23 Haziran 2021 Çarşamba

Florentino Luis & Galatasaray, Benfica 2 ismi birden bırakır mı?


Gedson Fernandes'e olan ilgi alaka malum. Yeni sezon adına, Galatasaray'ın olmazsa olmazlarından biri. Kiralama üzerinden ihtimalleri konuşsak da, satın alma opsiyonu için ciddi çaba var. Yeni yönetimin görev alır almaz, belki de ilk giriştiği transfer harekatı. Tabii Benfica'dan istenen tek isim o değil. Florentino Luis de listede ve onun da kiralanması adına çaba gösterildiği yazılıyor. Benfica, 2 ismi birden bırakır mı, bırakırsa da şartlar ne şekilde gelişir bilmiyorum.

Avantajlı taraf bu. Florentino Luis de, Gedson Fernandes gibi çıkış arayan potansiyellerden. Çok büyük bir potansiyeli olsa da, son dönemi beklenilen gibi geçmedi diyelim. Geçen sezonu Monaco'da kiralık geçirdi ve çok fazla süre alamadı. Benfica'da kalması halinde de, çok büyük süreler alacağını düşünmüyorum. Potansiyelini yeniden parlatması gerekecek ve bunun yolu da onu geliştirebilecek bir takım.

Gedson Fernandes'in geldiği nokta ortada. Fatih Hoca'nın elinde, sadece yarım sezon içinde büyük bir çıkış yakaladı ve potansiyelini hatırladı. 1 yıl daha kalması halinde, yükselmeye devam edecek. Tabii o işin sonunda "opsiyon" olmazsa olmaz. Florentino Luis de kiralama yöntemiyle gerçekleşir ve opsiyon durumunu bilemem. 2 değerli, genç yetenek. Benfica'nın da bu isimler kaynaklı mutlaka, geleceğe dönük beklentiler var.

Ffp bitmişken, yine mi kiralama diyenleri de duyar gibiyim. Bir yandan doğru bu yaklaşım, bonservisini alabileceğimiz isimlere yönelmeli. Bir yandan da, işin fırsat kısmındayım. Florentino Luis için de, Gedson Fernandes misali bir operasyon yapılabilir. 2 ismi bir arada alabilirsek, seviyeyi ciddi anlamda yukarı taşımış olacağız. Orta sahanın temposu, atletizmi çok yükselecek. Fatih Hoca'nın dokunuşlarıyla da, çok keyifli bir yapı oluşacak.

Florentino Luis, daha çok kesiciliğiyle ön plana çıkacak bir 6 numara. Tempolu, net bir kesici ve orta sahanın mücadeleci tarafını çok yukarı taşıyacaktır. Pas oyununa da uydurursunuz ayrıca. İyi bir takım oyuncusu ve orta sahadaki sertliği yükseltebilirsek, Gedson Fernandes ve yanında oynayacak ismin de hücum odağını yükseltmiş oluruz. Birlikte neler yaptıklarını az çok biliyoruz, ciddi bir potansiyel. Zaten o potansiyeli hatırladığında, ligin fazlasıyla üzerinde bir performans görmüş olacağız.

14 yorum:

  1. Burada tamamlayıcı olacak oyuncu çok önemli. Net pasör ve net bir yaratıcı olmak zorunda. Aynı zamanda skor da yapabilmeli. Çıkan Cicaldau ismi bu yapıyı harika tamamlıyor. Tempo, press anlamında harika bir üçlü. Yalnız sol ön oyuncusunun Onuekuru olacağı düşünülürse sağ ön oyuncusunun yine ciddi bir yaratıcı olması gerek. Aksi hâlde epey kısır bir takım izleyebiliriz. Yabancı sınırı da konuşulması gereken diğer etken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skor olayını ben 1 tik önde tutuyorum o tamamlayıcı isim adına. Orta sahadan bu anlamda hiç katkı alamadık.

      Sil
  2. Gedson kesinlikle ihtiyacımız olan futbolcu ama Florentino gelirse Taylan nerede oynar? Çok iyi topçu, çok potansiyelli ama sanki bu kadroya biraz lüks kaçar. Yani Taylan'ın arkasında bekleyecek adam değil Florentino. Bence 6 numarada Taylan oynayacakmış gibi plan yapmak daha mantıklı.

    YanıtlaSil
  3. Benfica böyle gelecek vaadeden bir ismi neden bıraksın bilmiyorum. Gedson ciddi bir düşüş yaşıyordu ve bizim için bir fırsattı. O fırsatı da eski yönetimin iş bilmezligi yüzünden yeterince değerlendiremedik. Florentino Luis de benzer bir düşüş de yok bakınca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi de pek kullanmıyor. Gittiği yerde oynasın, gelişsin, piyasa yapsın derdindeler.

      Sil
  4. ikisi de gelse mutlu olmaz bizimkiler. ben böyle taraftar kitlesi görmedim. 3 günlük burak elmas yönetimini bile çok sudan sebeplerle eleştiriyorlar. yok cumhurbaşkanına teşekkür etmiş, yok sosyal medyayı şöyle kullanıyormuş.

    pes be kardeşim. bu ne şımarıklık. umarım yönetim bunları dikkate almaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O var maalesef. 1 günde bazı begenisizlikler ortaya çıkmış. Mustafa Cengiz dönemi özlenmis olabilir.

      Sil
  5. Taylan 'ın önünü kesmememiz gerekiyor.Gedson transferi gerekli.Luis alınmamalı.Aytaç var ayrıca.Yabancı sevdasıyla gereksiz bölgeye transfer yapılmaması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru mantık senin söylediğin gibi. Bir yanım da, Florentino büyük fırsat diyor :)

      Sil
  6. Fatih hoca 4-3-3 seviyor. ortada 3 tane boz to box oyuncu istiyor. aklımızada hep 2000 takımı var. ama 2000 takımında okan sezonda 15 gol, emre 10 gol atıyordu. Hatta suat bile 5-6 gol atıyordu. Orta sahadan gol katkısı alamadığın durumda bütün yük öndeki adamlara biniyor. Öyle duran toplardan da sürekli gol bulan bir takım da değiliz.
    Hoca eminim bunları düşünüyordur. Gedson ok kesin gelmeli. Ama 2. hakkımı ben biraz daha teknik, araya pas bırakabilecek, kreatif bir oyuncudan yana kullanırdım. Böyle biri var mıdır? Bulunabilir mi? Bir de bu tarz bir oyuncu acaba hocanın oyun düzenine uyar mı?
    Belhanda gibi 8-10 karışımı tartışmalı oyuncular yerine gerçekten inceci birinin olmasını isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru, 3 tane 8 numara özellikli isimlerle oynamak istiyor. Orta sahadan da alabildiğince skor katkısı alması lazım. Şu an bundan uzağız maalesef. o yazdığın 3. hak aslında, öyle biri lazım. Florentino Luis seviyeyi başka noktaya taşır. O söylediğin tarzda biri ekstradan zaten lazım.

      Sil
  7. keşke bu transfer gerçekleşse diyebileceğimiz söylentilerden. olursa taylan'ı daha önde kullanma opsiyonu olur, kaan'da alırsa avrupada sıkıntılı deplasmanlarda çift 6'lı 4-3-3 oynarken oyun kurma ve tempoda eksik yaşama durumu olmaz. gedson ile beraber olmaları birbirlerini yukarı da çekebilir. tabi bir de her iki isimde 10-15 milyon gibi alım opsiyonları ile kiralansa yeni başkan'ın daha ilk yaz döneminde florya'ya heykeli dikmek gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her türlü opsiyona ulaşırsın. Elin o kadar rahatlar ki. Ciddi alternatif oluşuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir