7 Haziran 2021 Pazartesi

Eren Dinkçi & Galatasaray, gurbet piyasasında var olmak


Galatasaray'ı yıllardır eleştirdiğim konulardan biri, gurbet piyasasında yeterince aktif olmamasıydı. İyi bir scout ekibimiz var mesela. Potansiyeli güçlü, çok da güzel futbolcuları buluyorlar. Alıyoruz, alamıyoruz ayrı da, onlar işini iyi yapıyor. Gurbetçi futbolcular için ise aynı etkide mi değiller yoksa düşünülmüyor mu bilmiyorum. "No name" diye bakacağımız, sürpriz katkısını verecek gurbetçilere hasretiz. En son, bu söylediğim tarzda Sinan Gümüş'ü almış olabiliriz.

Halil Dervişoğlu gibi isimler kastım değil. Tanıyorduk çünkü onu, bilinen bir isim. Çok da tanınmayan, sürpriz isimlerden bahsediyorum. Halil Dervişoğlu'nun durumunda da büyük bir muamma var, kalacak mı, gitti mi bilmiyoruz. Tutmak zor, kulübünün ciddi istekleri var. Euro 2020 süreci ve kongre sonrası bu transfer konusunda biraz daha aktif olmak mümkün olacaktır. Ya olmazsa üzerinden gidilirse, mutlaka alternatif arayışları doğar.

Werder Bremen'in futbolcusu ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl var. Geçen sezon ilk etapta Werder Bremen'ın 2. takımında oynadı, sezonun son bölümünde ise A takımda ciddi süreler almaya başladı. Ciddi bir potansiyeli olduğundan söz ediliyor. Hatta geçtiğimiz sezon çok daha ciddi şekilde adı transferde anılıyordu. Juventus gibi takımlardan bahsediyorum, adının geçtiği takımlar bu seviyedeydi. O sürede de, Alman Milli Takım'ı adına da teklif aldı. Türkiye U19'da da maçı var ama sonrasında Almanya U20 takımı formasını giydi.

Kanat özelliği olan bir forvet. Oğulcan Çağlayan'da da boy avantajını yazardık, Eren Dinkçi adına da bu geçerli. Direkt forvet gibi de oynar, solda oynatıldığında kat da eder. Gol sezgisi ve bitiriciliği iyi seviyelerde. Halil Dervişoğlu'nu kullandığımız gibi, biraz daha 2. forvet gibi de oynayabilir. Rakip yarı sahasında gezmeyi, pas alışverişine girmeyi de seviyor. Bu anlamda hocanın sevdiği forvet tarzlarından. Direkt olarak rotasyona yazılabilir, gelecek adına ciddi bir yatırım olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir