16 Haziran 2021 Çarşamba

Fazla anlam yüklemeye gerek olmadığı gibi, rotasyon içinde yer alması yararlıdır


Emre Taşdemir'in takımda kalmasına sevindim mi derseniz, olumlu karşıladım derim. Fazla anlam yüklemeye gerek olmadığı gibi, rotasyon içinde yer alması yararlıdır. "Yerli sol bek kıtlığı" diye bir şey var, ısrarla yazıyorum. 2 yabancı sol bek bulundurmanın maliyeti olacaktır ve lüks kalabilir. Bu yüzden de, beklerden birinin yerli olmasını değerli görüyorum. X yabancı, Emre Taşdemir, Ömer Bayram, Süleyman Luş diye oluşur orası.

Yerli kimi alabilirsin ki? Umut Meraş desek, 2-3 milyon avro bonservis konuşulacak ve çok fazla da anlam yüklenildiğine inanıyorum. Savunması iyi derken, İtalya karşısında tutunamadı mesela. Zaten hücum etkisi düşük, Milli Takım'da yer almasının etiketi var. Başka isim de aklıma gelmiyor. O zaman yapılacak belli, eldekini tutacaksın. Emre Taşdemir'le alakalı sıkıntımız futbol kalitesi değil, sakatlıklar kaynaklı istikrarsızlığı.

Geçen sezon bir ara, Saracchi ile dönüşümlü sakatlanıyorlardı. Emre Taşdemir'in düzenli olarak forma giydiği bir dönem var. Deplasmanda Rizespor'u kazanarak içine girilen seri, üstelik iyi futbolla. Emre Taşdemir de o haftalarda parlamış, acaba Milli Takım olur mu diye sormuştuk. O istikrarı devam etse, zaten Euro 2020'deki yeri hazırdı. Yerli sol bek kıtlığı var, Milli Takım'ın zayıf karnı orası. Şu sakatlıklar cidden üzüyor beni.

Umarım istikrarlı bir dönem geçirir ve sağlıklı kalır. Fatih Hoca'nın en önemli yerli kazanımlarından biri. Bursaspor'da yaşadığı sakatlıklar kaynaklı, neredeyse 2 yıl topa değmediği halde Galatasaray'a geldi ve iyi rotasyon oldu. Bunu sağlayan da Fatih Hoca. Belli ki takımda kalmasını istemiş. Zaten önümüz ön elemeler, takım desek eksik. Garantiye oynamak bu, alternatifi içeriden kazanıyoruz. Yaşı da henüz 25, genç hala.

12 yorum:

  1. Abi ne olursa olsun %100 zammı haketmiyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk aldığı maaşı bilmediğim için yorum yapamıyorum. Ama maaş çok, o net.

      Sil
  2. Son iki sezonda çok iyi oynadığı dönemler oldu.Rotasyonda olması iyi olur.Kalite olarak beğendiğim bir oyuncu.Maalesef sakatlık sorunu var.Yinede takımda kalması avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o iyi dönemlerin hatırına tutuluyor. 8+6 da onaylandı zaten.

      Sil
  3. Sakatlık sorunu olmasa sahada istikrarlı kalarak yükselebilecek bir oyuncu. Yeni yerli zorunluluğu sisteminde elimiz mecbur artık bu sözleşmelere. Bıraksak kim gelecek ki Umut Meras diyor herkes milli takımda izliyoruz sol bek olabilmek için tek özelliği sol ayağı. Emre sağlıklı olduğunda bir şekilde maçta etki ediyor en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıkları olmasa, şu an Milli Takım'ın banko sol beki olur. Keşke istikrar kazanabilse.

      Sil
  4. Sakat olmadığında Umut Meraştan iki gömlek iyi, hatta hücumda Saracchi'den daha iyiydi bu sene. Ama hep sakat. Sağlam bekin yedeği olursa iş yapar. Kuraldan dolayı uzun vadede yedeklerin Türk olması şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net daha iyiydi. En dengeli bek performansını ondan alıyorduk.

      Sil
  5. Müzmin sakat adama bu paraları vermek... sonra kulübün maddi durumu neden bu halde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin maddi tarafı da eleştirilecek elbette.

      Sil
  6. Elimizde sol bek olmadığından kadroda kalması iyide. Pazarlik kozu olacak bir performans vermedi. Buna rağmen bu paraları neden verirler anlamak zor. Ligde oynayacağı maç sayısı kaç olabilir. 10-15 bırakalım o maçlarda da gençler oynasın. Ne kayberiz kupa, lig.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paralar fazla ama bu 8+6 düzeni, ilerleyen yıllarda özellikle bu performansları gün yüzüne sunmaya devam edecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir