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir